Mammaliv i Nashville

Gravid-yoga

Jag kan inte tacka Åsa nog för allt hon gjort för mig under min graviditet för att hjälpa kroppen hänga med samt hålla den stark.
Från att hålla lillbebisen en hemlighet då vi påbörjade samarbetet innan knappt någon visste, till att ständigt finnas kontaktbar med tips, råd & nya program.
Så himla underbar människa.
Det har aldrig varit någon press utan enbart tips & råd från en riktigt klok, förstående & god vän.
Jag har yogat genom hemskt illamående & ryggvärk för att inse att det blir 1000 gånger bättre än om man bara ligger still, även om det lockar mer.
Min förra graviditet slutade jag med somliga övningar ganska tidigt, men nu kan jag fortfarande hänga i dock med modererade rörelser med ett väldigt lyhört öra till kroppens signaler.
Att sätta sig på golvet med en filt under rumpan om kvällen för att stretcha ut höfterna är ett måste & jag är fast besluten att fortsätta så länge det går inför förlossningen.

Gravid-yogade du?

DSC_6609
Downdog med fullt utsträckta ben är dock ett minne blott. Jag får be alla yogi-experter som läser här säga till om detta ser helt åt skogen ut, eller om det är ok att fortsätta? Alt. om jag ska börja stå mer bredbent? Hjälp tack!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Matilda

    Du är fantastisk! Jag önskar att jag hade rört på mig mer både innan jag blev gravid med nr två (ettan med iofs) och under själva graviditeten. Tyckte alldeles för synd om mig själv, och hade visserligen rätt så ont överallt. Med min första testade jag dock gravidyoga, någon film som jag köpte. Men blev aldrig riktigt fast. Hade foglossning med honom med och tja, det gjorde ont helt enkelt.
    Men nu, sen i julas, har jag börjat köra med yogobe och jag älskar yogan. Och att jag kan göra det hemma. Tar det lugnt, försöker hitta positioner och känner efter, jag har ett knä som är lite av ett problem och en rygg som inte heller är sig lik efter sista graviditeten. Älskar känslan jag får efteråt och att jag faktiskt blir starkare i hela kroppen. Förstår verkligen att man blir fast! ❤️

    1. jennybenny

      Åh tack <3
      Och heja dig!! Yoga är underbart, minst sagt! Lyssna på kroppen, ta det lugnt & pressa inte.

  2. Hanna

    Men oj så jag stavar..! Skyller på mobilen. Hoppas du kan tyda allt 😉
    ”Gertrud” (?) tex – ska stå herregud !

  3. Hanna

    Å Jenny, jag har verkligen tänkt skriva / kommentera massor hos dig, mkt du skrivit som jag hållet m om/ kännt igen mig i / velat skicka styrkekramar ang / bara KOMMENTERA! Men jag har bara läst snabbt fr mobilen (men iaf läst som alltid, måste titta in t dug varje dag) , varit sjukt stressad och inte mått så bra alls på senaste (bihåleinflammation , ögoninflammation , halsvirus , bortrest man, kalasfix, plugg, humör upp o ned, vardagsliv, påskfix, mm mm mm)….
    Härligt att ni kom iväg på Bruce ! Och du, jag förstår att du grämer dug ang biljetterna!! Men vad härligt att du o Andrew fick en kväll ensam och på Springsteenkonsert dessutom!
    Och jag känner igen mig i att oroa mig för allt i förskott typ…. Det verkar dock som att du har allt under kontroll nu 😀
    Och ang USA vs Sverige /klasskillnader,., självklart så förstår man ju att du inte alls gillar att vissa har det svårt , fattigdom mm!! Gertrud, allas som läser din blogg fattt väl det.! Som jag förstår det så uppskattar du väl just skillnader i VAL/livsstilsval, alla möjligheter sim finns!

    Ja ja
    Världens längsta kommentar, fr mobil dessutom 😉
    Sitter i soffan sen kväll efter Lillys ( 1 av 2) kalas och pustar ut! Underbar dag men är helt slut nu! Andreas har somnat bredvid haha! Jag har sovit ca 4 Tim natten t idag men är vaken… Ett glas rött, (som jag längtat! Låter det hemskt?), barnen sover dör uppe i jag känner mig så där rofylld o tacksam sim man gör ibland (allt oftare nu, härligt)… Tacksam över mina fina barn, man , livet.. <3

    Världens längsta kommentar som sagt men inget relevant t ditt inlägg haha.,. Annat än vad härligt det låter att du kan yoga fortfarande o att du mörker hur gott d gör! Jag saknar yogan,., höll bara på några månader men det var BRA för mig, märkte jag. min yogalärare har flyttat t Bali "tyvärr".

    Ja ja. Har du somnat än..? 😉
    Ta hand om dig! Kram!

    1. jennybenny

      Jag somnade inte!! haha. Älskar sådanahär långa kommentarer! Så fint att du är så engagerad kära du! Jag hoppas du njöt av flera glas vin med GOTT samvete! Och att ni har ett till underbart kalas idag <3 KRAM

  4. Charlotte

    Jag yogade hela sista graviditetenn- själv breddade jag mellan benen i hunden men vet inte om det var rätt 🙂 tyckte dock det ”gav mer” att göra så 🙂

  5. Andreakarolina

    Hej! Jag är nybörjare när det kommer till yoga. Jag och maken har börjat resan mot ett barn och nu undrar jag om det är något inom yogan som jag absolut inte får göra, eller ska undvika? Går på yoga pass på ett gym. Kram

    1. jennybenny

      Åh vilken spännande resa ni har framför er! 🙂 Jag tror inte det är någon övning du ska undvika men däremot verkligen lyssna på kroppen & inte pressa den för hårt så du skadar dig i början. Jag tror starkt på att meditation & avslappning är bästa medicinen för att bli gravid (om man inte har medicinska problem såklart!) för det kan vara väldigt stressande. Ta det lugnt, andas & bara njut! 🙂 Och lycka tilL!!

      1. Andreakarolina

        Ja det var det jag tänkte, behöver verkligen avslappning och att stressa ner. Jag vara längtat i fem år på att min man ska bli redo, så för mig så blir det här som redan är så stort, VÄLDGT stort. 😉

        1. jennybenny

          Åhh vad kul att ni äntligen är där på er resa! <3
          Men du! Jag måste få fråga. Är du från Karlstad? Kikade in på din blogg & tycker mig känna igen din man? Hmm.. Kan ju bara vara att han är lik någon iofs 🙂

  6. Caroline

    Jag gravidyogade hela min graviditet, dock bara på pass någon gång i veckan. Jag tyckte det hjälpte otroligt mycket under förlossningen! Hade lärt mig att andas och slappna av så bra och det hjälpte mig väldigt mycket under värkarna. Klarade mig utan bedövning fram tills jag var öppen 8 cm och började då med lustgas. Sen fick jag dock krysta i nästan två timmar (!) och fick inte ha lustgasen så var helt utan bedövning. Då hade jag gärna haft epiduralen :).

    Är ingen expert så jag vågar inte tycka till om din pose :). Men heja dig som är så duktig!

    1. jennybenny

      Så kul att höra hur många andra mammor känner att yogan hjälpt dom undergraviditeter! Älskart! Heja dig!