Jessica Lagergrens

När du vill göra badet lite roligare

Elsa älskar att bada – nästan alltid. Men inför varje dusch eller bad är det alltid samma sak. ”Jag vill inte” och ”nej”. Sen när hon väl är i badet eller duschen och det är dags att gå upp så är det samma sak, ”nej” och ”jag vill inte”. Haha. Jag brukar säga till Elsa vid hennes första nej att hon ju tycker att det är jättekul att bada. Det hjälper inte.

Jag försöker, precis som med tandborstningen komma på lite olika knep för att Elsa ska tycka att det är roligare med sånt man faktiskt måste göra. CCS har nu kommit ut med ett nytt ekologiskt produktsortiment, Bamse by CCS Eco. Och vet ni vad som hjälper med att göra badet roligare? Jo, att det är just Bamse och hans vänner som är på produkterna. Fungerar det lika med era kids? För att göra saker roligare för Elsa brukar jag låta henne hjälpa till så mycket det bara går, hon älskar det.

Bamseserien består av shampo, balsam, duschtvål och hudlotion. Alla är ekologiska, snälla mot huden och parfymfria. Vet du varför barn ska använda parfymfria produkter? Det är för att barn har känslig hud och har lättare att utveckla allergier om de använder parfymerade produkter.

De fina förpackningarna i nya Bamseserien är gjorda av biobaserad plast som består av 25% naturligt trämaterial. De ser alltså ut som trä. Snyggt och miljövänligt. De certifierade enligt COSMOS Organic, vilket förenklat betyder att de innehåller bra grejer som är skonsamma för både barn och jordens resurser.

3 tips för att göra badet ännu roligare

 1. Låt kidsen vara med och hjälpa till
  Elsa älskar att få vara den som häller upp skum, stänger proppen och tvätta håret själv (med lite hjälp från mig eller Ibbe).
 2. Gör skumskägg
  Det slutar aldrig vara roligt tycker jag. Elsa tycker att det är superkul att göra olika skägg och frisyrer med skum.
 3. Bada tillsammans
  Gör badet eller duschen till en rolig stund istället för ett nödvändigt ont. Visst, det tar kanske lite längre tid att som förälder också slutta ner i badet, men jag lovar att ditt barn kommer att älska ditt sällskap!
  Elsa gör eget skumskägg!

  Produkterna finns att köpa på apotekskedjorna Apoteket AB, Kronans Apotek och på Apotea.se. Just nu hittar du alla produkter ur Bamseserien till nedsatt pris hos Apotea. 

En nybadad liten grodmunk. 

Lille Skutts bussiga balsam, Katten Janssons härliga hudlotion, Nalle-Majas schyssta shampo och Bamses dundersnälla duschtvål. 

Superbra balsam! Elsa får alltid stå på toalocket och leka när jag borstar hennes hår. 

Att bada i lilla poolen utomhus behöver jag sällan fråga två gånger om. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.