Gosig banangröt – recept! – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Gosig banangröt – recept!

Jag älskar egentligen inte havregrynsgröt men nu förstår jag varför. Jag har ju tillagat det helt fel för att jag ska tycka att det är gott. Förut har jag alltid bara haft havregryn och vatten och kokat ihop. Ingen smaksensation direkt. Nu tänkte jag om och har kommit på en gröt som jag kallar gosig banangröt! Den är len, söt och så så god! Elsa gav den också tummen upp!

Jag älskar att äta frukost länge på helgerna men på vardagsmornarna när man behöver gå upp tidigt är jag sällan eller aldrig särskilt hungrig. Dock vet jag hur viktigt det är för mig med just frukost så jag försöker ändå få i mig något mer än bara en kopp kaffe. Den här gröten är en alldeles lagom frukost för mig på vardagarna. Här kommer receptet.

Du behöver: 

1 dl havregryn
1,5 dl mjölk
1 snutt banan
0,5 dl mandelmjölk

Gör såhär:

Blanda havregryn och mjölk. Låt koka upp under omrörning. Koka och rör om till önskad konsistens. Mosa i en snutt banan och blanda runt. Servera med kall mandelmjölk. Mums!

Ser inte mycket ut för världen, men så gott!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Tips! Havregrynsgröt är helt beroende av vilken havregryn du köper. Vi äter de varje vardag hela familjen och har gjort i många många år och det finns ingen havregrynsgröt som kan jämföra sig med havregrynens från Gyllenhammars, helt annan typ av gröt blir det. Jag skulle inte ens kunna äta vanlig havregrynsgröt på andra havregryn tror jag längre 😂