Våra dagar hos Kolmården – janemarina

janemarina

Våra dagar hos Kolmården

Detta inlägg är i samarbete med Kolmården

Jag har besökt Kolmården nästan varje år. Det har känts som en självklar sommarutflykt. I år åkte vi dit för första gången med barn. Känslan inom mig blev någonting helt annat. Att se lyckan i Melinas ögon när hon fick se elefanterna, Bamses värld, delfinshowen och dessutom åka karuseller. Allt var bara så perfekt.

När vi strosade runt i parken tog vi hjälp av Kolmårdens app och kartan som vi plockade med oss vid entrén. När jag läste om allt som fanns att uppleva hos Kolmården så var det mycket som jag faktiskt inte hade en aning om. Jag blev dessutom väldigt berörd när jag under vårt besök fick en helt annan förståelse för Kolmårdens uppgifter som djurpark.

Visste ni att som djurpark står Kolmården på tre (lika viktiga) ben. Med det menar jag forskningbevarande och utbildning. Deras mission är att inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur, natur och hållbarhet. Sådana saker har jag aldrig tänkt på innan vid mina besök. Den här gången blev det något helt annorlunda och jag känner verkligen hur värdefullt det personalen gör på Kolmården är!

Jag hade inte tänkt att jag skulle få en sådan tankeställare efter vårt besök där. Tänk om människan blev bättre på att ta hand om jordens resurser så att balansen kunde återställas. Sen att vägen dit kan vara evighetslång, men ändå! Detta även för att inte arterna ska dö ut. Tänk att genom att en fantastisk plats som Kolmården så kan man bevara utrotningshotade djur, på så sätt kan arterna leva vidare någonstans när de inte kan vara i sina naturliga miljöer.

Förutom att jag fastnade vid deras tre huvuduppgifter så har jag tre egna punkter som jag verkligen måste lyfta!

Barnvänligt: När man tänkte “blöjbyte” i huvudet så såg man genast en toalett. Allt var så nära till hands. Det är verkligen en djurpark som är anpassad för barnfamiljen. Allt från maten, toaletterna, restaurangerna, showerna, ja Allt!

Personalen: Jag blev verkligen imponerad av hur glada, trevliga och proffsiga personalen var. Alla verkligen! Jag imponerades gång på gång hur glada alla var även fast dom fått upprepa att man skulle sitta kvar i karusellen tills den stannat. Riktiga glädjespridare!

Variationen: Som jag skrev i början. Vi åkte till Kolmården innan vi fick barn och det är verkligen för att variationen är enorm. Det finns någonting för ALLA! Jag såg många kära par som strosade runt själva. Jag såg även många som gick där och motionerade. Det finns verkligen någonting för alla. 

Redo för Kolmården Trots regn regn och regn.

Mer än redo! En tjej som såg någonting spännande hela tiden.

Bamses värld var utan tvekan stora favoriten och linbanan.

Den här bilden får sammanfatta vår fantastiska dagarKolmården. Om du inte har besökt Kolmården så är detta från mitt hjärta ett varmt familjetips till er! Tusen tusen Kolmården för detta!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.