När man får göra det man älskar – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

När man får göra det man älskar

Vad jag har saknat att göra tårtor! Det är längesen jag gjorde en (för mig) avancerad tårta. Ikväll var jag och flera bak/mat-influencers inbjudna till Teas tårtkurs hos Köket.se och TV4. Jag lärde känna Tea när hon var deltagare i Dessertmästarna och jag jobbade med produktionen. Hon har två kids varav en av sönerna är nära i ålder med Elsa. Vi har följt varandra sen dess och det var fint att se henne igen.

Väl på plats visade det sig att vi skulle tävla om att göra en marsipanros och dekorera tårtorna som Tea hade förberett åt oss. Jag älskar att tävla! Det var en för mig helt ny teknik att göra rosor på och vi fick 15 minuter på oss att dekorera. Jag är väldigt nöjd med min insats! Alla var verkligen superduktiga!

Teas tartkursEn odekorerad och tårta som Tea hade förberett. 

Tea tartkurs

Jag saknar att stå och pyssla i köket med just bakning. Min favorit är helt klart dekorationsbiten framför att tillverka själva bakverken. Jag älskar att modellera och forma saker med händerna. Det är en sorts terapi som ger mig ett lugn inombords.

TartkursMarsipan att göra rosor av och färska bär. 

Kurs tartorSåhär blev min tårta!

Tartkurs koketMarsipanros in the making. 

Tv4Så många fina tårtor!

Kurs tea Jag blev sugen på att testa göra macarons igen. Första och enda gången jag gjorde det var nog tio år sen och de blev pannkaka av alltihopa.

Tarta cakeTeas fina – och goda tårta!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Men Såå fina tårtor, jag älskar också att baka. Min andra son fyller 1 om en vecka så ser fram emot att pyssla inför det kalaset.

  Vi försöker bli gravida med tredje barnet nu men fick ett bakslag med ett missfall. Och med två barn så får vi inte till det så ofta. Och vi ligger typ bara när jag tror jag har ägglossning vilket blir mer som tvingat än att man vill.

  Väldigt privat men lever ni på som vanligt när du inte har ägglosing? Har ni sex lika ofta osv? Det ända som dunkar i hela mitt huvud och kropp är bäbis bäbis bäbis!! Blir galen.

  Tack för att di delar med dig om detta, så fint.
  Kram