Jag tappade det! – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Jag tappade det!

Jag är ett stort fan av listor! Jag tycker själv att det är väldigt roligt att läsa listor i andras bloggar och hoppas att ni också tycker att det är ett kul sätt att läsa om mig. Jag hittade en riktigt gammal lista hos Underbara Clara och kopierade frågorna och svarar på dom här.

1. Någon (helst otippad) person som du beundrar
Jag beundrar Jane Marina. Och alla mammor (och pappor) där ute som kämpar mot barncancer. Jag kan inte ens föreställa mig vad alla dessa familjer går igenom och jag går sönder när jag tänker på det. Jag tror att vi alla känner någon som har eller har haft cancer och det är fruktansvärt. Att ett barn drabbas av cancer är rakt igenom vidrigt och det borde inte få finnas. All kärlek till Jane och alla ni andra som kämpar!

2. Något brott du begått eller velat begå
Oj! För er som lyssnar på Tvillingpodden kommer det här inte som någon chock. Men jag skulle vilja ta lagen i egna händer när det kommer till pedofiler. Alltså döda. Jag vet att man inte får det och att det är en tanke som man kanske helst ska hålla för sig själv. Vissa människor (kan inte ens kalla dom människor) förtjänar helt enkelt inte en andra chans.

3. Ett minne av någon gång när du stod upp för dig själv
Det kanske inte var så mycket att stå upp för mig själv, men jag stod upp för Angelica. Det var en händelse där en vuxen man sa olämpliga saker till henne som gjorde henne ledsen. Då sa jag ifrån. På skarpen!

4. När du tappade besinningen
Jag har inte så mycket tålamod när barnen bråkar. Och då menar jag inte Elsa & Bonnie för dom bråkar aldrig (än så länge). Men när det blir tjafs eller bråk mellan Elsa och hennes kusiner tappar jag det. Mest för att jag kanske har alldeles för höga förväntningar om att det ska vara så himla mysigt och kul när de ses och så bråkar de. Då kan jag verkligen tappa det och tyvärr börja skrika. Klassikern måste ändå vara att jag skriker “men SKRIK INTE”. Halvbra reaktion från min sida.

5. Tre av dina mest framträdande karaktärsdrag
Spontan, öppen och positiv.

6. När skäms du?
När jag säger något dumt som jag sen får ångra. Det kan vara i en diskussion med Ibbe eller Angelica.

7. När är du stolt?
Jag blir stolt när Elsa eller Bonnie blir stolta över sig själva. Det är en av de finaste sakerna med att vara förälder tycker jag. Att få se sina barn utvecklas och bli till egna små personer.

8. Vad ältar du?
Jag ältar sällan. Jag och Angelica är väldigt olika där. Hon ältar det mesta medan jag hellre ser framåt. Jag tänker inte så mycket bakåt utan försöker glömma och gå vidare. Älta gör ingen lyckligare är mitt motto.

9. En utskällning du fått och minns
En utskällning jag aldrig glömmer var den som jag och Angelica fick tillsammans efter en musiklektion i 4:an. Vi skulle spela orkester och jag och Angelica spelade trumpet. Vi ville liva upp stämningen lite och skrek “kom igen då, 1-2 och 1-2-3-4!!”. Efter lektionen ville musikläraren ha ett allvarligt samtal med oss. Han var mycket upprörd och frågade på skarpen “Är det NI eller JAG som är musikläraren?”. Jag får ont i magen än idag när jag tänker på det.

10. Vilken kändis fantiserade du om när du var 13 år?
Inte helt otippat kanske, Leonardo DiCaprio. Jag tror att Titanic kom när jag var 12 år och den kärleken har hållit i sig sen dess faktiskt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Hahahaha skrattar så mycket åt musiklärargrejen. Minns att ni har berättat det i podden. “1-2 och 1-2-3-4!!!!” hahahaha

  2. Anna

    Så ofta vuxna missförstår barn och tar saker personligt ,musikläraren kände säkert att han inte hade kontroll . Försöker själv att tänka på det som förälder, att inte missförstå utan tänka ett varv extra. Kortet på er som små är ju två kopior av Elsa ❤️❤️❤️