Jessica Lagergrens

Njuter till fullo här uppe!

Den friska luften, tystnaden och mängder av svamp. Jag älskar att vara här uppe i Forsa. Vi kom upp hit igår på dagen och fick så mycket gjort jobbmässigt. Efter att vi hade stängt igen datorerna tog vi bilen bort till ett av Angelica och Pontus svampställen. Vi hittade så mycket svamp att det var helt orimligt. Och stora trattisar! Vad som fanns mer av än svamp var mygg. Vi hade inte en tanke på att det skulle krylla av mygg i oktober så vi var helt sönderbitna när vi kom hem igen. Det surrade så mycket kring öronen att det inte gick att höra vad den andra sa. Jag hade även en liten fästing som hade bitit sig fast på mig. Vi plockade bort mängder av fästingar som kröp runt i Monkeys päls.

Igår kväll hade jag ett videosamtal med min psykolog. Hon är verkligen helt fantastisk. Hon påminde mig om att göra avslappningsövningar och att just svampplockning är ett härligt intresse men också något som kan påverka kroppen med stress. Och jag förstår hennes tanke. Det är ju en liten inre stress och inte bara avkopplande att vara på svampjakt. Idag står jobb på schemat men vi startade dagen med en svamptur i skogen som ligger intill Pontus hus. Vi hittade stora gula kantareller och taggsvamp.

Trattkantareller så långt ögat kunde nå i de norrländska skogarna!

Vi grovrensade all svamp innan vi la ner den i korgen. Så skönt när man kommer tillbaka från skogen! Sen förvällde vi svampen och frös in. Till middag blev det en öjuvlig svamppasta med chili, vitlök och grädde!

Innan dagen riktigt vaknat! Väderprognosen lovade regn alla dagar vi ska vara här uppe men idag skiner solen med all sn kraft.

Skogen ger ett lugn jag inte hittar på många andra ställen.

Pontus hus! Som jag älskar att det här stället finns och att jag får åka hit när jag vill.

Morgonens skörd från promenaden. Vi fyllde den här korgen på mindre än 30 minuter.

Monkey lever verkligen sitt bästa liv här uppe och får springa fritt på tomten och i skogen. Hon älskar det!

Jag hade en fästing som kröp på min mage efter morgonens promenad. Till nästa sommar vill jag vaccinera mig mot TBE.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Underbart!!! Vi vaccinerade hela familjen i år, eller började iaf..så skönt att slippa ha det liggandes i bakhuvudet! Go for it!

  2. ANDREA

    Om du ska vaccinera mot tbe så kan du börja nu. Krävs många sprutor för att ha skydd. Jag tog två sprutor första året, sen en andra och därefter tre år till nästa igen. Sen måste det fyllas på kontinuerligt (vart femte år) hela livet. Ändå välinvesterad tid och pengar. TBE är inte en sjukdom man är så sugen på.

  3. Therese

    Älskar att plocka svamp men efter en tur förra helgen när jag hade massor av fästingar som kröp på mig ger jag mig tyvärr inte ut igen, hemska kryp😞