janemarina

Att köpa följare- Fy skäms!

Jag är en person som varit aktiv på sociala medier i några år nu. De senaste två åren har jag sakta byggt upp mitt eget varumärke. Min blogg och instagram. Det är en värld som det finns mycket att lära sig om, speciellt om man vill ha detta som ett jobb i framtiden.

Det jag nu ska skriva om är något som gör mig så jäkla ledsen och rent ut sagt förbannad! Det är när jag ser att folk köper följare!? Hur kan man ens tänka i dom banorna? Då är det någonting långt inne i en själv, som faktiskt inte mår bra. Med det menar jag att det är så fel att man ska behöva köpa sig följare för att få likes, för att få bekräftelse eller om det handlar om att ha en högre siffra på sin profil. Jag vet inte, men det är tragiskt! Att fördubbla sina följare över en natt är inte rimligt.

Men, det räcker inte att nämna det. Här är nog det som jag tycker är värst! En driven kvinna som jag känner använde instagram för hennes företag. Hon som många andra företag vände sig till en person med ett fint instagramkonto. Hon frågade om de skulle inleda ett samarbete ihop. Det företaget inte visste var att den här tjejen hade KÖPT SIG HÄLFTEN av sina följare. Det är att bedra företag. Det är att utge sig själv med fel information. Marknadsföring som helt enkelt inte stämmer!

För några månader sedan när jag var på ett event så pratade vi tjejer om detta. Det är verkligen att ljuga för sina följare och likaså för företagen. Det som är en liten tröst för oss som faktiskt jobbar på med våra socialamedier (utan fusk!) Så kör instagram en rensning några gånger per år. Då brukar följarantalet minska drastiskt! Sedan märker företag ganska snabbt när man köpt följare när det är några enstaka som deltar i tex tävlingar.

Så ni som någongång tänkt tanken att köpa följare, gör inte det! Det är patetisk. Du är så mycket bättre än så. Om du vill få ett konto stort, lyssna till dina följare och se vad de gillar. Jobba helhjärtat med fotandet och engagera dig. Ibland måste man ge saker tid att växa sig fram. Att fuska sig fram och lura sina följare. Nej, fy skäms! Var stolt över det lilla och ge det tid!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mahlinsgodbitar

    Ja men visst! Jag skulle dock aldrig märka eller tänka på sånt men som sagt var måste ju det vara ganska tragiska människor och om insta rensar måste dom ju se det då eller dom som tänker på det??

  2. belladellermark

    Håller med här, folk gillar inte ens bilder längre på samma sätt tyvärr.. jag hade ca 1500 likes på mina bilder för två år sedan och betydligt mindre följare då, nu ca 500-800 likes och ca 25 K följare. Jag förö

  3. Mahlinsgodbitar

    Fast jag tror också många tror att man kanske köpt följare då man har så pass några likes på sina bilder men så många följare! Jag tänkte speciellt på detta då en tjej kommenterat under jennys matbloggs inlägg att hon trodde hennes följare var köpta då hon inte alls fick så många likes på sina bilder! ?Men det tror jag inte alls på! Av egna erfarenheter! Jag har i snitt runt tusen likes på mina bilder men 51 tusen följare och inte en enda köpt!✋? Jag brukar aldrig tänka så men det var då jag kom på att folk faktiskt tror det även om mej och det stämmer ju inte alls! Det var många som då skrev till Jenny att dom följde henne och fick så mkt inspiration men kommenterade/likade inte alls särskilt ofta eller aldrig! Och så tror jag att det är med! Många som följer och inte bryr sig om att lika! Bara scrollar förbi liksom! ??jag har ju hållt på med Instagram i många år! 4 år till våren nu men vad jag märkt ang insta är att klimatet hårdnat! Folk är inte lika givmilda längre! Varken på likes eller kommentarer! Men tror också det har mkt att göra med att det numera är så fruktansvärt mkt olika sociala medier! Att folk varken har tid eller lust att bry sig längre…tyvärr ? ha en fin kväll?kram

  4. janemarina

    Jag förstår helt vad du menar och så kan det absolut vara. Kan märka det på mina bilder också. Det jag blir så arg på är hur man ljuger för sina följare och företag. Det hela känns så fel och på låtsas då… kram fina! (Ditt konto är ljuvligt!)