Brustet blodkärl vid moderkakan – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

Brustet blodkärl vid moderkakan

Vilken fin respons på inlägget om Elsas operation, tack för det! Jag förstår och vet att det är en vanlig operation, men det gör en inte mindre orolig som förälder över att ens barn ska sövas. Och apropå vanlig. Jag har också förstått att det är vanligt med blödningar under en graviditet. Jag hade i ärlighetens namn ingen aning om det innan. För mig är blod under en graviditet så starkt förknippat med missfall. Tack för att ni delade med er av era upplevelser. Det gjorde mig lite lugnare även om jag var livrädd att förlora Olle.

Läkaren som jag gick till tittade till min moderkaka på ultraljudet och enligt honom täcker moderkakan just nu ganska stor del av livmodersväggen vilket gör att ett blodkärl kan brista när livmodern växer. Det var vad han trodde i alla fall. Om jag har en mindre blödning igen ska jag uppsöka honom igen. Vid större blödningar (blöda igenom en nattbinda i timmen, enligt 1177) så ska jag söka mig till gynakuten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. CL

  Lycka till med operationen! Vårt barn gjorde samma. Bästa vi gjort. Jobbigt att se honom somna, och jobbigt att se honom på uppvaket – men när han vaknade sen var han sig själv, och han sa inte aj EN enda gång efteråt (gav såklart smärtstillande precis som de sagt, väckte på natten för att ge enligt schemat etc).

 2. Sara

  Hej Jessica,
  Min son tog bort mandlarna och körteln i höstas, två mån innan han fyllde fyra. Det var jobbigt operationsdagen och delar av dagen efter pga smärta och att de är medtagna men sen piggar dom på sig snabbt! Visst sitter smärtan i även om det är individuellt såklart, men tar man ordinerade mediciner och inte är rädd att ta till det starkare klonidinet vid behov (fick vi utskrivet direkt vid op) är det helt hanterbart – håll ut så vänder det snart! Det är stora doser alvedon man tar, ett tips är de munsönderfallande tabletterna 250mg som smakar jordgubb, lös upp dom i lite lite vatten och se till att få med alla små smulor. Smakar gott och inte alls lika starkt i smaken som det flytande Alvedonet (som även blir såå stora volymer). Samt nurofen 40mg/ml istället för Ipren 20mg/ml när det häller Ibuprofenet, dubbla styrkan så men bara behöver ta halva mängden. Se bara till att vara noggrann när ni räknar om doserna och mängderna enligt de ordinationerna ni får på hennes kroppsvikt. Stort lycka till och varmt grattis till Olle ❤️ !
  /Sara, Apotekare

 3. Therese

  Min ena son har gjort exakt den operation som Elsa ska göra. Han var dock äldre, 12 år. Det är skitjobbigt att se sitt barn bli sövt och det spelar ingen roll om man vet att det är en rutinoperation, det är läskigt ändå. Så jag förstår dig helt och fullt.
  Massa kramar till er!

  1. jessicalagergren

   Haha va?! Och du verkar ju uppskatta detta osmakliga beteende eftersom att du är inne och läser? Upp med hakan IngaBritt! Livet är för kort för att gå runt och vara bitter. Trevlig helg!

 4. Anna

  Skönt att du fått veta vad som troligtvis orsakade blödningen och att det inte var något farligt. Skulle vara intressant att läsa om hur ni tänker kring att ta reda på könet innan förlossningen. 😃

 5. Hedvig

  Vilken gullig liten arm Olle har ♥️ så skönt att höra att allt är bra med er båda! Och hejar på Elsa när hon ska opereras ♥️ hon verkar vara en tuffing så det kommer gå jättebra!

 6. StrongMama

  Åh jag förstår dig helt, klart man blir orolig och rädd över att ens barn ska sövas, det är inte direkt skoj som att gå till en park. Det är lätt för andra att ta det lugnt och stilla med sånt men det är långt ifrån något lugnt för en förälder.
  MEN med det sagt vill jag ändå ge dig några tröstande ord, att jag tror och hoppas att det kommer att gå bra, hon har änglarna med sig som skyddar henne. Må bäst och lycka till med bebis i magen <3

Annons