janemarina

Hur firar vi jul?

Imorgon är det julafton och jag tycker att det ska bli så mysigt. Vi kommer som vanligt att dela upp julen. Tänkte berätta till er hur vi firar.

– På morgonen: Vi vaknar på morgonen och ligger och drar oss i sängen. När vi bodde i huset så hade jag förberett med varsinn julklapp i julstrumpa. Men i år ger vi en julklapp i sängen då allt ser lite annorlunda ut. Sen går vi upp och äter underbar julfrukost.

Förmiddagen: Nu fixar vi iordning oss, myser runt i morgonrock så länge vi kan innan det är dags att byta om till finare kläder.

Lunch: Vi äter lunch hemma hos Linus mamma. Det dukas upp med långbord och är verkligen en fin stund på dagen. Runt 14 så kommer jultomten och knackar på dörren. Sedan runt tre så kollar vi på Kalle och äter massa godis och dricker glögg.

– Mot eftermiddagen: Klockan 16.30 så börjar vi röra oss hem till mina föräldrar. Där brukar vi vara runt 15 personer. Det är full fart och sådan energi. Ni som känner mig och min familj kan ju gissa. Där äter vi julbord, får besök av en till tomte, öppnar ännu fler julklappar och njuter av ett fantastiskt dessert bord. Mot kvällen avslutar vi med paketleken. Det är så kul! Vi tävlar om flest paket helt enkelt.

Runt 01.00 så brukar vi vara klara hemma hos mina föräldrar och drar vi oss hemåt. Vi brukar vara helt färdiga, men åh fin jul vi brukar ha. Ser fram emot denna mycket. Speciellt då den här julen blir den första som Melina är medveten om allt som händer runtomkring.

Hur firar ni jul? jag är väldigt nyfiken!

Vår lilla Melina förra året.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. eschutz

    Vi startade julafton 04;55 med en skrikande bebis , vi låg kvar o myste i sängen till drygt halv nio då gick vi upp och åt frukost / ammade innan vi fixade oss i ordning. Vid 10 åkte vi mot mina föräldrar . Vi öppnade julklappar, drack glögg och hjälptes åt att förbereds julbordet som vi åt vid 12:30 när min farmor också kommit. Efter maten såg vi film från min syster o hennes mans resa innan vi åt mer godis och glögg. Straxt inna 15 åkte vi till svärföräldrarna startade med amning för min del och sedsn kollade vi på Kalle anka innan de vart julklappsutdelning. Vi öppnar paketen en o en i storleks ordning så de tar ett tag. Sen åt vi resterna av julbordet dom hade ätit innan vi kom sambons mormor morfar o farmor var där med. Vi packade ihop oss och åkte hemvid 19 super trötta o slocknade vid 21 hemma i sängen .