Jessica Lagergrens

Hon kan själv!

Bonnie får allt som oftast äta med sked eller händerna, det hon föredrar. När man behöver komma iväg matar jag eller Ibbe henne men hon tycker att det är så roligt att få äta själv och gör små kvittrande ljud när hon gör det så i största möjliga mån får hon göra det. Visst blir det kladdigt och gröt eller mat exakt överallt men det går ju torka bort. Jag vet många som är allergiska mot kladd och mat på hela golvet men för mig gör det absolut ingenting.

När jag lämnar Bonnie på förskolan nu under inskolningen kommer vi precis lagom till fruktstunden. Idag sa hon ”gå, gå, gå” när jag lyfte ner henne ur vagnen, sen kröp hon fram till pedagogen som hade fruktskålen och sträckte sig mot den. När jag gick satt hon på en liten altankant och åt sin lilla frukt – och log. Det gör fortfarande lite ont i hjärtat att ta stegen därifrån och kommer nog alltid kännas en del att lämna ifrån sig sina barn, men att veta att båda barnen trivs som fiskar i vattnet på förskolan gör mig glad i hjärtat.

När bara Elsa gick på förskolan turades vi om att hämta/lämna men i höst ska vi testa att Ibbe lämnar innan han åker till jobbet och sen ska jag hämta båda vid 15. Jag ser fram emot våra eftermiddagar tillsammans i höst. Att få vara deras mamma är utan tvekan det bästa som hänt mig.

Äta med skeden…

Men sen med händerna!

Man ser ju hur mysigt det är att gosa med gröt! Det borde fler göra!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Jag hatar att städa upp kladd efter maten, känns ibland som att jag inte gör annat 😂 men tycker ändå det är viktigt att barn får känna på maten, pröva sig fram och öva motoriken så mina barn har fått äta själva ändå 😅

 2. Emelie

  Hahaha igenkänning på sista bilden! Min 10mån bebis har vägrat matas sen några månader nu, gråter helt hysteriskt! Men får han plockäta själv sitter han högt och njuter ”mmmmmmmmmm!!!!!” medan han mumsar på precis allt vi bjuder! 😂 Men jädrar vad vi får städa & duscha! Längtar tills han iaf kan börja tänka sig använda skeden lite så vi kan våga ge yoghurt osv igen – nu väljer man ju helst smörgås & grönsaker…

 3. Jossan

  Att kladda med mat etc är ett förstadium till skriv och ritutveckling hos barn. Det finns forskning på det.
  Ha en fin dag