Jessica Lagergrens

Nu blir det andra bullar

Idag har jag och Elsa bakat inför ett kommande samarbete som jag har. Det är roligt när baka bullar blir en del av mitt jobb. Jag har inte bakat så många bullar i mitt liv och idag valde jag att göra en lite ”svårare” variant på kanelbullen. Eller jag är uppväxt med den klassiska bullen som rullas och sen skärs och läggs i pappersformar. Idag gjorde jag snurrade kanelbullar. Dom blev väldigt goda och fina om jag får säga det själv.

Elsa tyckte att det var roligt att baka men uppskattade inte doften av jäst. Just doften av jäst som sen blandas med 37 grader varm mjölk är ett riktigt barndomsminne för mig. Jag och Angelica fick alltid i uppdrag att se till att jästen löste sig med hjälp av en träslev. Jag hoppas att Elsa kan förknippa doften av jäst med något härligt sen också. Jag tycker verkligen om att baka och känner att jag borde ta mig tid till det oftare. Det är något väldigt avkopplande med det, håller ni inte med?

Elsa fick röra runt i det som skulle bli en smidig deg.

Bonnie var väldigt nyfiken på vad Elsa gjorde.

Såhär fina blev bullarna!

Det blev nästan 50st så jag gav bort en påse till både mamma och Angelica. Och nu är hela frysen full av bullar och huset doftar kanelbulle. En fantastisk och hemtrevlig doft.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. jessicalagergren

      Jag vek degen på mitten sen skar jag 1,5 cm breda remsor som jag tvinnade, sen rullade runt fingrarna typ. ? Kram J

  1. Greta

    Det bästa jag någonsin lärt mig (inom bakning): frysa in jästa men ogräddade bullar! Så slipper man de torra, uppvärmda! 🙂

    1. jessicalagergren

      Jag vek degen på mitten sen skar jag 1,5 cm breda remsor som jag tvinnade, sen rullade runt fingrarna typ. 🙂 Kram J