Jessica Lagergrens

Hon har tagit hål i öronen

Elsa har haft klisterörhängen lite då och då sen kanske ett år tillbaka. Några av hennes kompisar på förskolan har hål i öronen men när jag har frågat Elsa om hon vill ha det har hon sagt nej. Men häromdagen frågade hon om hon fick hål i öronen. Jag sa att det gör ont att ta hål men hon ville ändå. Hon var pirrig hela vägen till frisörsalongen och det var en stolt Elsa som själv valde ut vilka örhängen hon skulle ha. Sen satte hon sig i stolen och två tjejer tog varsitt hål samtidigt på henne.

Läs mer om vilka örhängen som är bra för barn här.

Det var inte Elsas favoritupplevelse och hon blev jätteledsen. Hon tyckte att det gjorde mycket ondare än hon hade föreställt mig men jag tröstade henne och hon blev snabbt glad igen. Elsa var så stolt och ville ringa runt till moster, kusinerna och morfar för att berätta. Själv fick jag inte ta hål i öronen förens jag var 14 eller 15 år om jag minns rätt. Men Ibbe tyckte det var okej och jag också så vi sa ja. Har era kids hål i öronen?

Rosa små blomörhängen. Min älskade modiga bestämda skrutt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Nä men min unge bara 1 år. Men jag ser det som du, den dagen hon ber om det får hon ett ja, slipper vänta till 10 som jag själv var tvungen. Däremot är jag mer tveksam till tatueringar och andra piercingar. Tittade på min mage idag och var så glad över att mamma alltid förbjöd mig att pierca naveln.. haha ?

  2. Sara Eriksson

    Fick ta hål i öronen i ettan eller tvåan, minns inte exakt. Mina barn har inte, äldsta är 6.5år. De har inte frågat om det än.
    När de vill ha det kommer vi gå till en piercare och inte ta med pistol.

  3. Jonna

    Gu vad kul för Elsa!! Bra resonerat! Har ni läkringar eller plåster bakom öronen? Tycker det var värst att sova med örhängena… Valde små blå stjärnor! (Sorry för långt men de som kommenterar kände jag behövde ett annat perspektiv)
    Jag var runt fem när jag fick hål i öronen, ville så gärna ha det! Men fick inte förns jag fyllt 6 år för så gammal hade min storebror varit! Min lillasyster var knappt 4.,, Being the youngest och med slappaste regler, samt en riktigt liten rosafluffbomb&glitterskata!

    Men min faster tog mig i armen och vi gjorde det innan jag fyllde 6 iaf!! Att min mamma varit NOLL intresserad av utseende, hår eller kläder. En fotbolls/punkare, som var snaggad större delen av min uppväxt upptill och ingenting halsen ner, om en säger så och aldrig brydde sig om utsidan har gjort sitt avtryck. Men att hon hade tjejiga systrar och svägerska, alla med bara söner gjorde också sitt för mig och min syster! Vi alla tre har haft nagellack, dockor och hål i öronen. Alla har spelat fotboll och dansat, vi alla har satt upp shower, lekt bondgård i tädgården, klätt ut oss ihop. (Skiljer 3,5år & 5år mellan oss) Min bror och pappa fixade, flätade mitt hår, jag min systers. Att vi två äldsta klädde oss i kavaj och slips 6 år gamla och den sista trassligt hår, massa halsband tyllkjolar, rosa byxor och vingar till vardags har INGENTING med utseende fixering eller något från omgivningen, minst av allt från Mamman. Vi kunde inte vara mer olika, jag är beige och älskar kläder men beige och fyrkantig stil, lite mer acne men min syster har varit en färgglad fräknig liten regnbåge från start! Hon har lärt mig att jag kan vara feminist och gilla rosa mer än någon annan! Jag är så tacksam över det, hon är en helt livslevande pippi, hästtjej, som kan lyfta 80kg utan att hon tänker att hon gör det, för det behövdes hjälp att lyfta ett par kg backar bara, tar 140kg i benpress! Att måla naglar kan vara terapeutiskt inte bara handla om utseendet, att smink kan vara kul! Inte handla om perfektion, eller strävan till något ”fint”. Min mamma har lärt mig att står upp för mig själv, se ut som en vill, säga ifrån, att uttryck, personlig stil och min bror att vara mjuk, att visa mina känslor, att jag duger som jag är! Han har dansat med mig varje dag när vi gjorde mellis eller okej, han gjorde mozzarella & pesto ciabatta och chai till en extremt sur syster, vi brottandes och dansade, pratade känslor, lärde mig ny mat och om mig! Så att jag hade lackskor och läppstift som 3-4 åring kom absolut från mig, jag vägrade gå utanför dörren utan läppstift, vi hade bara halloween smink, men det dröjde till några år innan jag fick mer än det. Inte helt okej, enligt mamma men förbud och vägrande liten envis en.. En får väl välja vart man lägger fokus på, försöka göra allt så positivt som möjligt, peppa till allt som kan vara positivt, från vara stark, till kreativ, snäll och en som klurar, funderar eller hittar på roliga lekar, utklädnader eller recept förslag!

  4. Sabina

    Min dotter är 6 år! Hon tog efter att ha tjatat och velat fram och tillbaks ett tag! Fick sen en intruktionsvideo på Youtube från Blomdahl, tog hos frisören där hon klippt sig i 3 år så hon känner henne väl! Frisören gjorde båda hålen samtidigt och hon hade Emla salva 1h innan! Gick jättebra, gjorde inte ont, inga komplikationer etc!

    Om det varar och har sig efteråt tänker jag att huden inte var tillräckligt rengjord eller att apparaten inte var steril? Då kanske man borde gjort hålen någon annanstans! Vår dotter kommer givetvis, att använda örhängen från Blomdahl eller andra i medicinsk plast första året enligt rekomenationer där efter endast äkta örhängen dvs silver eller guld!

    1. Louise

      Jag tog när jag var 10 år och mina varade sig för att jag hade långt hår som trasslade inte sig i örhängena (Blomdahl) på natten men jag tvättade lite med desivon (destillerat saltvatten) så blev det snabbt bättre.

  5. Alice Gustavsson

    Tycker att vi alla ska bli snällare mot varandra här på nätet <3. Det du ger till andra får du tillbaka <3<3. Därför vill jag ger ER alla en stor KRAM samt att ni ska få mina bästa shoppingstips hur jag sparar pengar <3<3<3

    Campadre:
    https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

    Lyko:
    https://referme.to/9vACAmo

    Best secret:
    https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

    Refunder:
    http://www.refunder.se/b/Spara50

    NI ÄR BÄST <3

  6. Anna

    Min dotter som är 5 i december tog för två veckor sen. Hon visste att det skulle göra ont men hon ville så då fick hon. Det kom tre tysta tårar men hon tyckte helt klart att det var värt det. Alla gör som dem vill blir det inflammation tar man väl helt enkelt bara ur örhängena. Och tvättar man noga så går det ofta bra. Fint tycker jag!

  7. Maria

    Jag tog hål i öronen när jag var 6 år då jag önskade mig det i födelsedagspresent. 4 år njae inte ok enligt mig man vet inte vad det innebär.

  8. malin

    Tycker inte heller man ska ta hål i öronen i den åldern. Blir en form av utseendefixering, Just för att ”alla andra” har det. Nää, inte okej.

  9. Clara

    Jag fick inte ta hål i öronen förrän vid 12 års ålder och jag kommer ha samma regler för mina barn. Alla gör precis som de vill men jag tycker inte att örhängen passar på småbarn, känns bara onödigt. Särskilt med tanke på eventuella komplikationer! Mina hål varade till och från i flera år trots allergiörhängen och idag bär jag örhängen endast vid speciella tillfällen för är öm i öronen i en vecka efter en dags användning. Så tråkigt!

  10. Sophie

    Är det modigt att vara så utseendefixerad vid 4 års ålder? Hon vet inte bättre men ni som föräldrar borde väl vara lite modiga och inte göra ingrepp på ett barn som inte är har en tydlig fördel för barnets hälsotillstånd. Vad deppigt det här kändes. Hon är 4, hon är inte mogen att fatta sånna beslut.

      1. Sophie

        Mammapolis? Tycker Ibbe är lika dålig. Fattar inte hur föräldrar till döttrar vill bidra till den här typen av utseendefixering vid så unga år. Barn är barn och inte små vuxna. Snart gäller barnkonventionen som lag i Sverige, och då kommer det att bli olagligt att utsätta barn för ingrepp som inte har tydliga hälsofördelar.

        Flickor bör få uppskattning för vad de kan och lär sig, inte för hur de ser ut.

        1. Kristin

          Utseendefixering?! Det är hål i öronen!!! Inte en skönhetsoperation. Finns dessutom många pojkar/killar som tar hål i öronen, gäller samma argument för dem?

  11. Lisa

    Jag har själv inte hål i öronen så jag kommer inte låta min dotter ta hål i öronen förrän hon är tillräckligt vuxen för att kunna byta örhängen själv osv ? Jag tycker egentligen att hål i öronen är en sjukt onödig och ofin grej, får rysningar, men jag vet att dom flesta inte delar den åsikten såklart ??

  12. Therese

    Min 5-åriga dotter tog hål i öronen i våras, också efter hennes eget önskemål vid några tillfällen. Hon va precis som Elsa super pepp på att ta hål, men blev också super ledsen, inte för att hon tyckte att det gjorde så ont, utan för att hon tyckte att det small så högt.
    Tanken är att vi ska byta örhängen snart, men hon vill inte riktigt för hon tror att det kommer smälla då, som när vi gjorde hålen. Vi jobbar framåt mot ett örhängesbyte.. ?