Jessica Lagergrens

Veckans invägning

Det här inlägget är inte så upplyftande såhär i semestertider. Ni ligger säkert på någon strand någonstans eller i en härlig hängmatta. Själv sitter jag på kontoret med ångest över allt. Jag vet inte riktigt var eller när jag tappade min motivation. Jag har ju varit min egen bästa motivation och alltid sett varje måndag som fortsättningen på min viktminskningsresa. Idag känns det annorlunda. Jag känner mig omotiverad, mjuk och dålig. Jag har tappat det. Jag äter skräp som jag inte ens tycker är gott. Nej, inte skräp från diverse papperskorgar, utan skräp som i godis, onyttig mat och cola zero. Jag var ju så jäkla nöjd över att ha slutat dricka den där skiten, och även om jag numera bara dricker i snitt två-tre burkar per vecka (förut minst en burk om dagen) så är jag inte nöjd med det. Jag vill ju inte dricka det. Jag mår så mycket bättre utan. Så varför dricker jag det ändå? Och varför stoppar jag i mig massa skit? Jag har inget annat svar på den frågan än att jag har tappat det.

Jag är helt slut i huvudet och både hjärnan och kroppen känns mjuk. Jag tycker att jag har kämpat på så himla bra och sååå länge nu att det borde vara motiverande nog att fortsätta. Men så hände en grej i slutet på förra veckan som fick mig att må dåligt. Jag såg en bild på mig själv från ett bröllop jag var på för inte så längesen. På bilden ser jag ut att vara helt enorm. Det ser ut som att jag är större än jag var när jag var som störst och det gjorde otroligt ont i mitt hjärta. Alla dessa månader av slit och så är det resultatet. Det känns faktiskt inge roligt alls. Då kommer jag liksom till hopplöshetens kant, så som jag så många gånger tänkt förut när jag har försökt gå ner i vikt. ”Jag är så stor så det är ändå ingen idé-tankarna.” Jag vill inte hamna i de tankarna. Jag har ju kommit såååå långt och har så lite kvar till min målvikt nu (som är en normalvikt enligt BMI) Jag siktar egentligen inte på någon speciell siffra utan vill ligga på normalvikt och må bra i mig själv.

Nu behöver jag er hjälp. Ni är så himla bra på att peppa och komma med bra råd. Hur ska jag göra för att komma ur den här svackan? Jag behöver era tips och råd. Resultatet på vågen den här veckan är –0,8 kg vilket i sig inte är en dålig siffra. Men det är känslan i kroppen idag som gör att jag känner att det inte hade spelat någon roll vad det stod på vågen. För mig hade det lika gärna kunnat stå plus 2,8. Otroligt deppigt inlägg jag vet. Jag kanske har PMS och vaknar till en mycket bättre dag imorgon. Men just nu vill jag bara lägga mig under ett täcke och gråta.

För er som vill läsa om tidigare invägningar kan ni göra det här:
– Första veckan
– Andra veckan
– Tredje veckan
– Fjärde veckan
– Femte veckan
– Sjätte veckan
– Sjunde veckan
– Åttonde veckan 
– Nionde veckan
– Tionde veckan
– Elfte veckan
– Tolfte veckan
– Trettonde veckan
– Fjortonde veckan
– Femtonde veckan
– Sextonde veckan
– Sjuttonde veckan
– Artonde veckan
– Nittonde veckan
– Tjugonde veckan
– Tjugoförsta veckan
– Tjugoandra veckan
– Tjugotredje veckan
– Tjugofjärde veckan
– Tjugofemte veckan
– Tjugosjätte veckan
– Tjugosjunde veckan
– Tjugoåttonde veckan
– Tjugonionde veckan
– Trettionde veckan
– Trettioförsta veckan
– Trettioandra veckan
– Trettiotredje veckan
– Trettiofjärde veckan
– Trettiofemte veckan
– Trettiosjätte veckan
– Trettiosjunde veckan
– Trettioåttonde veckan
– Trettionionde veckan
vv_veckansinvagning_

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Som utomstående som inte har någon relation till dig annat än blogg- & podfan 🙂 så måste jag säga att du verkligen verkligen borde vara stolt över dig själv! Att du har lite svängiga känslor under en sådan här resa känns väl helt rimligt, det har man ju med alla omställningar i livet. Jag försöker så smått också att komma i bättre form. Och det jag ändå alltid finner tröst i är att jag är på rätt spår. Även om resultaten inte går tillräckligt fort eller går lite upp och ner så gör jag det jag kan, precis som du ju gör det du kan. Då känns det faktiskt alltid bättre, att veta att man faktiskt har börjat & redan kommit en bra bit och att det bara är att fortsätta likadant. Det har varit grymt inspirerande att följa dig på din resa och du ser fantastisk ut! Hoppas och & tror på en PMS-dipp eller liknande. DU är på helt rätt väg och det är bara att fortsätta. Och mitt i allt är man ju såklart fortfarande människa så ens förmåga är ju olika från vecka till vecka & man får agera efter det! Heja heja heja heja dig! <3 Ps. att folk tar sig tid att skriva peppiga meddelanden till dig är ett väldigt fint betyg. Det är inget man lägger tid på hur som helst! Låt de vinna över tråkiga kommentarer som bara är utlopp för något annat i deras liv.

  2. PMS-podden

    FIna fina du! Det är HELT KLART pms som spökar för dig just nu. Det känns så verkligt..alla känslor och tankar är sanningen – tror man. Men sen vänder det. Lovar! Snart är du ute på andra sidan! Var snäll mot dig själv. Sov ordentligt och andas. Stor kram från Jenny och Charlie på PMS-podden

  3. PMS-podden

    FIna fina du! Det är HELT KLART pms som späkar för dig just nu. Det känns så verkligt..alla känslor och tankar är sanningen – tror man. Men sen vänder det. Lovar! Snart är du ute på andra sidan! Var snäll mot dig själv. Sov ordentligt och andas. Stor kram från Jenny och Charlie på PMS-podden

  4. Alexandra Bylund

    För det första: Du är jättefin!! På riktigt 🙂 Jag känner igen mig så otroligt mycket i dig… och vet att det är jättevanligt! Istället för att köra all in -börja bara med att promenera. Det funkar ju till och med att göra med barnvagn. Powerwalks är otroligt bra, både ur fettförbränningssynpunkt och generellt för hela systemet. Börja bara där… med PW’s så länge du känner dig lite ur fas och omotiverad. Så småningom kommer motivationen komma till dig. Bara gå så länge, under tiden, så kommer det så småningom, jag lovar. Du kan aldrig framtvinga motivation, och det är väldigt svårt att börja äta nyttigt och jogga när man känner sig nere. Kör PW’s så länge istället… Och försök slappna av från det andra, det kommer!!! Stor kram <3

  5. Frida

    Hej!

    Jag förstår hur du känner! Har haft liknande förhållande till min kropp som du och har otroligt lätt för att gå upp i vikt och hamna i dåliga vanor. Någonstans har jag bara landat i att acceptera att min kropp inte känner mättnad och nöjdhet så lätt som andra som har ett mer okomplicerat förhållande till mat. Jag tror faktiskt att jag alltid kommer att behöva göra aktiva val med vad jag äter. Nu idag och om några år.
    Det som brukar motivera mig är att läsa om andra människors viktresor och framför allt att träna. Jag tror inte direkt att jag går ner av träningen men det gör att jag blir mindre sugen på skitmat och det håller mig på banan. Jag känner mig starkare och därmed mer motiverad. Kroppen blir inte så mjuk som du skriver och det känns som att äta godis skulle förstöra det man kämpat på träningen.
    Det behöver inte vara komplicerade eller långa pass, jag gör ofta 20 minuter hem yoga med youtube eller joggar en halvtimme, det tar inte så lång tid men gör så stor skillnad för kropp och själ!
    Det syns förresten otrolig skillnad på bilder på dig! Stressa inte! Det finns ingen quick fix men du kommer att nå den kropp du vill!

  6. Anette

    Jag känner så igen mig själv i det du skriver. Gick med i vv 2013 och gick ner exakt 25 kg på drygt 7 månader. Jag hade då 13 kg kvar till min målvikt (inte normalvikt utan ”nöjdvikt”) och började jobba efter min mammaledighet så jag tänkte sonika gå ner kilona själv utan invägningarna. Jag hade fått en riktigt bra rutin och snurr på det hela så jag tänkte knappt på vad jag åt men gick hela tiden neråt så det borde inte vara något problem, jag visste ju uppenbarligen hur jag skulle äta! Men… med nytt jobb så kom luncherna ute med de nya arbetskamraterna och dagarna var långa så tiden (orken) till dagspromenaderna uteblev och därmed hoppade de 17 extra kilona på mig, bokstavligt talat. Jag sa stopp och tog tag i luncherna och mig själv och gick ner 6 av dem extrakilona. Där är jag nu och ytterligare ett år har gått. Motivationslös men glad att vågen iaf inte rör sig uppåt igen. Min kropp har hittat sin ”nöjdvikt”. I mitt fall så tror jag pressen av motgången att jag inte klarade mer än 6 kg själv utan invägningarna som fått mig i svackan. Det blev för mycket tävling och prestation inblandat istället för ren och skär nöjdhet. Kan det vara så? Jag vill ju inte vågen ska äga mig och vara livstidsmedlem på vv utan klara mig själv. Jag tror jag ska börja äta bra igen och göra som jag gjorde då, unna mig med förnuft och inte däremellan. Vad säger du? Ska vi tillsammans hitta tillbaka motivationen och nå VÅR nöjdvikt. Kroppen vet inte om det än men den kommer att bli ännu nöjdare än jag när vi är där och STANNAR där. Mitt mål kommer dessutom inte att vara 1 kg i veckan längre utan 0,5. Det tar längre tid men förhoppningsvis mindre stressigt (läs tävlingsinriktat). Gör inte som jag, låt inte 1 1/2 år gå i svackan utan vi måste tillåta och acceptera denna motgången, sänka våra krav och unna oss men bestämma vilka dagar och hur mycket. Vi har varit skitduktiga och det är vi fortfarande och det ska vi fortfarande förbli men med mindre prestationsångest 🙂 Jag följer dig!

  7. Johanna

    Jag tycker du är så sjukt jäkla häftig och en så
    stor inspiration! Man har skitdagar (ibland veckor) och så får det vara! Du kommer greja detta, de vet jag! Stor kram på dig!

  8. Sandra

    Du e skitsnygg både innan när du var lite större och nu, det spelar ingen roll vad du väger men du ska dock trivas med sig själv , det är deg viktigaste! Jag ser ENORM skillnad på dig ! Det där fotot du pratade om, jag kände igen mig där, min dotter döptes i helgen och jag såg oxå enorm ut tyckte jag (då har jag gått ner alla gravidkg) men jag har kommit fram till att det e bilderna , kläderna ja what ever typ för det kan inte stämma helt enkelt det vet jag ju och det ser jag ju alla andra dagar!
    Kämpa på och ge inte upp!!! Belöna dig själv med något riktigt fint sen när du är färdig!

  9. Emma

    Har några tips som jag har tar till när tankarna bara blir negativa och man känner sig sämst i världen. Det första är att röra på sig, ta en lång promenad eller träna och oftast så hjälper den friska luften en att få ett annat perspektiv. Ett annat tips är att ha en mening som man upprepar för sig själv, typ ’jag är stark/snygg/bäst’. Om man upprepar något för sig själv regelbundet så ’lurar’ man hjärnan tills man faktiskt tror på det. Kan kännas väldigt konstigt att göra detta men det funkar förvånansvärt bra! För oftast gör man ju precis detta när man tänker negativa tankar, man hjärntvättar sig själv till att må dåligt.
    Detta blev lite långt och flummigt, men lycka till. Tvekar inte en sekund på att du kommer klara det! För din resa inspererar och motiverar så mycket!

  10. Sandra

    Jag tycker du är grymt duktig! Trots att du har tappat motivationen, den finns där inom dig för annars hade du inte skrivit det här inlägget.
    Jag är en periodare när det gäller träning. Just nu går jag upp i kilon fast jah tränar…. Fattar inte varför men ändå. Jag tycker att om jag tränar då äter jag automatiskt bättre oxå. Försök att få till någon extra träning. Det kan vara att jogga i spåret nära dig, två varv en kväll när Elsa somnat. Det kommer att ge dig enormt mycket energi och man blir piggare efteråt. Försök att göra det två ggr i veckan utöver dina promenader. Tar säkert Max tjugo minuter plus att det ligger nära ditt hus. Jag tror du kommer att hitta motivationen snart igen! Annars kan vi jogga tillsammans en gång i veckan om du vill. Jag är värdelös på att jogga men vill bli bättre. Massa kärlek och kramar/Sandra

  11. Camilla

    Jag får oxå den känslan ibland och det trots att jag nått mål/normalvikt, jag mår som oftast toppen i min kropp och med mitt liv men drabbas ändå av de destruktiva känslorna…kommer de någonsin försvinna helt? Nej det tror jag inte, mitt nya motto är ”Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden” sedan att aldrig ge upp utan att inse att idag är idag och imorgon är en annan dag med möjlighet till helt andra val och känslor, låt nuet vara nu och inte framtiden. Förlåt om jag låter dyster men det jag vill förmedla är att du vinner i slutändan det vet jag ?.
    Älskar din blogg!

  12. Fanny

    Heja heja dig! Jag vet precis känslan. När man ser en bild och bara blir så ledsen. Men försök vända de ledsna till en sporre. Du är bossen i ditt liv och du bestämmer hur du vill se ut! Jag har gjort två viktresor i mitt liv -13kg innan mitt första barn och -23kg efter mitt första barn. Det kräva en jävlaranamma som jag vet att du har, utifrån vad du redan klarat av! Du fixar det här! <3

  13. Emma

    Klart du ska kämpa vidare! Du är ju fantastiskt driven som faktiskt kämpar vecka efter vecka!!! Och det har gett synliga resultat. Jag lovar att heja på dig!! Tyvärr inga tips annat än att fortsätta som du gör – du är toppen!!! Nu ska jag njuta av dagens tvillingpodd (liggandes hos mina snusande tvillingtjejer på 10 månader). Otroligt bra gjort av er att ställa klockan tidigt på morgon för inspelning av podden. Ni är så härliga både du & Angelica!

  14. Emma

    Klart du ska kämpa vidare! Du lr ju fantastiskt driven som faktiskt kämpar vecka efter vecka!!! Och det har gett synliga resultat. Jag lovar att heja på dig!! Tyvärr inga tips annat än att fortsätta som du gör – du är toppen!!! Nu ska jag njuta av dagens tvillingpodd (liggandes mina snusande tvillingtjejer på 10 månader). Otroligt bra gjort av er att ställa klockan tidigt på morgon fär inspelning av podden. Ni är så härliga både du & Angelica!

  15. Emelie

    För det första – heja dig! Vilken jävla resa totalt sätt. Sjukt imponerande!

    Mina råd är att absolut inte tillåta dig en svacka om det innebär att du tröstäter för att du mår dåligt. En dag absolut men det farliga är när, iallafall jag, har en dålig dag och sedan tänker att jag skiter i allt ”och börjar på måndag igen”. De dagarna ger ju en själv en enorm uppförsbacke och ingenting positivt bara att man mår dåligt. En dålig dag-fine! Men sen fokus igen!

    Om jag vore du skulle jag gå tillbaka i bloggen och läsa hur bra du mådde och hur stolt du var över dig själv de veckor som du hållit dig till din plan. Den känslan slår ju allt!!

    Lycka till! Kramar

  16. Anna Finger

    Du är grym och så fin!! Fortsätt kämpa! Håller själv också på med Viktväktarna och gravidkilon. Instämmer med dig om att hålla motivationen uppe hela tiden är svårt. Svackor har man och dåliga dagar men försök se på allt du lyckats gå ner och att du lyckats uppnå dina delmål. Jag lyckades precis med mitt ena delmål och det var att få på mig min förlovningsring och vigselring som jag inte kunnat få på mina fingrar på 1.5 år ❤️

    Nya tag imorgon!
    Stor kram

  17. Anna

    Du är grym! Fortsätt kämpa! Håller själv också på med Viktväktarna och gravidkilon. Instämmer med dig om att hålla motivationen uppe hela tiden är svårt. Svackor har man och dåliga dagar men försök se på allt du lyckats gå ner och att du lyckats uppnå dina delmål. Jag lyckades precis med mitt ena delmål och det var att få på mig min förlovningsring och vigselring som jag inte kunnat få på mina fingrar på 1.5 år ❤️

    Nya tag imorgon!
    Stor kram

  18. Hanna

    Duktiga starka fina du! Det syns visst, nu har du fått flera bra råd, pröva gamla kläder osv. Ett annat tips från mig till dig, jag har tidigare gått ner 30’kg m vv och ska nu gå ner mina -5 graviditetskilon, är stt gå på ett möte. Du behöver ju inte gå dit varje gång, man kan betala för ett möte, men coacherna brukar vara superduktiga och har ju skälva gjort Den här resan. Gå dit 15-10 min innan mötesstart så hinner du få lite personlig coachning med hur du ska tänka. kör hårt, Du är sååå nära nu!

  19. Sofia

    Åhh! Ge inte upp! Du är en så stor inspiration och jag ser fram emot att ha dig som ”morot” när jag om tre veckor antagligen fått barn nummer två 🙂
    Tycker du är såååååå grym!! Kram underbara du!!

  20. Linda

    Jag tycker du är OTROLIGT vacker och tycker att det syns jätte tydligt hur mkt du har gått ner! Ta fram en bild innan viktminskningen och jämför där istället ?

  21. Sandra

    Ta fram gamla kläder som blivit för stora och prova. Tänk på att du kämpat för att ”krympa ur” dom.

    Ta fram vikterna på gymmet och gå på bandet igen, så som du gjorde förut en gång. Kommer du ihåg vad tungt det var?!

    Köp ett par snygga jeans i en storlek mindre och häng på en galge på garderoben, tänk hur bra det kommer kännas att ta på dom där sen i New York.

    Köp nya fina träningskläder.

    Köp hem ett snyggt fat och fina, goda frukter som du kan lägga upp snyggt till kvällen när sötsuget sätter in.

    Köp teet ”sockerbalans” och en ny fin tekopp.

    Och du – ALLA får en dipp och tappar det någon gång under resan. Du har kommit långt och det syns på dig. Ett foto kan ljuga så mycket! Vi är många som hejar på dig ❤

  22. Sanna

    Fina du! Vet du vad jag tror det är? Du unnar inte dig själv att vara lycklig, nu har det gått bra så länge och du har varit så glad och då kommer det lilla monstret inifrån och säger ”haha, nej du, såhär bra kan du inte få må med dig själv”. DÖDA MONSTRET! du är fantastisk insida ut, så härlig person och det syns ju aaaaaaasmycket på dig att du mår bättre i kroppen! Bestäm dig för att DU är viktig och unna dig nåt lyxigt (ej mat) för att ta hand om dig själv! Vi hejar på dig!

  23. Susanna

    Du har gått ner över 20kg!!! Fatta vad grym du är! Kanske behöver du ta en paus från vägningen en vecka för att hinna komma ikapp mentalt? Du kan ju väga dig som vanligt, men du behöver inte redovisa det för oss eftersom det då kan öka din ångest över att prestera. Du ska ju investera i hälsa och inte i prestation?! Kolla tillbaka på hur det var i början, vad motiverade dig då? Gjorde du något annorlunda som du har förändrat nu? Hitta tillbaka till glädjen att göra något för dig själv! Jag tror på dig!

  24. Lisa

    Du är på god väg att nå målet! Du vill inte börja om utan kämpa hela vägen in mot målet. I bland vill man bara dra ett täcke över huvudet och stanna där får allt känns fel. Tänk på att Elsa älskar sin mamma oavsett!!!!

  25. Sara

    Ge inte upp Jessica och låt dig inte frestas av de som skriver att du ska ta en paus. Det blir bara svårare och svårare att komma tillbaka efter varje paus/uppehåll/middag ute…. Sätt dig på golvet, fantisera om vart du är när du är i MÅL och kom ihåg den bilden! Där har du din motivation.. Tillåt dig att ha en ätardag i veckan, det blir lättare att hantera sötsug/matsug eller vad du vill sug.

    Väg dig inte på ett par veckor, kör med måttband istället. Fokus på vanorna, inte siffrorna på vågen så är du snart på rätt bana igen… Vi alla hejar på dig! <3

  26. Ida

    Alltså gud vad jag känner igen mig! har själv gått ner 5 kg på kort tid sen stannade det upp lite vid midsommarhelgen, man frångick rutinerna lite och så börjar man känna sig utarbetad och redo för semester och jag känner bara noll energi och motivation.
    Precis som du så känner jag helt plötsligt mig inte alls så nöjd med kroppen som jag var för några veckor sedan trots att vikten stått still..
    Det känns bara oöverkomligt ibland.. så kan jag bli bitter att jag inte kan släppa loss och leva som alla andra runtom kring gör.. samtidigt så har man ju själv satt sig i en sits där man måste kämpa på för att gå ner i vikt…
    Nej usch, kände att jag inte alls kom med något pepp, men ville mer visa att du inte är ensam och det är okej att hamna i svackor.
    Min kropp svarar inte alls på metoderna jag kör med just nu och det är bara inse att det kommer släppa tids nog och om man går upp lite så vet man att man kan gå ner det igen när kroppen samarbetar.. För min del är det pms och intågande mens och det är så irriterande för jag blir uppsvälld i två veckor, före och under mensen, för att sedan svarar kroppen igen och jag försöker sikta in mig på den tiden istället!

    1. Emeliehj

      Vill inte leka hobbypsykolog med jag tycker det verkar som du lägger så mycket prestige i viktnedgång. Då blir det en stor besvikelse när du tycker du inte gått ner tillräckligt/gått upp. Det tror jag du behöver komma bort ifrån. Ta en paus, ett steg bort från våg och mätning och allt sånt och gör saker du är bra på och som gör dig lycklig så du får tillbaka självkänsla. Tror det är lätt att fastna i en nedåt spiral vad gäller psykisk ohälsa. Du är så fin och verkar vara en underbar person. Glöm inte det! Kram!!

  27. Jennie

    Hej Jessica!
    Kommenterar aldrig på bloggar men måste bara säga till dig att jag är så himla imponerad av allt det slit du lagt ner – och man ser verkligen skillnad! En dålig bild kan alla råka ut för, det syns ju verkligen på dig att du gått ner massor i vikt! Du är supersnygg!
    Tycker också det är väldigt bra att du skriver om eller erkänner för dig själv att det är lite jobbigare nu, då går det snabbare att ta sig ur det. För är det någon som kommer igen så är det du – med den kämparglöden du visat många gånger 🙂 Kram!

  28. Fanny

    Hejaheja! Du är så imponerande och inspirerande för andra! Du har gjort ett otroligt bra jobb och låt inte dessa dåliga tankar stoppa dig. Jag hejar på dig! Kram

  29. Frida

    Du är så himla bra! Jag tycker du är helt fantastisk och har en sund inställning till din viktresa. Du är inspirerande, stark och supersnygg! Men man får ha dåliga dagar, det måste man få. Det knepiga då är ju som du säger att komma in i en positiv spiral igen. Mina trix när jag känner mig ledsen och opeppad är att försöka vara snäll mot mig själv. Jag försöker göra saker som gör mig glad. Träffa familjen, pussa på mina barn, pyssla om mig själv. Jag vet inte men kanske du kan prata med din kontakt på Viktväktarna? Hon kanske kan ge några tips som gör att det känns roligt igen med maten? Få lite nystart och kick? Så vill jag bara säga återigen. DU. ÄR. GRYM! Fatta att du gått ner 20 kilo. På inte ens ett år. Det är så mäktigt!

  30. Michelle

    Förstår känslan. Jag har samma dippar. Det som funkar för mig är att köpa något fint. Helt oätbart och bra. Funkar varje gång. ☺️

  31. Michelle

    Förstår känslan. Jag har samma dippar. Det som funkar för mig är att köpa något fint. Helt oätbart och bra. Funkar varje gång.

  32. Sanna

    Du är grym Jessica!! Är så imponerad av det du åstadkommit och du är så fin som du är! Precis som många redan kommenterat så är det här med vinklar ibland väldigt missvisande. Du är så sjukt snygg! Tro inget annat!

    Gällande motivationen så vet jag att det började hända grejer för mig när jag lade in små styrkepass hemma. Mycket övningar med ens egen kroppsvikt är jättebra. Att träna På kvällen gör att jag inte äter onyttigt på kvällarna längre. Vi kan springa lite intervaller nu under somnaren om du vill!? Vi pratade ju lite om det sist vi sågs 🙂 Jag brukar köra en gång/vecka. Du är bäst gumman!! ?

  33. Lin

    Bilden ska du ju absolut inte hänga upp dig på! Har tagits bilder på mig där jag ser rejält överviktig ut – jag är smal och har ett normalt bmi. En bild från en konstig vinkel när man sitter hukad och ihoppluffad är ungefär lika representativ som när man trycker hakan i bröstet och får dubbelhakor.

    Släng ut allt skit ur skåp och kylskåp, skriv en bra inköpslista som Ibbe får åka och handla efter. Och sistmen inte minst, inga cheatdays förrän du känner dig ”on the road” igen?

    You can do it!
    Och du har kommit långt. Bli inte hemmablind.

  34. Mia (bakingbabies.se)

    Åh. Det här med kroppsuppfattning är ju så otroligt mycket hjärnspöken i. Att du en dag kanske känner dig som en superstar och en annan som du gör nu, beror ju inte på att du faktiskt ser olika ut (förutom faktiskt viktnedgången som du ju haft). Din kroppskänsla beror ju på något annat. Försök sätta ord på det så kanske du hittar motivationen igen?

    Kram till dig, du är bra!

  35. Sandra

    Tillåt dig själv att ha en svacka, det är okej. Motivationen kommer tillbaka! Du har kämpat så jäkla hårt, kom igen! Heja dig!

  36. Frida

    Hej Jessica! Vill börja med att säga tack! Tack för att din blogg motiverar och inspirerar mig att ta tag i min egen hälsa! Du fick mig att våga tro att jag också kan och nu är jag en bra bit påväg. Det känns helt säkert botten idag, men att halka tillbaka och dricka cola zero är inte världens undergång. Tillåt dig att falla ibland men tänk på hur många gånger du faktiskt fallit och tagit dig upp förut. Du är så grymt stark och du har så många fina människor i ditt liv som hejar på dig! Elsa din härliga dotter. Titta på henne och hitta vad hon ser i dig, då är du snart på banan igen! Heja dig!!! Nu kör vi!!! 🙂

  37. Susanne

    Hej Jessica!
    Jag tycker du är grymt duktig som har kommit såhär långt!
    Fortsätt kämpa!!!
    Det är lätt att falla tillbaka i gamla mönster just när man har svackor…..
    Det bästa kanske är om du har igång träningen typ 3 gånger i veckan.
    Tycker att man tappar suget då på sötsaker och att det i sådanafall känns helt onödigt att träna.
    Jag hejar på dig!

  38. Jungfrumamma

    Ibland är det riktigt tungt! Jag känner med dig till 100%! Jag kämpar också att komma tillbaka till min ursprungsvikt. Fick mitt tredje barn nu för snart ett år sedan och jag är 10 år äldre än första. Allt är nu 3 gånger så svårt och tar 3 ggr så lång tid .

    Det som motiverar mig är vetskapen om att allt jag gör räknas. Avstår jag från godis eller onyttig mat 3 ggr i veckan vet jag att jag fått i mig mindre kalorier än om jag åt skräp alla dagar. Jag vet att om jag lyckades träna 1 gång ena veckan än inga alla så brände jag mer fett än om jag struntat I det helt. Vetskapen om att alla beslut gör skillnad gör mig motiverad att fortsätta och inte ge upp.

    Jag försöker ändra livstilen för det är oftast där det brister, man lever i det stora hela osunt vilket gör att vi generellt blir fetare. Jag älskar pasta tex, men jag vet att om jag faktiskt tar fullkorn istället så har jag gjort skillnad. Om jag istället vänder på det och försöker leva sunt största delen av året och en del veckor av det året totalt sett ätit skräp så vet jag också att det är ett undantag snarare än hör till vanligheten.

    Man kan bli så trött på när man ser och läser om pinnsmala vältränade brudar som lever på gymmet och inser själv att verkligheten inte funkar så för en vanlig Svensson med ett eller flera barn. Man tappar motivationen och tänker att ”dit kommer jag aldrig komma” och så struntar man i allt, faktum kvarstår ändå att man behöver inte vara på gymmet 5-7 dagar i veckan för att bli av med fett och gå ner i vikt. Man kan komma långt på att bara ändra livstilen i små steg och hellre träna 10 minuter ön inget alls.

    Tappa inte motivationen, allt du gör kommer göra skillnad!

  39. Emelie

    Åh Jessica!
    Det syns jättemycket att du har gått ner i vikt! Titta på din header! Du är jätteduktig! Har faktiskt tänkt föreslå att du skulle byta header nu när du har gått ner så mycket 🙂 och du fick ju – på vågen denna vecka! Trots hotellövernattning! Du är grym!

  40. Katarina

    1. Vi ser alla ut som heffaklumpar ur vissa osmickrande vinklar (jag blir usel på alla bilder haha). Filma dig själv så ska du se att du är mycket mindre än du tror! Eller ta en bild på dig idag och jämför med en före-bild?
    2. Har du kvar gamla plagg i fel storlek? Dra på dom så ser du skillnaden.
    3. Jag fuskar under helgen. Då är det inte så svårt att hålla sig under veckorna. Och jag äter 6 ggr om dagen vilket gör att jag aldrig är hungrig. Choklad är min svaghet och den skyr jag under helger också. Kanske du ska göra med colan? Lättare att aldrig ta så faller man inte dit mitt i veckan.
    4. Ge INTE upp. Du kommer ångra dig så jävla mycket när vågen säger 7 kg +. Håll dig till kostplanen vare sig du vill eller inte (förutom helgen).
    5. Är du som jag inte särskilt förtjust i att träna – promenera långt och snabbt eller cykla. Jag gick ner 30 kg back in the day med det som träning.
    Lycka till finis!!! <3

    1. Sara

      Kunde inte skrivit det bättre.. Ge inte upp Jessica och låt dig inte frestas av de som skriver att du ska ta en paus. Det blir bara svårare och svårare att komma tillbaka efter varje paus/uppehåll/middag ute…. Sätt dig på golvet, fantisera om vart du är när du är i MÅL och kom ihåg den bilden! Där har du din motivation.. Tillåt dig att ha en ätardag i veckan, det blir lättare att hantera sötsug/matsug eller vad du vill sug.

      Väg dig inte på ett par veckor, kör med måttband istället. Fokus på vanorna, inte siffrorna på vågen så är du snart på rätt bana igen… Vi alla hejar på dig! <3

  41. Katarina

    1. Vi ser alla ut som heffaklumpar ur vissa osmickrande vinklar (jag blir usel på alöa bilder haha). Filma dig själv så ska du se att du är mycket mindre än du tror! Eller ta en bild på dig idag och jämför med en före-bild?
    2. Har du kvar gamla plagg i fel storlek? Dra på dom så ser du skillnaden.
    3. Jag fuskar under helgen. Då är det inte så svårt att hålla sig under veckorna. Och jag äter 6 ggr om dagen vilket gör att jag aldrig är hungrig. Choklad är min svaghet och den skyr jag under helger också. Kanske du ska göra med colan? Lättare att aldrig ta så faller man inte dit mitt i veckan.
    4. Ge INTE upp. Du kommer ångra dig så jävla mycket när vågen säger 7 kg +. Håll dig till kostplanen vare sig du vill eller inte (förutom helgen).
    5. Är du som jag inte särskilt förtjust i att träna – promenera långt och snabbt eller cykla. Jag gick ner 30 kg back in the day med det som träning.
    Lycka till finis!!! <3

  42. Mos-gos

    Du är fortfarande grym! Jag vet precis hur det känns och det är okej att känna så. Men försök att inte gräva ner dig i känslan för jag vet av egen erfarenhet att det går snabbt att gå upp kilon men inte riktigt lika snabbt att tappa dom… Du är så så vacker och på alla kort jag ser här iaf så ser du mindre ut (tycker dock fortfarande att du var väldigt vacker innan med men vet också av erfarenhet att det inte spelar någon roll när någon annan säger det. Man ser bara vikten själv). Du kommer fixa det här. Försök hitta något som motiverar. Kanske ett litet delmål? Om 2 kg kanske du kan unna dig en ny väska eller något? <3 Stor kram!

  43. Magda

    Fortsätt och lägg på träning! Endorfiner kommer göra dig gott och det blir också en ny fas vilken kan göra det hela roligare, inte ”bara traggla med matschema”.
    Du är grym!

    OCH jag tror du behöver en till belöning som mål, resan har ni väl redan bokat? Något som du får när du är nere på siffran du vill nå och inte ens får klämma lite på innan dess 🙂

    Kör hårt! Snart är min bebis ute och då är det min tur 🙂

  44. Johanna

    Jag tycker definitivt att du ska fortsätta kämpa! Vi är alla så imponerade av vad du uppnått. Det är så spännande att följa dig varje vecka. Jag tror att alla som följer dig kan se på dig hur mycket du har förändrats. Jag tror att du måste förlita dig på de konkreta bevisen som alla kilon och det faktum att du nu kan ha andra kläder och känner dig mer bekväm i andra kläder. Du är jätteduktig! Håller tummarna för dig!

  45. Jessica

    Åh, fina Jessica! Alla har vi dåliga dagar… Man mår skit när dom dagarna kommer på olika sätt! Men jag tror man måste acceptera att ha såna dagar! Alla dagar kan ju faktiskt inte vara helt roliga och fantastiska! Man ser att du gått ner i vikt, du ser helt strålande snygg ut!! Så tänk inte på den där bilden! Kom igen nu, nya tag imorgon om de är en bättre dag! Du är sååå himla duktig!!! <3

  46. Cecilia

    Ber om ursäkt i förväg om jag på nåt sätt är plump eller uttrycker mig illa, men kan du inte bara strunta i det ett tag tills du hittar motivationen? Kanske inte alls funkar så men känns bara jobbigt att liksom må dåligt. Du kanske behöver prata med nån dietist eller så, få andra tankar kring godsaker?

  47. Fredrika

    Jag läser din blogg dagligen men kommenterar sällan. Idag måste jag.
    Va tråkigt att du är så nere idag. Vet du vad jag TROR (inte vet). En hjärna som är inställd på vikt, oavsett om det är upp eller ner, ser inte verkligheten. En anorektiker ser inte hur sjukligt mager den är. Precis som en fd överviktig inte ser sin viktnedgång. Jag TROR det är något knasigt med hjärnan.
    Jag som inte tänker på vikt (framförallt inte din 😉 tycker du är SKITSNYGG i kroppen! Ser inte dig som överviktig. Och ändå lägger väl kameran på några kilon?
    Dessutom har din kropp både burit och klämt ur sig en unge. Så den är inte bara fin att se på. Den är fantastisk!
    Hoppas du snart är gladare igen.
    Kramar

    1. Katarina

      Tar otroligt länge för hjärnan att förstå att man verkligen gått ner. Jag gick ner 30 kg relativt snabbt som 19-åring och trots att jag vägde mig ibland och såg att siffran gått ner, så SÅG jag ingen skillnad. Tills jag beställde kläder på H&M och tog EN mindre storlek – och byxorna rasade av mig 🙂 Minns hur jag ställde mig framför spegeln med byxorna runt knäna och stirrade som ett fån. Det här var före smartphones och digitalkameror hahaha, annars hade jag ju kunnat plåta mig själv 😉 (Fan vad gammal man låter…)

  48. L

    Jag tror kanske att man ibland bara måste ge sig själv tillåtelse att ha en dålig dag. Att bara känna det man känner, inte kämpa emot. Är du ledsen, så var ledsen. Gråt och var arg. När man tillåter sig att känna efter brukar det vända lite snabbare kan jag tycka, än när man går runt och försöker vara uppåt när det egentligen är något som gnager. Heja dig! Kram

  49. Frida

    Har tyvärr själv också en svacka just nu., har haft sedan i påskas 🙁 Hade nått min målvikt men nu ligger jag på drygt 3 kilo pluss.. Kanske inte låter så mycket, men det känns.. Och det värsta av allt är ju att jag helt har tappat det. Trycker i mig godis och glass och skyller på att det ju är sommar.. Men skickar Styrkekramar till dig Jessica och hoppas att du hittar styrkan igen! Kram

  50. Emmie

    Jessica! Du är grym och du har ju gjort en FANTASTISK resa hittills! Det är jag säker på att du innerst inne vet. Du har ändrat livsvanor, du har kämpat, du har inspirerat! Men, självklart kan man inte vara på topp jämt. Och det är helt okej!! Simma ner till botten och sen upp igen. Då kommer du förhoppningsvis upp med ny styrka, ännu mer pepp och självförtroende i den enorma prestation du gjort!! Kom igen nu, vi är med dig! Kämpa på!! <3

  51. Marcela

    För det första så har du kommit hur långt som helst vilket i sig är motiverande. För det andra så syns det otroligt mycket på dig men ibland vill hjärnan spela en ett spratt och man känner sig inte alls bra, men då gäller det att bara fortsätta kämpa. Läsken och alla andra söta drycker är något som jag uteslutit helt sedan april 2015, dels för att jag insåg att jag faktiskt inte behöver det och för att det inte hjälpte särskilt mycket att ”stilla” sötsuget, det gjorde saken värre. Idag har jag inget sötsug alls och viktigast av allt, jag saknar inte läsken alls. Bubbelvatten från Loka eller Ramlösa är min absoluta törstsläckare, förutom vanligt vatten, men detta är bara hur jag gör. Sen självklart unnar jag mig ett glas vin då och då ;), för det är det godaste som finns! Men kom ihåg din framgång och tänk hur otroligt jävla bra du är som gjort denna fantastiska resa <3, fortsätt bara genom den motgång du känner nu, du kommer komma ut ur den ännu starkare än innan. KRAM

  52. Elin

    Jag tycker du är jätteinspirerande! Tack vare dig har jag själv börjat jobba på att få en sundare syn på vad jag äter, varför jag äter och hur det får mig att må. Blir jättepepp på att tag i hela mig tack vare dig! Jag tycker du är grym och bilder är oftast missvisande, eller hur!