janemarina

Att bli lämnad

Jag väljer att skriva detta för att jag vet att jag har många läsare som varit med om detta eller som just nu genomgår det som rubriken säger-att bli lämnad. Jag har varit med om det och det gör så jävla ont.

Jag önskar att jag hade kunnat säga till mitt sextonåriga jag att det kommer att bli bättre, du kommer att träffa en ny person som kommer att älska dig för precis den du är, men just där och då i den smärtan så existerade inte det. Jag var heller aldrig mottaglig för att lyssna och ta in.

Det händer ibland att jag får mail om krossade hjärtan och det är alltid lika hjärtskärande att läsa och jag önskar att jag kunde vara där för att stötta er och ge er en kram. Men istället så vill jag säga någonting som jag bar med mig efter en jobbig separation.

1. Jag tänkte alltid att ”det är den personens förlust!” Så enkelt är det. Kanske inte i första skedet, men med tiden.

2. Du är UNDERBAR och ibland blir inte livet som man tänker sig (ganska ofta blir det inte som man tänkt sig) men på något sätt så faller alltid pusselbitarna på plats i efterhand.

3. När ditt hjärta fått läka och när du minst anar det så kommer en ny person som vill ha just DIG att kliva in i ditt liv. Och då kommer man att titta tillbaka och inse att händelser i livet har någon underlig obeskrivlig mening.

Att bli lämnad, att få sitt hjärta krossat gör så ont, så ont. Jag har försökt bära med mig att livet alltid har mer att erbjuda. Det finns fler möjligheter som jag ännu inte har upptäckt, det finns en mening med allt.

Hur svårt livet än är så har man alltid ett val, man kan inte alltid välja vad som händer, men man kan med tiden välja vad man ska göra av det som hänt, hur man ska sortera känslorna. Det är okej, mer än okej att sörja och vara ledsen, men sen bestämde jag mig för att nu får det vara nog. Varför ska jag låta honom få mig att må såhär dåligt?

Precis där och då när jag bestämde mig, det var då det plötsligt vände. För er som har ett krossat hjärta idag. Plåstra om det på ett sätt som får dig att må lite bättre och försök att komma ihåg att det blir lättare med tiden, på något underligt sätt så brukar det bli det. Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.