Jessica Lagergrens

Midsommarkrans på 15 minuter

Snart midsommar! Hur härligt? Här kommer en guide till hur du gör en krans på bara 15 minuter. Jag älskar att binda kransar och lär göra en till varje person i år också. Bilderna på Elsa är från en midsommar för flera år sen. Så liten!

Du behöver:
Björkris
Twistertråd (en sorts bindtråd/ståltråd som finns på ICA).
Sax
Blommor

Gör såhär:
Klipp av blommorna så att de blir lagom långa. Bind ihop en stomme av björkris. Ett tips är att göra kransen lite mindre än vad som passar ditt eller barnens huvud för om du inte binder jättehårt så har kransen en tendens att töja på sig. Gör små buketter av blommorna och bind fast med tråden. Att göra små buketter om tre/fyra blommor gör att det går mycket snabbare än om du skulle sätta dit en och en. Klart! Visste du att du kan förvara kransen i kylen i en påse och spraya den med lite vatten innan! På så sätt kan du göra kransen dagen innan midsommar och spara lite tid till annat på själva midsommarafton.
Valfria blommor – såklart! Men just nejlikor håller sig väldigt bra utan vatten.

Sätt ihop små buketter.

Och bind fast på stommen av björk.

Tada!

En mycket nöjd Elsa, 2 år.

Hoppas hon blir lika nöjd i år!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Du sa i podden att livstid i Sverige inte är livstid (fängelse) – det finns dock numera och livstid innebär att straffet inte är tidsbestämt. Kramar

    1. A

      Men det finns en maxtid väl på hur länge man får sitta? Även om det är Livstid? Sen kanske man får det tidsbestämt efter ett antal år?