Bilder från förlossningen – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

Annons

Bilder från förlossningen

Man vet att man är inne i den klassiska bebisbubblan när man inte vet vilken dag det är. Eller att det är bebis i kombination med semestertider kanske också gör sitt. Vi har delat upp vår lilla familj på nätterna så Elsa och Ibbe sover inne i Elsas rum och jag och Bonnie sover i mitt och Ibbes sovrum. Bonnie vaknar och vill ha mat efter ungefär två timmar och hittills går det hur bra som helst att liggamma. Hon vill vara nära nära så vi väntar med babynest ett tag och sover nära mig. Först var jag rädd att jag skulle råka rulla på henne men det gör jag inte.

Idag är det Bonnies beräknade födelse men hon blir hela 5 dagar gammal idag och på morgonen var vi på återbesök hos BB Stockholm. Vår hemgång från BB räknades som tidig så vi fick träffa barnläkaren igen idag. Allt utan anmärkning och sen fick jag hjälp och tips kring amningen. Det togs även PKU-prov och gulsotsvärde. Allt såg fint ut! Här kommer lite fina bilder från förlossningen. Fler kommer! Och när tid finns ska jag klippa ihop en film. Känsliga läsare varnas.

Älskade Bonnie. Så självklar del av vår familj.

Här hade det gått några timmar efter förlossningen och jag skulle duscha. 

Moderkakan och Bonnie. Vi valde sen avnavling vilket också var en fantastisk stund. Angelica fick klämma på navelsträngen till hennes stora glädje.

Här fick hon K-vitamin-spruta.

Precis innan hon kom ut. De här två människorna var helt fantastiska. Barnmorskan till vänster och undersköterskan till höger som knappt lämnade vårt rum under våra timmar på förlossningen. Jag fick krama båda innan vi åkte till patienthotellet.

Barnmorskan satte akupunktur precis innan jag skulle krysta.

Här hade spinalbedövningen precis tagit och jag grät av lättnad.

Min älskade bästa Emelie. Världens finaste vän och stöd. Tänk att hon var med när Bonnie kom. Jag älskar både Emelie och Angelica så mycket. Jag rekommenderar verkligen alla att ha med extra stöd (om man får). Det var guld värt och den finaste förlossningen jag kunnat få.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca, 3-barnsmamma

  Fantastiska bilder!
  En fråga, hur ställde sig Ibbe till det faktum att du tog med dig två (för dig) nära personer till förlossningen? Jag menar, det är ju en väldigt privat och intim situation, var det självklart för honom? Hade det varit självklart för dig om han hade velat ha med sin bästa kompis? Bara nyfiken på hur ni resonerade. Lycka till med allt!🌸

  1. Emelie

   Alltså jag kan inte låta bli att kommentera den här trots att jag aldrig brukar kommentera. Absolut är en förlossning en intim stund men i stort sett bara för den födande mamman som blottar ALLT man äger och har; allt från sin nakna kropp och sitt underliv till stunderna av olidlig smärta.
   Att mannen skulle vilja ha med en av sina bästa vänner känns som en helt orimlig fråga för mig.. här handlar det väl till stor del om vad som kan underlätta och hjälpa kvinnan?!

  2. Emelie L

   Alltså jag kan inte låta bli att kommentera den här trots att jag aldrig brukar kommentera. Absolut är en förlossning en intim stund men i stort sett bara för den födande mamman som blottar ALLT man äger och har; allt från sin nakna kropp och sitt underliv till stunderna av olidlig smärta.
   Att mannen skulle vilja ha med en av sina bästa vänner känns som en helt orimlig fråga för mig.. här handlar det väl till stor del om vad som kan underlätta och hjälpa kvinnan?!

 2. Malin

  Så fina bilder! Å helt underbart att du fick en så bra förlossning. Hur kände Ibbe för denna förlossningen?

 3. Julia

  Vilken sjukt häftig bild på Bonnie och moderkakan!! Har själv aldrig fött barn, men så fin bild😍 Grattis till er!❤️

 4. Lisa

  Åh vad fint Jessica!! Så glad för din skull att du fick en så härlig förlossningsupplevelse denna gång. Jag håller tummarna för att det blir så för mig med, jag fasar för den dagen eftersom min första förlossning gick så snabbt.

 5. Maria

  Shit! Hade ingen aning om att moderkakan är så stor. Den måste göra mer ont än själva barnet eller? (Har inga barn själv)

  1. Frida

   Den är mjuk så gör inte ont att krysta ut:) Dock kan det göra förjävla ont om dom måste trycka på magen osv för att moderkakan ska lossna så att den kan komma ut.

  2. Hanna

   Nej den gör inte alls lika ont. Barnet har liksom ”banat” väg. Plus att den är mjuk lite som gelé eller en manet. Så den är mer formbar. 🙂

  3. Emma

   Den är lite som en pannkaka liksom (har iofs aldrig känt på den så vad vet jag). När barnet kommer ut drar barnmorskan försiktigt i navelsträngen och så får man hjälp att krysta ut den. Känns inte öht och är nog ärligt smalare än många snoppar 🤷🏻‍♀️

  4. Sabina

   Min moderkakan kändes lite grann, blev som en värk och sen något blöt, slemmigt som liksom rann ut! Skulle nog beskriva det som mera obehagligt än ont 🙂

Annons