6 svalkande tips i värmen – Jessica Lagergrens

Jessica Lagergrens

6 svalkande tips i värmen

Lakan i kylen, hemgjord isglass och fläkt på max…

Det finns massor av knep att ta till när temperaturen stiger upp emot 30 grader. Här är 6 av mina bästa knep för att svalka dig. Vilket är ditt bästa tips?

1. Kallt kaffe
Brygger du också lite för mycket kaffe på morgonen? Häll inte ut det! Låt det svalna och häll sedan i mjölk och isbitar + lite suketter. Svalkande och god islatte!

2. Lakan i kylen
Att vara för varm när det är dags att sova kan vara en plåga. Ett tips är att lägga ett påslakan i en påse och ha den i kylskåpet över dagen. Ta fram det precis när du ska sova och svep in dig istället för att ha täcke.

3. Spola handlederna
Huden är väldigt tunn vid handlederna och det är nära till blodådrorna. Det är svalkande att skölja handlederna i iskallt vatten. Ett annat knep är att spola fötterna i kallt vatten.
4. Mixa bär och vatten
Mixa bär och lite vatten och frys in i glassformar. På så sätt behöver man inte äta 108 vanliga glassar om man inte känner för att äta massor av socker. Ett annat tips är att frysa in bitar av till exempel vattenmelon, mixa sedan tillsammans med lite citronsaft. Magisk shake!

5. Saft på stranden
Blanda saft i en 2 liters petflaska på kvällen och frys in. Ta ut ur frysen och ta med till stranden. På så sätt har du kall saft hela dagen när den smälter allt eftersom.

6. Acceptera värmen
Det kommer förmodligen att vara varmt en bra tid framöver. Acceptera läget, klä dig därefter och försök att njuta i den mån det går. Att hetsa upp sig och klaga över värmen gör dig troligtvis inte svalare direkt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. O.

    SKUGGAN är ett bra tips för en sån som jag som avskyr denna hetta.
    SOLHATT var också ett bra tips jag läste om idag, om man måste sitta i solen, vilket man ju sällan måste. 😉

    Eller för den del, om man nu ÄR i solen och ‘lider’ lite (som jag 😉 ) så är mitt svala tips: Ha med dig en sprayflaska med iskallt vatten! Sååå skönt att ha tillhands!

  2. Carola

    Ett annat tips är att fryst vatten med och saften separat och blanda i tom flaska. Så behöver man inte dricka saft om man bara är törstig.