janemarina

12 tips vid deppiga dagar

Vissa dagar är verkligen mer deppiga än andra. När vädret är grått som det är idagblir det dessutom extra jobbigt. Här får ni mina tolv bästa tips för att göra dagen lite lättare.

1. Bestäm dig redan på morgonen att idag blir det en mysdag. Omvandla den jobbiga dagen till en lugn dag. Oavsett om du är på jobb eller inte. Låtsas som att du snart går på helg igen.

2. Lyssna på musik. Även fast du inte är sugen på pepp musik så lyssna på det ändå! Det gör dig gladare!

3. Bjud över någon vän på middag så att du ändå hittar på någonting. En middag med en vän sitter aldrig fel. Eller så bjuder du in dig till någon på en kopp te och tjejsnack.

4. Bestäm dig för att inte låta dig deppa hela dagen även fast ditt psyke vill det. Jobba emot och låtsas som att du ska vinna och göra dagen kul istället.

5. Träna! Det hjälper verkligen!! Gå en promenad, dansa, gymma, simma. Rör på dig!

6. Träffa någon som gör dig glad. Någon som ger dig positiv energi. Om ni inte kan ses så ring varandra.

7. Byt miljö. Ibland kan det vara hemmets fyra väggar som gör dig deppig. Åk till stan och strosa runt eller hem till dina föräldrar.

8. Det är självklart även okej att ha en deppig dag. Där man helt enkelt tycker synd om sig själv, tycker att allt är tråkigt och gråter lite ibland. Helt okej!

9. Bryt en vana. Om du blir deppig av vädret, bestäm då att du ska ut och gå även fast du vanligtvis inte skulle göra det. Ta ledigt mitt i veckan om du har möjlighet. Gå ut och ät middag istället för att äta hemma. Gör något annorlunda.

10. Ta ett bad och tänd ljus. Det är balsam för själen.

11. Se filmer och ät någonting gott. Det får man unna sig tycker jag!

12. Gråt, gråt, gråt om det är det som behövs. Ibland behöver kroppen det helt enkelt. Jag brukar må så mycket bättre efter en gråtattack.

Idag känns allting verkligen dåligt även fast jag varit på gymmet. Så nu har jag bestämt att det blir middag hemma hos mina föräldrar och serier i sängen. Imorgon tar jag nya tag!

Om ni sitter bra tips. Dela gärna med er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.