10 saker man behöver som nybliven mamma – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

10 saker man behöver som nybliven mamma

1. Torrschampo. Let´s face it. När hinner man duscha och tvätta håret ordentligt? På sin höjd hinner man vaska av armhålorna och snippan i handfatet. Om man har tur.

2. Sömn. Tänk om det gick att köpa på burk? Eller om sömn gick att lagra. Som ett batteri. Det hade varit helt fantastiskt. “Passa på att sova när bebisen sover” säger dom. Toppen! Tar du hand om mina hundrasjuttioelva sysslor då så länge?

3. Trosskydd/bindor. När avslaget har försvunnit vet man inte om det är kiss eller flytning som kommer när man hostar/nyser. Förmodligen det förstnämnda.

4. En förstående och hjälpsam partner. Hatten av för ensamstående föräldrar. Verkligen! Ni förtjänar en medalj.

5. Bekväma underkläder. Det räcker med att stygnen skaver där nere. En illasittande spetstrosa göra sig icke besvärad.

6. Förråd med godis. Ladda upp med det godaste goda. Man vet aldrig när man kommer iväg till en affär. Eller när man har tid att laga mat. Choklad mättar – i tillräckligt stora mängder. Jag lovar!

7. Sjuttioelva nappar. Om man vill ha napp vill säga. Skaffa många! Inget är så frustrerande som att krypa runt på golvet på alla fyra mitt i natten till ljudet av en missnöjd bebis.

8. Amningskupor. Det är ingen angenäm upplevelse att gå hemifrån och ha glömt sätta dit amningsinlägg. Det kan lätt se ut som att du ofrivilligt deltagit i en wet t-shirtcontest.

9. En riktigt bra deo. Inte sedan tonåren och puberteten har jag luktat så mycket tantsvett. Men hormonerna verkar göra sitt.

10. Alvedon. De första dagarna/veckorna känns det som att du bokstavligt talat blivit överkörd av en ångvält. Du har ont i muskler du inte visste att du hade.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Mitt tips är matlåda till lunch. Bara värma och äta. Sen håller jag inte med om duschandet. Visst ibland kör det ihop sig men mina har fått hänga i babysittern och titta på. Funkat allt som oftast. Sen om man har en partner/mamma/kompis till hands hinner man ju tom duscha utan raketfart. Jag har mindre bra lägen för dusch nu med tre barn som rör sig i huset än vad jag hade under bebistiden.

 2. Anna

  Håller med om alla utom 1 och 2….
  Har aldrig förstått det här med att man inte duscha eller tvätta håret tex….fick mina twins för 4 år sen och har aldrig haft problemet att inte kunna duscha!?
  Sova tyckte jag oxåmåla fick göra, visst vaknade man ofta men kändes inte som något problem….

 3. Angelica

  Trilla in på din blogg av en slump..
  Har en son på 2,5 år.. De är underbart men de är ingen dans på rosor precis som du skriver..
  Härligt skrivet och tack för ett gott skratt 🙂

 4. Malin

  Tips:
  Skaffa bärsjal! Du får händerna fria att pyssla med annat, barnet somnar för det mesta och får en massa närhet och trygghet till skillnad från när det ligger ensamt i vagnen. Dessutom är sjalen superbra för barnets skelett och balans.

 5. En mamma

  Men jösses hur invalid är du? Duscha medans bebben sover, napp är för lata föräldrar. Vilka sysslor är så jobbiga att du ej klarar av dem? Välkommen till familjeliv, stökigt varje dag deal with it.

  1. Elise

   Haha jag orkar inte. “Napp är för lata föräldrar” och hur tycker du att vi föräldrar ska få tyst på ett barn som är missnöjt? Genom att amma oss igenom 2 år av barnets liv? Napp är för smarta föräldrar som fattar hela grejen med att hitta sätt att underlätta i vardagen. Kan inte du vara en bitterfitta på ett familjeliv istället, där lär du hitta likasinnade, så slipper du störa dig på en tjej som kan skriva jävligt roliga blogginlägg. Watch and learn baby

  2. Sandra

   Nappen distraherar ju som ett exempel bebisen när den har magknip, alltså hjälper den en ledsen bebis. Ska man istället låta babyn lida eller? O när ska man hinna duscha om babyn sover små powernappar på 5 minuter åt gången? Alla bebisar är inte lika och vissa är bara nöjda i famnen, jag har åtminstone inte hjärta att lämna min gråtande dotter nånstans för att duscha.

  3. Erica

   Du verkar helt jävla dum i huvudet.
   Gissar på att du absolut inte har egna barn. .. och om du har stackars dom!!
   1. Om bebisen sover korta stunder hinner man inte duscha . Eller du kanske låter den skrika tills du är färdig?
   2. Napp är för att tillfredsställa ett sugbehov som barn föds med. Men vill du vara en vandrande tutte var så god.
   3. När man har en ny liten kanske man inte orkar bara. Lätt som en plätt!

 6. Malin

  Nej nej och nej för nummer 6. Ladda med nyttig mat istället så att du orkar mer inte blir helt slut en halvtimme senare. Det går inte snabbare att äta en chokladkaka än en banan. Strunta i sin hälsa kan man göra i sin ungdom. Skaffar man barn är man skyldig dem att göra sitt bästa för att hålla sig frisk och vid liv.

 7. Emma

  Toppen råd laktar man mycket så fins det ju två bara bröstet kuper att köpa. Jag gjorde nästan av med ett paket i veckan med engångskupor när jag ammade. Mer ekonomiskt att tvätta lite extra

 8. Milllans

  Esska har nappar från 6 månader som lyser i mörkret. Hur bra är inte det? Otroligt bra! Kolla om det finns till pluttisar 🙂

 9. Fru Minimalist

  Skulle vilja lägga till:
  – Mat som går att äta med en hand. De där 10 pappadagarna går fort och plötsligt ska man själv sno ihop en god och hyfsat näringsrik lunch mellan amning, bebisbad, skrikande bebis, tvätthängning och blöjbyte. Inte konstigt om man råkar få med sig en bajsmacka i väskan, man kan alltid skylla på amningsdemensen. 😉
  – Bekväma kläder som döljer där de ska. De där tajta och sköna gravidklänningarna och topparna som framhävde magen så fint är inte lika smickrande veckorna efteråt. 🙂

 10. Isabelle

  köp Deolicious, en helt ekologisk deo som är i stort sett luktfri och är helt utan gift. Inga farliga antiperspiranter som kapslar in de giftiga ämnena som gör att man kan få bröstcancer. Dessutom är det den bästa deo jag testat. 100% luktfri

 11. Malin

  Prova trosskydd eller bindor från Ica basic. De är mer fluffiga som förr och inte sådär tunna och diskreta som de flesta andra. Men bra stötdämpning mot ömmande snippis. Puss

 12. nathalie

  haha efter min förslossning hade jag sådan träningsvärk i arm/bröstmusklerna! Haha Förstod inte alls varför innan sambon påminde att förlosnsingssängen har ett par bra rejäla handtag som jag tog spjärn emot under krystandet =)

 13. Bella

  Håller med om samtliga !!! Så sant! Dock så var jag lika ang nr 2, men ganska snart så började jag vila med bebis och gjort nu nästan ett år. Bebis är din huvudsakliga syssla och då behöver du också sömn. Man hinner måsten när bebis är vaken Oftast iaf annars kommer den där partnern in! Den förstående och hjälpsamme sorten! Kram

 14. Charlotte

  Haha, kunde inte skrivit det bättre själv. Fick en liten Astrid några dagar innan er Elsa, och livet som småbarnsförälder är verkligen skräckblandad förtjusning med högt sockerintag.