Jessica Lagergrens

Hans sista vecka hemma

Ibbe har varit hemma med Elsa sedan första maj. Nu är han inne på sin sista föräldralediga vecka och nästa vecka drar inskolningen igång och han går tillbaka till jobbet. Det har varit väldigt skönt för mig – och huset – att ha Ibbe hemma hela dagarna. Hemmet har aldrig varit så städat, disken aldrig så ren osv. Jag skulle faktiskt kunna skriva att han är en superperson, för mig är han det. Jag hann aldrig städa undan särskilt bra när jag var hemma med Elsa och det var verkligen inte något jag prioriterade när jag hade en sekund över heller. Men alla är ju olika och tur är väl det. Speciellt tur för mig som är såå dålig på att plocka undan. Stackars Ibbe…!

Jag har bett Ibbe att skriva ihop ett inlägg som sammanfattar hans föräldraledighet. Vore inte det roligt att läsa? Det är verkligen olika perioder som vi har varit hemma med Elsa. Jag var hemma när E var nyfödd till det att hon blev 11 månader. Hur hon är nu skiljer sig enormt mycket från hur hon var som en 11-månadersbebis. Jag ser fram emot att ha hand om inskolningen, första veckan är det korta dagar, bara 9.30-10.45, sen ska jag vara föräldraledig resten av dagen, för att sedan jobba på kvällarna.

Eftersom att Ibbe är hemma med Elsa så är det mest han som gäller nu. Det första hon säger när hon vaknar är ”pappa”. Ibbe säger att hon säger ”mamma” mycket när jag är borta men dom har verkligen fått ett speciellt band under den här tiden som är så himla fint att se. Det finns en ljuvlig dansfilm på Elsa och Ibbe på instagram. Det är ett tag sen jag la upp den nu, men kanske att den ligger högre upp i Ibbes feed, Ibohm heter han på instagram. Så mycket kärlek i det klippet!

image

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.