janemarina

Hur kom vi med i tv-programmet Bygglov?

Tänkte att jag skulle svara på en ofta återkommande fråga som jag får på både bloggen och Instagram. Nämligen ”hur kom ni med i tv-programmet Bygglov?

Jag frågade teamet som var hemma hos oss under inspelningen av programmet vad det var som gjorde att just vi blev utvalda. Det sjuka är att jag hade en stark magkänsla när vi skickade in vår video till tv4 att vi skulle komma med. Det bara kändes så, sedan när dom ringde så kändes det givetvis sjukt overkligt, men på något sätt så hade jag verkligen på känn att vi skulle lyckas komma med. Kan inte sätta fingret på varför, men det var bara något inom mig som sa det. När vi köpte detta hus så skojade jag och sa att vi skulle söka till Bygglov för att få hjälp med vår baksida, men vi hade aldrig kunnat drömma om att hjälpen faktiskt skulle komma.

Det är svårt att komma med då det skickas in flera tusen filmsnuttar från olika familjer. Jag förstår verkligen varför ansökningarna är så många då programmet i sig är så inspirerande, men också att programledarna verkligen är sjukt duktiga på vad de gör. För att komma med i programmet så var det olika saker som skulle stämma. Saker som jag tror är viktiga oavsett program egentligen. Det var miljön. Att det ska vara en fin miljö att spela in på eller en miljö som är filmvänlig helt enkelt. Viktigt att vi som filmas vågar vara oss själva framför kameran och faktiskt prata. Klart att det kändes lite nervöst när vi började filma, men man blev snabbt varm i kläderna (detta tack vare ett grymt filmteam!) Sist men inte minst, kanske det viktigaste! själva projektet som de ska ta sig an, dvs, är det genomförbart? Är det genomförbart på de få dagarna? De började snickra på måndagen och allt stod klart torsdag. Det är så sjukt imponerande!

Jag och Linus känner oss lyckligt lottade som kom med i programmet då vi några avsnitt senare fick se att Bygglov skulle läggas ner, eller skapas om i ett nytt format. Så vi är så så glada! Men har du en dröm om att komma med i ett sådant program så är det bara att hålla utkik på kanalerna där dessa program sänds för att inte missa din chans att söka. Detta var verkligen en upplevelse i sig att ha så mycket människor hemma hos sig som jobbade stenhårt för att förverkliga en dröm för oss, för vår lilla familj. Det var en vecka i våra liv som vi aldrig kommer att glömma.

Vill du se programmet så kan du göra det HÄR! vi ligger som avsnitt 8.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.