Jag älskar egentligen inte havregrynsgröt men nu förstår jag varför. Jag har ju tillagat det helt fel för att jag ska tycka att det är gott. Förut har jag alltid bara haft havregryn och vatten och kokat ihop. Ingen smaksensation direkt. Nu tänkte jag om och har kommit på en gröt som jag kallar gosig banangröt! Den är len, söt och så så god! Elsa gav den också tummen upp!
Jag älskar att äta frukost länge på helgerna men på vardagsmornarna när man behöver gå upp tidigt är jag sällan eller aldrig särskilt hungrig. Dock vet jag hur viktigt det är för mig med just frukost så jag försöker ändå få i mig något mer än bara en kopp kaffe. Den här gröten är en alldeles lagom frukost för mig på vardagarna. Här kommer receptet.
Du behöver:
1 dl havregryn
1,5 dl mjölk
1 snutt banan
0,5 dl mandelmjölk
Gör såhär:
Blanda havregryn och mjölk. Låt koka upp under omrörning. Koka och rör om till önskad konsistens. Mosa i en snutt banan och blanda runt. Servera med kall mandelmjölk. Mums!
Ser inte mycket ut för världen, men så gott!
Tips! Havregrynsgröt är helt beroende av vilken havregryn du köper. Vi äter de varje vardag hela familjen och har gjort i många många år och det finns ingen havregrynsgröt som kan jämföra sig med havregrynens från Gyllenhammars, helt annan typ av gröt blir det. Jag skulle inte ens kunna äta vanlig havregrynsgröt på andra havregryn tror jag längre ?
Åh måste testa! Tack! 😀 Kram J
Men åh ja, måste testas på sonen ? Var kommer den fina tallriken ifrån??
Ja gör det! 😀 Märket är bortdiskat, men tror att det står House Doctor… men osäker! Kram J
Det är lätt och nyttigt att hälla i lite chiafrön också!