janemarina

Jag klarar inte detta!

Jag får verkligen panik. Hur jag än kämpar med min ormfobi så verkar jag aldrig komma över min rädsla. För två veckor så fick jag världens panikångestattack vid brevlådorna när jag nästan trampade på en orm. Som tur var så hade jag min vän Jenny i telefon som talade om för mig att andas medan jag hyperventilerade och grät i panik.

Idag sa de på nyheterna att huggormarna är många och de kan även ta sig in vilket många inte tror. Mina fötter åkte upp från golvet snabbare än kvickt. Jag älskar livet på altanen här hemmaoch är glad att vi inte har mycket gräsmatta för jag är så fruktansvärt rädd för högt gräs.

Kommer jag någonsin komma över detta? Jag vet inte… men jag försöker intala mig att dom är mer rädda för mig än tvärtom. Vill heller inte projicera över min rädsla på Melina. Det vore såklart jättesynd och ska verkligen försöka att inte göra det. Jag gick länge på KBT, men det funkade inte helt på mig. Funderar på om hypnos kanske skulle vara något för mig ändå.

Så fruktansvärt jobbigt och hindrande i min vardag att vara såhär rädd. Jag vågar inte plocka blommor, gå på gräsmattor, bada där jag inte ser botten, se på filmer med ormar i.  Listan går att göra lång.

Har ni någon fobi? Hur tog ni er igenom den?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Ja jag är sjukt rädd för råttor. Vill också få hjälp att bli av med rädslan, speciellt eftersom råttproblemet har ökat så framför allt i storstäderna men är samtidigt inte redo att få hjälp. Råttor är skadedjur och inget som bör accepteras enligt min mening ?

  2. minlillaskatt

    Men fy vad jobbigt med ormrädslan! ? Kan verkligen relatera till det, har aldrig kommit nära en orm och vet inte hur jag skulle klara det överhuvudtaget? kan inte titta på dem på Tv ens.. Kram!

  3. Viktor Högnäs

    Hypnos sägs vara ett bra sätt! Men håller med om att ormar är läskiga, har själv blivit biten av en huggorm i armen! ?