janemarina

Hur sexlivet förändrades

För några veckor sedan satt jag och mina vänner och pratade över en middag, vi drack lite vin och plötsligt gled vi in på samtalsämnet, sex! Inte helt otippat för att vara vi.

En av mina vänner berättade öppet för oss hur hon och hennes kille inte haft sex med varandra på snart sju veckor och att det oroade henne. Vi tjejer var snabbt igång att uttrycka våra åsikter. Innan jag började skriva det här inlägget så messade jag till min väninna och frågade om jag får ta upp detta i bloggen och fick ett glatt härlig ”Ja!” som svar.

Att inte ha sex på sju veckor kanske låter mycket för någon, men jag tycker verkligen inte det! Sexlivet förändras. Sexlivet förändras beroende på vart du står i livet, hur du mår, stress, ork, tiden, lusten. Det finns så många olika saker som verkligen påverkar!

Innan jag fick barn så hade jag kunnat tycka att det var lång tid med sju veckor, men idag, efter att vi fått barn så känner jag inte så. Känner man en trygghet för varandra, får man den fysiska kontakten av kramar och närhet på annat sätt så är sju veckor bara sju veckor. Jag tycker inte att man ska stirra sig arg på en siffra. Speciellt inte om förhållandet är bra förövrigt.

Efter att vi fick barn så förändrades betydelsen av närhet. Den fick en helt ny betydelse för oss. Närhet av att bara hålla om varandra ger mig sååå mycket mer än innan! Jag är även så glad att både jag och Linus inte stressar över att behöva ha sex. Vi är i en fas i livet där man ibland hellre prioriterar sömn före sex, jag ser verkligen ingenting konstigt med det!

Livet är och går i olika faser. Jag tror att det viktigaste av allt är att man pratar med varandra, att man är medvetna över att det inte behöver handla om att man inte älskar varandra längre. För oavsett hur viktigt sex är i ett förhållande så finns det även så många andra saker som spelar in!

Livet går som sagt i faser, i olika perioder. Ibland är det bra, ibland är det dåligt. Det kan varaenkelt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Tack för det hör inlägget! Vår dotter blir snart 4 månader och vi har inte haft sex (eller ah, inte snopp-i-fiffi-sex iaf) sen förlossningen och jag börjar känna att vi kanske boooorde även om det är det sista i världen jag är sugen på!