Vi ska måla om! – janemarina

janemarina

Vi ska måla om!

När vi flyttade in i huset så bestämde vi att vi skulle köra genomgående vitt. Vi skulle få i ordning grunden så att vi snabbt kunde flytta in. Köket var också prio då det köket som fanns inte var funktionellt. Under tiden medan vi renoverade i huset så bodde vi hemma hos fina svärmor. Vi bestämde oss för att inte fastna i detaljer utan få huset att bli beboligt.

Vi har idag bott här i ett år och jag är glad att vi körde genomgående vitt för nu känner vi mer vilka färgskalor som tilltalar oss. Linus har försökt övertala mig länge att vi borde köra på grått, men jag har varit emot då jag inte gillat färgen, men nu har vi en gemensam bild av hur vi vill ha det och jag gillar det.

Så snart kommer vita väggar att förvandlas till ljusgrått. Däremot är valet av rätt grå väldigt svår! Det vi också har att göra är att bygga upp våra lister. Vi la in lister som är 15 cm höga, för vår plan är att bygga upp dessa. Att köpa nya höga almogelister är på tok för dyrt. Så vi har ännu att göra, men det är kul när huset blir till sitt.

Vilka färgskalor har ni i era hem?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jungfrumamma

  Åh, vi har också bara vitt. På väggar alltså. Sedan har vi väldigt mycket natur färger på soffa, kuddar etc. Vi kör lite blandat med modernt och gammalt. Men jag är också sugen på att måla om. Grått är såååååå snyggt! Rökgrå låter awsome

 2. josefineso

  Vi har greige, grå/grönt och grå/rosa i våra rum. Väldigt behagliga och lugna färger och ger ett helt annat intryck än vitt tycker jag 😊 Har även en tapet från William Morris i hallen som piffar upp lite extra! Jag kan tipsa om Hop greige och Hop light grey från Nordsjös färger, galet fina ljust grå nyanser 😍

 3. trix

  Vi har vitt, vitt och vitt! Förutom två väggar som är ljusgråa för att bryta av lite 😊 Jag älskar att använda ljus och andra saker till att ge ett rum en färgklick. Lättare att byta ut när man tröttnar 😅

 4. Tresmultron

  Vi har valt vitt i alla rum i vårt nya hus… mest för att kunna bo in oss och känna av hur vi vill ha det. Vi har tänkt måla egna stora tavlor i olika färgskalor att ha på väggarna… får se hur de planerna går 🤣🙈 vi är inga mästermålare direkt, får väl sätta penslarna i barnens händer 😍