janemarina

Sju sätt att rensa fram pengar

En riktigt bra fördel med att rensa i hemmet är att man faktiskt har möjligheten till att tjäna lite pengar på det! En blandning av kläder, prylar och inredning kan ge en bra slant. Oftast har vi en hel del i våra vrån hemma som tar plats eller som inte alls används. Känslan efter att man rensat är ju så härlig! Här kommer några tips hur du kan rensa fram pengar helt enkelt.

  • Jag brukar oftast börja i garderoben. Klänningar, koftor, linnen och byxor. Om jag inte kommer ihåg senast jag använde plaggen så är det dags att säga hej då. Jag har precis kört en rensning av kläder här hemma. Plagg som jag inte använde långt innan jag blev gravid fick ryka nu. Tänk på att ta fina bilder när du lägger upp kläderna. En fin bild kan vara avgörande om du får plagget sålt eller inte. Bra ljus och framhäv plagget på ett bra sätt.
  • Jag har sålt en hel del möbler den senaste tiden och det kan ge en extra slant. Möbler som jag insett att jag inte får många kronor för har jag lagt ner lite själ i med färg och tid och sedan fått ut en tusenlapp mer. Detta är någonting man får känna efter själv om man har tid med eller inte.
  • Rensa bland dina smycken. Har du något vackert smycke som du inte använder eller som saknar betydelse för dig. Då kan man få en bra peng för detta också!
  • På loppisar har jag märkt att allt med elektronik, parfym och smycken går hem. Det rivs och slits bland dessa saker och jag brukar alltid få sålt dessa saker snabbare än kvickt. Det kan vara en halv parfym, en mobil laddare eller en gammal dator.
  • Prenumerationer. Detta är något som är svårare att hålla koll på idag då det mesta är digitalt och man märker inte på samma sätt när det dras 69 kr en gång i månaden, men det är nästan en tusenlapp om året och är inte prenumerationen till någon användning så kan det vara dags att säga upp den. Likaså med andra abonnemang och liknande.
  • Vart finns intresset? Försök vara öppen och se vad som går som smör på köp och sälj eller blocket. Vissa saker går bättre än andra helt enkelt. Sitter du och har någon av dessa prylar hemma utan att veta om det?
  • Vill avsluta listan med att vissa prylar går helt enkelt bättre än andra. Odd Molly och ACNE brukar jag få bra för. Likaså barnkläder från Polarn O. Pyret. Märkesväskor likaså! När det kommer till leksaker så är Lego en hit! Så leta bland gömmorna nu om du också vill rensa och tjäna lite extra pengar.

Om ni sitter på bra idéer om hur man kan rensa fram pengar. Tveka inte att dela med er! Kul att kunna inspirera varandra. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.