janemarina

Projekt innerdörrar

Precis ALLT i vårt hus har varit i en mindre charmig furu färg när vi flyttade in. Allt förutom våra vackra trägolv, där hade vi minsann tur! Vi har dock fortfarande galet mycket kvar att måla innan vi blivit kvitt med all furu färg.

Så till projektet som jag tänkt skriva om. Nämligen våra innerdörrar. Först tänkte vi köpa helt nya, men efter att ha funderat igenom det några varv så har vi bestämt oss för att måla dom. Dom är i massivt trä och jag tror att dom kan bli riktigt fina när vi målat dom och byter handtag.

Jag tycker om när man skapar känslan att en dörr är mer gammaldags än den är. Så jag tänker mig att det vore fint med lite äldre dörrhandtag och att när man målar så får man se ett och annat penseldrag. Jag tycker att det bara blir charmigt. Sen kommer vi givetvis behöva rolla dörren först.

Om ändå våra dörrar såg ut såhär… Så vackra!

Här ser ni våra innerdörrar. Inte så charmiga. Och inte glömma nämna trappan, den kommer också att få sig en riktigt omgång!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tresmultron

    Jag tycker ni gör helt rätt i att måla om dörrarna! ? visst det tar tid och massor av slit, men det är fint att ta vara på det som faktiskt är helt än att köpa nytt hela tiden. Jag tror det kommer bli superfint ? roligt att få följa er renoveringsresa ?

  2. Snöret

    Hej! Jätte roligt och följa din blogg, du har ju så bra smak? Är så nyfiken hur det blev med tapetseringen. Kommer det bild snart?

  3. Josefine

    Hej Jane! Det tycker jag ni gör helt rätt i! När vi köpte vårt hus för 5 år sen så hade vi oxå sjukt mkt furu både tak och dörrar samt trapp men min pappa som e målare hjälpte oss o måla allt vitt och sån otrolig skillnad! Blev otroligt nöjda ?? Så spännande o följa er hus-resa! kram

  4. Lycklig

    Ni skulle spara er både pengar och onödigt slit i form av galet antalet timmar om ni bytte ut dörrar och dörrposter alternativt lämnade in dörrarna för om lackering. Färg är inte billigt om man inte vill att färgen skall krackelera och flagna av. Det kommer ta er många omgångar att måla bara en dörr!!! Tänknockså på att alla kvistar i dörrarna i fuut kommer ” blöda igenom” och bli fula efter något år el två. Tror ni kommer ångra er efter första, det är vara mutt tips och viktiga råd (även om ni inte frågat om det) men sv egen erfarenhet i samråd med målare så vet jag slutresultatet! Köp nytt!!! Kram