Borta bra men hemma bäst! – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

Borta bra men hemma bäst!

Idag har vi varit på husvisning. Jag är så sugen på att flytta. Ibbe är inte riktigt lika sugen som jag, men han tyckte ändå att objektet var intressant. Extra intressant eftersom att huset är grannhuset till våra vänner. Huset var dock inte alls som jag hade tänkt mig. Jag vill få en “det här är hemma-känsla” när jag går på visning. Det fick jag inte. Det fick jag iofs inte när vi tittade på vårt hur första gången heller. Jag kunde absolut se potential i huset vi tittade på, men med bebis som kommer till sommaren är det inte aktuellt att renovera på den nivån som vi hade velat göra. Det var inte bara lite ny färg på väggarna som behövdes, utan vi hade velat bygga om för att det skulle kännas perfekt.

Den här helgen har gått i rensandets tecken. Igår hade vi hyrt ett släp och rensade hela garaget. Vi blev inspirerade av Angelica som har rensat både garage och vind inför hennes försäljning. Hon hade sin första visning idag. Nu ska jag hoppa upp i min walk in och rensa den…igen. Ibbe har rätt. Jag behöver något annat system. Det blir kaos där hela tiden med noll ordning. Jag ska vara hårdare i rensningen och inte spara plagg som “jag kanske kan ha sen”. Bättre att skänka till de som behöver kläderna och ha mer plats åt de plaggen jag faktiskt använder.

Garaget före rensningen. Ganska kaosartat med mycket skräp och noll struktur.

Efter! När den här bilden togs hade det hunnit bli mörkt ute. Ibbe fortsatte städa efter att den här bilden togs.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jannica

  Rekommenderar Konmarimetoden, jag gjorde den till punkt och pricka för 1,5 år sedan och hemmet blir aldrig kaosartat trots småbarn. Hon rekommenderar att man städar efter sak och inte efter rum, så först börjar man med kläder, därefter böcker, papper, diverse övrigt och slutligen sentimentalt. Köp eller låna boken, den ger en superbra verktyg i hur man ska tänka. 🙂

 2. E

  Vi var också på samma visning som er. Inte ett dugg imponerad av det huset faktiskt, tyvärr. Läget var ju fantastiskt!

  1. jessicalagergren

   Ja så nära skolan! Det var det som lockade. Annars har vi ännu bättre läge när det kommer till utsikt. 😀 Kram J

 3. Hanna

  Jag behöver också styra upp hela cirkusen med allas kläder här hemma, men med en 3-åring och en 3-månaders bebis så orkar jag inte riktigt just nu. Istället kollar jag när Marie Kondo hjälper folk att städa. Finns på Netflix!
  Så när tiden och orken väl infinner sig är jag fullt inläst på metoden 😉

 4. Lina

  Härligt med rensning! Berätta gärna mer om rensningen i din walk in och tankar om system. Rensar själv regelbundet och älskar när man hittar bra lösningar 😊

  1. jessicalagergren

   Haha, jag har INGA system. Det är nog mitt stora problem och anledningen till att det blir som det blir gång på gång. Jag behöver hjälp!

Annons