7 saker man inte visste innan man fick barn – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

7 saker man inte visste innan man fick barn

1. Man kan känna sig pigg efter några få timmars sömn. Om någon skulle sagt till mig för tre år sen att jag inte skulle få sova mina välbehövliga 8 timmar för att överleva hade jag skrattat. Nu känner jag mig utsövd om jag får mer än tre timmar av sömn i sträck.

2. Bajs finns i oändligt många färger – och former. Och man pratar helt ogenerat om det. Ofta! “Älskling, nu har hon bajsat en boll igen” eller “Nu är det mycket mjukare och ljusare än imorse”.

3. Man får ungefär lika mycket uppmärksamhet när man är ute och går med en spädis som med en hundvalp – om inte mer.

4. Det går att äta en hel måltid under tre minuter – och känna sig nöjd med det. Maten var iaf varm när den landade i magsäcken.

5. Det är ingen klyscha eller ett påhitt hur oändligt stor kärleken är till sitt barn. Kärleken man känner är ännu större än dom säger. Jag lovar.

6. Det går att säga ordet “hej” 450 gånger om dagen utan att man känner sig tjatig. I hundra olika tonfall.

7. Rädslan över att någon/något ska skada barnet är enorm. “Tänk om” dyker upp flera gånger om dagen, iaf i mitt huvud. Tänk om någon kör in i oss när vi är ute med bilen. Tänk om någon snor henne. Tänk om någon tappar henne. Tänk om JAG tappar henne. Tänk om hon slutar andas. Tänk om hon rullar ner från skötbordet. Tänk om jag rullar över henne i sömnen.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elln

  Hahaha skrekskrattade åt nr 6!! Säger det oändligt många gånger om dagen till min fyramånaders. Är 100 på att hej blir hennes första ord!

 2. Lina

  Pilla snorkråkor var ju inget man trodde skulle tävla på att bli snabb på heller utan att bebis blir arg Haha

 3. Madeleine

  Rädslan över att något ska hända mig har aldrig ens slagit mig innan. Nu är jag livrädd för att lämna mina barn innan de ens kan minnas mig. Tanken slår mig ofta när jag är utan mina barn.

 4. Lina

  Så sant! Var tvungen att läsa högt för min sambo, speciellt den där med att säga “hej” på 450 olika sätt 🙂 jag har börjat säga så som ni inleder podden till min Dagny som är 3 månader: ha-ha-hallåååå! 🙂 perfekt!

 5. Kaiza

  Jag vet! Haha om jag inte lägger till fler ord än hej i våra konversationer nu så kommer hon ju snart tro att det är Hej hon heter! Du är fantastiskt rolig att följa Jessica. Stor kram!