Första feberfria dagen (än så länge) – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Första feberfria dagen (än så länge)

Gud vad jag har varit orolig för Elsa även om hon har varit på akuten. Jag känner att man borde bli lugn efter det eftersom att dom inte “hittade något”. Men min magkänsla säger/sa ändå att något inte står rätt till. Nu har ju Elsa bara funnits i 17 månader men det känns ändå som att jag känner henne någorlunda. Jag vet när hon är ledsen för att hon har ont någonstans eller om hon är ledsen för att hon är trött. Nu när jag har varit hemma med henne så har hon bara skrikit och gråtit rakt ut. Ingenting kunde trösta henne och då känner jag mig så otroligt maktlös. Jag får nästan panik om jag ska vara helt ärlig. Jag tror att hon har ont någonstans men att hon inte kan tala om var. Läkaren misstänkte först öroninflammation men hon har inte tagit sig för öronen en enda gång och hon har sovit hela nätterna.
elsa_gungarDen lilla loppan hade feber senast igår morse och sedan dess har hon tack och lov varit feberfri. Om hon hade vaknat med feber idag igen skulle vi ha sökt läkarvård igen. Nu hoppas jag för hennes skull att hon får bli frisk så att vi kan komma in i våra rutiner igen. Det känns som att vi har vabbat ända sedan hon började på förskolan. Jag tror inte att hon har gått en hel vecka utan att vara hemma någon dag. Det kanske hon har, men det känns inte så.

Ibbe och hans Filmic Art vann Bästa animation igår på Roygalan! Jag är SÅ stolt över honom och han är såååå glad! Tänk vilken jäkla succévecka (minus att E är sjuk såklart.) Nu ska Ibbe lösa av mig i vabbandet och jag ska in på Liberolunch i stan.
filmic_art_roygalan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Barn som inte varit speciellt mycket sjuka under sitt första levnadsår BLIR såklart sjuk när hon vistas i en förskolemiljö där många är förkylda och bärare av olika smittor! Mitt första barn skolades in i oktober månad (som fö är absolut sämsta månaden att börja med tanke på alla sjukdomar som cirkulerar då), och var sjuk i princip hela hösten, öroninflammation på öroninflammation som resulterade i insättning av rör och operation av borttagning av polyper och mandlar. Hon var innan 1 års ålder knappt sjuk nåt, nån febertopp men inget annars. Lillebror däremot som var småsjuk hela sitt första år (storasyster på förskola), har inte varit i närheten av samma sjukfrånvaro som sin syster nu när han börjat förskolan!

  Det blir bättre, jag lovar! Min äldsta är nu 6 år och åker sällan på nåt. Ser även på lillebror som nu är 3 år att han är mindre mottaglig för smittor. De måste ju bygga upp ett immunförsvar nångång!

 2. Hon vid bilen

  Har dom tagit halsprov på henne? Jag tänkte på streptokocker som gått på förskolan? Åkte själv på det.. 😬
  Krya massor Elsa!! Å grattis Ibbe!

 3. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  Bihålorna tänker jag på? Det gör jätteont och man kan få feber och är ofta förkyld. Själv lider jag av bihåleinflammation som följdsjukdom när jag blir förkyld eftersom jag har astma. Bihålorna känns oftast vid näsan men ibland i tandköttet och liksom drar ut mot käkarna. Jag brukar försöka ge lite massage vid det, en tanke är att hon kanske har fått den saken?

 4. Ce

  Vill inte skrämmas men när min dotter hade feber länge var det en farlig njurbäckeninflammation! Hon hade dock inga andra symtom än feber. Men det var så otäckt! De kunde se det genom urin och blodprov!

 5. L

  Min son på 18 månader har också varit febrig och förkyld heeeela hösten några dagar varje vecka. Sökt hos läkare två gånger då han inte varit sig själv. Han hade borrelia och hann få en ansiktsförlamning innan vi fick riktig hjälp.😔

 6. Josefine

  GRATTIS Ibbe!

  Förstår din oro. Eskil hade bara lite rött i örat men har plågats utan att ta sig åt örat men haft feber, snor och sovit skitdåligt. Det kan säkert te sig olika. HOPPAS det vänder nu. Stor fredagskram till er

 7. Tesse

  Åååå, VAB för oss också idag! Hoppas lillan kryar på sig snart, grattis till mannen och hoppas lunchen var KUL och att du kunde slappna av lite!

 8. Josefina

  Jag blir också helt sjukt orolig varje gång någon av barnen är sjuk, tycker det är så jäkla obehagligt och får katastroftankar… hoppas det lugnar ner sig när barnen blir större, annars blir det jobbigt haha.

 9. Louise

  Nu har ju såklart jag inte koll på hur många tänder Elsa fått, men har ni kollat om det är kindtänder på väg?

  Vår Ellie hade väldigt ont och feber när hon fick kindtänder. Kan inte alls vara skönt när dom ska bryta sig fram genom tandköttet 🙈😣

  Hoppas hon mår helt bra snart 💖
  Kram!

 10. Cattis

  Usch vad jobbigt! Hoppas hon får vara feberfri nu. Förra oktober då min 11 månaders flicka började förskolan var hon sjuk hela november och januari före förkskolan hade hon inte haft feber en enda gång