janemarina

Beslutsångest!

Ni måste verkligen hjälpa mig! Jag har ju tagit ur mitt löshår. Jag hade tejp i flera veckor. Bra nog så slet det inte så mycket på mitt hår, men just därför så vill jag fortsätta ta hand om mitt egna hår. Jag har alltid tonat, färgat, slingat håret. Jag vet ju att det har slitit enormt genom åren och har nu börjat fundera om det är värt det.

Jag har redan nu fått en ordentlig utväxt. Det ser inte helt fruktansvärt ut, men nästan… MEN, det som ger mig beslutsångest i detta är att jag ser att mitt eget hår har blivit mörkt. Det är ljusbrunt. Jag har ju alltid velat vara brunett så jag funderar därför på att spara ut mitt naturliga nu.

Det jobbiga är att det kommer att ta tid och att det kommer att se ganska fult ut när halva håret är en utväxt…

Har någon av er sparat ut till er egna naturliga hårfärg? Hur lång tid tog det?

Som denna bild. Man ser hur fint det kan vara med blont hår, men så finns jobbet och slitaget bakom

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mrsfunkys

    Oh jag har funderat länge på att sätta i löshår, då hairtalk, men är det värt det? Jag har väldigt tunt hår och skulle vilja ha tjockare hår och längre, men är rädd att det ska förstöra mitt riktiga hår. Hur ofta måste man flytta upp håret?
    Tycker nog att du ska låta håret växa ut även om det blir ”fult” en stund.

  2. Emma

    Jag färgade mitt mötkbrunt innan och är blond i vanliga fall.. Visste inte vad jag ville göra med mitt hår (färgmässigt) så jag lät det växa.. Jag hade det för det mesta uppsatt (delvis så kräver mitt jobb det) och det känns hemskt ett tag… Men det tog mig ca 2 år innan jag lyckats spara ut det så håret nådde en bit nedanför axlarna ☺ Hejja dig om du beslutar dig för att låta det växa!! ?

  3. Caroline

    Jag va som dig, blond med utväxt och evigt färgande jag bestämde mig för att ha min egen hårfärg men för att slippa vänta på att de skulle växa o få en enormt ful utväxt, så slingade jag mitt hår en sista gång. I samma färg som min utväxt. Så att det inte skulle se lika dumt ut med tiden. Så fick som en blond ombre ist ?

  4. jennyhochjoline

    Färga det som redan är färgat ”en sista gång” för en snygg övergång så det blir en balayage/ombre och så låter du den bara växa. Blir aldrig fult ☺️?? Så har jag! Supernöjd!

  5. Matilda

    Altså… du och jag verkar ha lite olika känslor kring utseende… men jag har låtit håret växa ut, jag är typ blond (du vet, råttfärgat svensk) och färgade svart förut. Men ledsnade och lät det växa ut. Det var inte vackert kan jag säga, men löste det med att spara ut ca 5 cm och sen klippte jag av håret. Hade 5 cm över hela huvudet och jag misstänker att du inte vill ha kort hår, men herregud så fin kvalité mitt hår fick. Kolla på kora frisyrer och ta dig en allvarlig tanke på det. Kort hår är fint och hår växer ut.

  6. sandraaugustiinson

    Jag föddes svarthårig, sedan blev jag blond sedan mörkblond men har färgat håret massor från brunt till blont till nästan svarthårig, sedan färgat det rött och sedan mörkbrunt igen. Nu har jag låtit håret vara hur länge som helst, så nu har det kommit tillbaka till min naturliga färg som är ljusbrun. Jag har en liten utväxt uppe på huvudet som är lite åt det blonda hållet men ärligt talat så trivs jag otroligt bra i min färg just nu så skall låta håret vara nu ? iaf över vintern sedan får jag se.

    Men jag vet iaf att jag vill inte ha blont igen, visst det är jättefint att vara blond men just jobbet det krävs att hålla det blont känns inte värt för min del ?

  7. Nathalie

    Min riktiga hårfärg tog ca 1 år att växa ut. Helt växte det inte ut men det blev en bra bit. Då det är råttfärgat/ljusbrunt. Tror vi har nästan likadan hårfärg. Men nu har jag färgat det igen. Så lång tid tar det faktiskt inte, iaf inte för mig.

  8. Almostyours

    Jag håller på att spara ut mitt Egna nu. Först var de hemskt 3-4 månader så var mest uppsatt men nu börjar de bli fint då de liknar en mer som en ombre nu:) håret o kvalitén känns så mkt bättre nu

  9. fridabecklund

    Åh det tar tid ? jag håller själv på att spara ut! Har en utväxt på typ 10 cm nu efter 8 månader ? så de lär ju ta ytterligare 1,5 år för mig. Men normalt växer ens hår 2 cm/månad. Men det är viktigt med inpackning, minst en gång i veckan och sen ska man helst klippa de typ 12-14 vecka tror ja för att ta bort de slitna topparna så de friska håret kan få växa ännu mer ☺️ men man kan ju färga sitt egna hår någon nyans mörkare så inte utväxten syns alltför mkt under tiden ? kram ?