En helg för relationen – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Annons

En helg för relationen

Jag har precis ordnat så att min pappa och bonusmamma Sussie kan vara barnvakt till Elsa lördag till söndag om Elsa är frisk då. Ibbe ville hitta på något, men han tänkte kanske mer att vi skulle åka och hälsa på några av hans kompisar, men jag föreslog då att bara han och jag borde göra någonting tillsammans. Bio, restaurang, bo på hotell, gå på spa, åka go kart? Jag vill göra något riktigt roligt och/eller riktigt mysigt. Har ni några tips på aktiviteter eller restauranger i Sthlm som man bara måste göra eller besöka? Eller har ni tips på något grymt hotell? Jag bläddrade igenom mina bilder och såg att senast jag och Ibbe hade datenight med middag på restaurang var den 29 december förra året. Sen har vi ju varit på några bröllop och fester ihop, men det är inte riktigt samma sak tycker jag. Då ger man oftast väldigt mycket fokus till kompisarna oh inte så mycket till varandra.

Förut hade Ibbe och jag bestämt att vi skulle ha en dag i månaden där vi hittade på något bara han och jag. Det behöver ju inte alltid betyda att vi bor på hotell eller så, det räcker med en bio. Men för att det ska funka behöver vi ju barnvakt. Jag överväger starkt att hitta någon härlig barnvakt till hösten som kan avlasta oss lite när det behövs någon kväll i månaden. Är det någon av er som använder er av barnvakt? Det måste ju kännas 100% rätt med den personen, så helst skulle det ju vara någon man känner redan.
cubus_garden_2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Varför inte göra byten med någon? Kanske har ni vänner som sitter i samma sits som ni? Då kan man hjälpas åt att barnvakta varandras barn någon gång i månaden. en smart grej tycker jag. Tid för sig själva som par tror jag man verkligen behöver, mer än vad man kanske tror. En natt man kan ligga och kramas ensamma i sängen utan barn är ju härligt bara det ❤️

 2. Josefine

  Jag har faktiskt jobbat som just barnvakt hos en familj under ca 3 år, där föräldrarna ville ha en dejt kväll ungefär var 3e vecka. Jag började när barnen var väldigt små så jag blev liksom en del av deras liv väldigt tidigt även om vi inte kände varandra sedan tidigare. De älskade när jag kom dit för då fick ju vi 3 har vår egna myskväll med lite roligare mat, gottis och såklart lekar. Nu har jag tyvärr slutat hos dem, men är ändå där och hälsar på ibland för att de känns lite som min extra familj. Så mitt tips är att ta kontakt med någon tex (nanny.NU) nu när Elsa är liten, ni kommer snabbt känna om det klickar mellan er och denne och ni kan då bygga en långsiktig relation.

 3. Zarah Cunvik

  Yasurag?! Jag och Molly bokade in en natt där när jag väntade Lovelii.
  Åt god mat, gick omkring i kimonos och tofflor, bubblade ute på kvällen, myste, yoga, bara va med varandra.
  Balsam för själen.

  Rekommenderar inte att vara hemma som nån skrev, för då blir det lätt att ni “passar på” med alla måsten som ofta finns i hemmet.
  Men var som helst annars är ju bra. Kolla på kartan efter ett nära ställe ni ändå inte varit på. Nåt mysigt hotell i närheten
  Ät gott, gå hand i hand och bara prata. Ni vet, inte bygga upp förväntningar heller.

  För en månad sen insåg vi att det va evigheter det bara va jag och Molly.
  Vi tog in på Pensionat Granparken i Norrtälje (supermysigt!!!) bara 4,5 mil hemifrån. Planen var: gå ut och äta, sen nån mysig pub etc etc.
  Men istället blev det supergod middag på pensionatet och spöregn ute. Så vi tog bilen, åkte till kvantum och köpte lite snax och en kortlek. Sen åkte vi tillbaka till rummet, bytte om till pyjamas och satt och myste med kortspel, prat och godis. Och lite oplanerad bonus innan vi somnade haha
  Vi va som två nya människor när vi kom hem igen.
  Oj, novellen blev det haha
  Men va jag menar är nog: tänk enkelt och skippa prestation för annars kanske ni bra blir mer stressade och blir besvikna.
  Ni är så fina!! <3

 4. Lisa

  Vi är ett kompisar med barn i samma åldrar. De har två (7 och 4 år) och vi har tre (7, 3,5 och 1år).
  Vi började redan när våra första var små att hjälpas åt och turas om med barnvakteri. De som är barnvakt är hemma hos sig med alla barnen och det barnlediga paret får ett dygn från lämning till hämtning. Det är både barn och vuxna som känner varandra väl så alla känner sig trygga. Barnen kallar varandra för bonussyskon och ser alltid fram emot att ses.
  Vi umgås ofta allihopa med såklart och åker på semester både sommar och vinter.

  Kan ni inte prata ihop er med Angelica och Stefan (eller någon annat kompispar) om ett sådant upplägg? Bestäm varsin kväll/helg varje månad som ni har barnvakt.

 5. Karoline

  varför åka iväg? Det mysigaste är väl att vara hemma själva, laga god mat tillsammans, dricka lite skumpa, massage, älska hela helgen.

 6. julia

  Åk till Sigtuna och påminn er själva om er förlovning? Bo på wenngarn och promenera fram och tillbaka till Sigtuna stad över viby by. Önskar er en grym helg oavsett.

 7. Rebecka

  Vi är inne på vår tredje barnvakt till vår son 3.5 år. Började med barnvakt innan han kunde gå. Vi går på en dejt varje månad. Oftast bara en 2-3 timmar för att äta middag. Vi har valt barnvakter vi inte känt alls och det har fungerat jättebra. Vi har kontakt via mail först och sen har vi träffats på café utan vår son för att känna vad det är för en person. sagt att nu går vi hem och funderar hur det känns. Och ber även barnvakten göra samma. Sen har de fått komma hem och träffa sonen. Har utvärderart igen hur det kändes för oss och för barnvakten. Sen har barnvakten fått börja barnvakta endast en timme åt gången och därefter utvecklat det. Det har känts bra med alla tre barnvakterna. De två första har slutat pga studier/jobb. Var inte rädd för att ta in en person utanför er bekantskapskrets. Det är väldigt skönt att inte ha någon som känner en eller känner till en sedan innan för då kan man hålla relationen professionell. Kalla det för dejt och klä upp er och bara mys om det så bara är för en timmes promenad hand i hand utan vagn och barn! Kram

 8. Anna

  Kan ni inte byta med varandra? Dvs Angelica och Stefan tar Elsa en kväll/natt och en annan kväll/natt tar ni Alice och Philip?

 9. Alexandra Bylund

  Åh, passa på att skaffa ett par “nära” barnvakter nu när hon är liten… Vi gjorde inte det, så mina barn har inte nån riktigt nära vuxen förutom släkten (som bor en bit bort). Kram

 10. Stephanie

  Jag & min kärlek åkte till Gröna Lund, gick bananas bland karusellerna, han vann klyschigt nog en enorm nalle till mig & jag två kg choklad på chokladhjulet. Sov gjorde vi på nordic light hotell i ett “mood” rum där lamporna lyste som hjärtan. Fantastisk frukost där också!

 11. Karin

  Väntar på att farfarn ska gå i pension 🙂 Då lär han få starta dagisverksamhet för barnbarnen 🙂

 12. Hanna

  Åh så härligt! Jag och min kille har kommit på det här briljanta till i sommar: han ska få planera en heeel dag för oss utan att jag vet någonting, och sedan är det min tur att ge tillbaka och planera en hel dag. Då får vi två förhoppningsvis superhärliga dejter, och båda får känna att de får “sin vilja” igenom. PLUS kul ju att veta vad min kille helst av allt gör tillsammans med mig, Kram till er <3

  1. jessicalagergren
   jessicalagergren

   Men åh vilken bra idé! Så borde Ibbe och jag också göra! 😀 Det är ju dessutom superkul med själva överraskningsmomentet! 😀 <3 Kram J

Annons