Frid i huset med matkasse – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Annons

Frid i huset med matkasse

I annonssamarbete med Middagsfrid

Ni som har följt mig ett tag vet att jag inte är någon höjdare i köket. Det blir ofta samma rätter som jag känner mig bekväm med att laga. Att välja vad vi ska äta till middag är en ständig fråga hemma hos oss. Vi är periodare när det kommer till att planera och storhandla. Vi har hamnat i en period där vi handlar det vi är sugna på för dagen. Det har lett till ganska höga utgifter på matkontot och det är inte särskilt tidseffektivt. Nu har vi fått möjlighet att prova en matkasse från Middagsfrid. Vi valde den som heter “Snabba kassen”. För mig är det viktigt att det går undan. Oftast lagar jag mat på samma sätt som jag dammsuger – snabbt och med ett litet sting av ilska i kroppen. Inte bra, jag hör hur det låter nu när jag skriver det.

När jag lagade första rätten ur Middagsfrids matkasse bad jag Elsa om hjälp. Det blir så mycket roligare när man hjälps åt och Elsa älskar att hacka grönsaker. Jag tycker att det är lite läskigt med kniven men tänker att hon måste få öva, och jag står alltid med när hon hackar. Elsa tycker dessutom oftast (inte alltid) att det är roligare att smaka på nya maträtter när hon varit med och lagat den. En väldigt bra sak med just Middagsfrid är att de har klimatsmart och hållbar mat. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Just nu får du 200kr i rabatt när du signar upp dig hos Middagsfrid. Det är en prenumerationstjänst utan bindningstid. Middagsfrid har bara färska råvaror och har en stor variation när det kommer till recepten. Perfekt för oss som lätt fastnar in samma gamla rätter. Klicka här för att ta del av erbjudandet, gäller endast via den här länken och till 28/2 2019. 

Älskar att få maten levererad hem till dörren.

Elsa med kniven. Så försiktig och noggrann. Receptet var en härlig gryta med kyckling och grönsaker. Jag försökte laga maten med lite mindfulness-tänk. Det är lättare att tycka att det är roligt när Elsa är med.

Jag frågade Elsa vad grönsaken hon hackade heter. “Purjolök”, svarade hon. Jag visste inte ens om att hon visste att det fanns en grönsak som heter purjolök.

Det känns bra att äta mat med mycket färger tycker jag. Riven morot i grytor är ett bra sätt att få i sig ännu mer grönsaker.

Den färdiga maten! Supergott och perfekt vardagsmat. Missa inte att du får 200kr i rabatt hos Middagsfrid om du klickar här, gäller endast via den här länken. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons