janemarina

Tomt i plånboken

Ett mail som jag fick förra veckan handlade om ekonomi och om jag kunde ge lite tipshur man får pengarna att räcka till. Vi är i mitten av månaden och det skulle kunna vara att man behöver tänka efter lite extra över sin budget att man klarar sig till nästa lön. Här är några tips som gör att du kommer att tycka att det är kul att vara extra sparsam. Om inte annat väldigt klokt!

Ät ur frysen! Var påhittig och laga mat med det ni har hemma. Testa nya recept och se det som en utmaning.

Utmana dig själv att se hur mycket man du kan laga för 100 kr. För det är faktiskt fascinerande att det faktiskt finns goda, grymma recept. Fantasin sätter gränserna.

Sälj bort kläder och prylar som tar onödig plats. Nu börjar alla bakluckeloppisar, passa på att sälja! Om du inte har något att sälja. Baka och sälj bullar eller bröd.

Undvik att ta bilen om du kan. Bensin är svindyrt! Istället får du lite extra motion och sparar slantarna.

Panta burkar. Det är pengar det också! Vi pantar våra burkar kanske varannan månad och det blir en extra slant.

För att undvika att känna stress över just pengar varje månad så är det smart att göra en budget för månaden. Räkna ut hur mycket pengar som behövs vecka för vecka och ha endast de pengarna på ett konto eller ta ut dem i kontanter och ha dom i kuvert. Hitta sättet som fungerar för just dig.

Om ni har bra spartips såhär mitt i månaden. Dela gärna.

Använd maten som finns hemma! Bilden har ingenting med inlägget att göra

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.