janemarina

Jag kom in!!!

Idag trillade det in ett antagningsbesked i min mail. Jag hade faktiskt glömt bort att svaret skulle komma nu. Fullt upp med sommar och semester ju! Jag klickade snabbt in mig hos antagning och såg att jag kommit in på socionomprogrammet. Wow! Känns hur underbart som helst! Anledningen till att jag sökt är för att jag älskar att få utvecklas och lära mig nya saker. Däremot så fick jag en känsla i magen att tiden kanske ändå inte är rätt just nu… Snart kommer en till liten familjemedlem till att börja med. Jag minns hur tufft det var att studera när jag precis fått Melina. Måste verkligen ta mig en ordentlig tankeställare kring detta. Småbarnsåren går fort och tiden för studier finns alltid kvar på etteller annat sätt.

Har jag någon socionom som följer mig här? Ni som studerat med barn. Vad har ni för erfarenheter?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Jag läser till socionom, fick första barnet april-17 och pluggade två månader med honom, nu har jag haft uppehåll ett år och börjar år 3 nu till hösten. Är faktiskt gravid igen med bf i april-19 men jag hoppas kunna plugga klart (tar examen i Jan-21). De första månaderna gick bra att plugga med sonen men när han blir 7-9 månader kommer det nog vara mycket svårare eftersom de kräver mer stimulans då. Skulle du kunna skriva hur det var för dig när du pluggade med Melina?
    Grattis förresten!

  2. Emma

    Att tillägga, jag började studera när min son var 1 år och jag var helt ensamstående med honom. Gick superbra 🙂

  3. Emma

    Jag har en termin kvar på socionomutbildningen, började jobba på missbruks- och beroendeenheten på soc för någon månad sedan. Kan säga att utöver att skaffa mitt barn är denna utbildning det absolut bästa beslut jag tagit i mitt liv. Så givande, utvecklande och varierande yrke när man brinner för att arbeta med människor i olika utsatta situationer.

  4. Jennifer

    Åh grattis! Ska precis börja tredje året på socionomprogrammet i Eskilstuna!

    Vet att en kompis som precis fick barn och blev antagen kunde ”spara” sin plats och fick börja året efter istället! Kanske ett tips för dig? 🙂

  5. Jessica

    Jag började studera till förskollärare när sonen var 1 månad och det var det bästa som hänt mig! Trots att det har varit tufft emellanåt har jag inte ångrat mig 🙂
    Har lärt mig så mycket och det har faktiskt varit skönt att komma iväg några timmar för att fokusera på något annat!!

    Jag tycker att du ska köra på ?

  6. Paula

    Jag är socionom, blev klar med utbildningen förra sommaren.☺ så roligt arbete så det kan jag verkligen rekommendera! Men tufft mellanåt så man måste vara ganska hårdhudad. Dock fick jag min dotter efter min examen så kan inte säga nått om hur det är att plugga med barn. Men det är en tuff utbildning så det krävs mycket jobb och disciplin. Men om det är nått du verkligen vill så ta chansen nu! Om det inte funkar så kan du alltid pausa utbildningen. ☺ lycka till!