Jessica Lagergrens

Veckans invägning

Måndag och det betyder i vanlig ordning invägning för min del. Jag visste att vågen inte skulle visa minus idag. Dels har jag precis fått mens, men jag har verkligen slarvat med kosten. Två springrundor väger inte upp allt jag har ätit så att vågen visade plus var inte förvånande. Och heller inte något nederlag konstigt nog. Jag känner att jag har koll på vad och hur mycket jag kan äta. Att ta beslutet att slarva är ju bara mitt och då får man stå för det när invägningen kommer. Vågen visade +1,2 idag. Min sammanlagda viktminskning är på 18,1 kilo och för att nå mitt mål innan september blir oktober är det -12,1 kilo till som gäller. Jag får ta en dag i taget och helt enkelt inte slarva om det ska finnas någon möjlighet att nå det målet. Hur går det för er andra som kämpar med vikten?

Efter många tips om löpning har jag ändrat upplägg och kommer att försöka springa lite längre tid varje istället för att öka så drastiskt med en kilometer. Den här veckan har jag som mål att springa 23 minuter första dagen (så länge orkade jag springa sist) och sedan öka på med en minut per gång. Jag har som mål att komma ut på tre rundor den här veckan.

För er som vill läsa om tidigare invägningar kan ni göra det här:
– Första veckan
– Andra veckan
– Tredje veckan
– Fjärde veckan
– Femte veckan
– Sjätte veckan
– Sjunde veckan
– Åttonde veckan 
– Nionde veckan
– Tionde veckan
– Elfte veckan
– Tolfte veckan
– Trettonde veckan
– Fjortonde veckan
– Femtonde veckan
– Sextonde veckan
– Sjuttonde veckan
– Artonde veckan
– Nittonde veckan
– Tjugonde veckan
– Tjugoförsta veckan
– Tjugoandra veckan
– Tjugotredje veckan
– Tjugofjärde veckan
– Tjugofemte veckan
– Tjugosjätte veckan
– Tjugosjunde veckan
– Tjugoåttonde veckan
– Tjugonionde veckan
– Trettionde veckan
– Trettioförsta veckan
– Trettioandra veckan
– Trettiotredje veckan
– Trettiofjärde veckan
– Trettiofemte veckan
– Trettiosjätte veckan
– Trettiosjunde veckan
– Trettioåttonde veckan
– Trettionionde veckan
– Fyrtionde veckan
veckans_invagningPlus på vågen men glad ändå!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla svensson

    Jag är så imponerad av dig! Jag kämpar också med vikten men just idag, just nu är jag så sugen på något onyttigt att jag inte vet var jag ska ta vägen… Tur jag är själv hemma med mina barn annars hade jag nog inte haft karaktär att låta bli utan åkt och köpt godis ?

  2. Mia (bakingbabies.se)

    Ett superbra tips är att gå med i dem jättehärliga gruppen ”springande tjejer” på fejjan. Alla nivåer av löpning ,alla är supertrevliga och peppande, man får bra tips och många verkar hitta springsällskap där de bor när de efterfrågar det. Vi är säkert fler motionärslöpare bland dina läsare/följare också, du kan säkert få pepp, sällskap, stöd om du vill det även härifrån.

    Hur kan VI hjälpa dig?

    1. Elin

      Jag är en tjockis på språng och använder mig av försvarsmaktens app. I den finns det en som heter typ ”mot 5 km” som är KANON! Mer intervall-tänk så man orkar och känner sig grym!

  3. Marie

    Har lyckats gå ner 12 kilo i vikt på 8 månader. Mitt tips är att försöka få in rörlighet i vardagen. Ta alltid trapporna, parkera bilen långt bort från ingången om ni är och handlar. Ta en promenad, cykeltur. Har du ett stillasittande jobb.,ställ klockan en gång i timmen och rör på dig en stund. När det gäller maten har jag slutat att vara så fokuserad på det. Innan tänkte jag bara på vad jag skulle äta nästa gång det var dags för mat. Nu äter jag när jag är hungrig och inte för att jag måste eller att någon annan vill. Bjuds det på fika smakar jag lite om jag vill annars tackar jag Nej. Äter långsamt och mycket mindre. Tänker alltid innan jag äter att nu ska jag ta tex två potatisar en bit fisk å grönsaker. Håller mig till det jag planerat att äta och tar aldrig en till potion. Svårt att förklara begripligt i text men det har fungerat för mig och jag har en annan syn på mat idag. Skippar helt godis å läsk det var för mig det lättaste att sluta med. Önskar dig lycka till och jag tycker du är en kämpe! Och jag önskar verkligen att du når dina mål och att du älskar dig själv oavsett.

  4. Emma

    Du kommer klara det till oktober. Behöver bara komma över 20 kilos så går det nog bra. Du borde unna dig något tex kläder när du når 20 kilo.. Bra med delmål

    Tips med löpning. Gå inte ut för hårt, ta det lugnt och börja en gång i veckan, sen utöka till två. Tar hårt på kroppen att gå från gå till spring. Om man går ut för hårt är det också lätt att man slutar, bra gå långsamt fram

  5. Therese

    Plus för mig med, men har då svårt för maten. Hahaha äter för mycket och för onyttigt helt enkelt. Jag är ute efter samma resultat som du, en hälsosam syn på mat, Så de får ta tid helt enkelt. Heja oss!

  6. Steph

    Mitt tips är att strunta i löpningen, Börja med styrketräning istället! Mycket roligare och du kommer få mycket bättre resultat. Högintensiv cardio är också mer effektivt, kör intervaller, det finns ingen bättre träning för oss med småbarn, tidseffektivt som tusan ☺️??

  7. Charlotte

    Hej!!

    Har en fråga som inte direkt har med inlägget o göra, men måste fråga ändå.
    Jag gillar ert golv, vet du vad det är för märke/sort?

    Grattis till din viktresa, du inspirerar massor!

    Kram