janemarina

Nattspöken…

Jag vet inte riktigt vad det är som händer men jag har inte kunnat sova på flera nätter. Jag ligger KLARVAKEN fram till 03.00 och har så mycket nattspöken som snurrar i mitt huvud. Inatt somnade jag runt 03.20 och kände tillslut att jag var på bristningsgränsen till gråtfärdig. Riktigt riktigt jobbigt.

Jag lyckas ändå ha någon slags överskottsenergi på dagarna för jag är uppe och fixar och donar som vanligt, men när det väl är sovdags så är det kört!

Jag ligger och grubblar, funderar och analyserar ALLT! Blir knäpp på mig själv som inte lyckas stänga av mitt hjärnkontor. När det väl börjar bli läggdags så blir jag orolig och börjar tänka om jag kommer att kunna somna. Allt blir verkligen en ond cirkel.

Jag misstänker att jag att jag håller på att ställa om mig till att snart börja jobba. Förbereder mig helt enkelt mentalt för att snart börja lämna Melinis till dagis och hoppa in i vardagen igen. Min magkänsla säger att det förmodligen är någonting sånt. 

Tänkte fråga er som är grymma på att ge råd. Vad gör ni när ni har svårt att sova? jag har försökt möblera om olika rum i mitt huvud och jag har testat med multiplikationstabellen men det fungerar inte!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Jag brukar inte ha så svårt att somna men under graviditeten har det varit lite för mycket i huvudet samt att kroppen är spänd och ömmar här och var. Jag tycker att det hjälper att gå igenom hela kroppen med spänning och avslappning samtidigt som man fokuserar på lugna djupa andetag. Andas och spänn höger fot, slappna av, spänn höger vad, slappna av osv. Om inte annat får man ett härligt lugn i kroppen!

  2. jagochjuno

    Lyssna på dokumentärer brukar funka för mig, men de får inte vara för spännande! Och så skriver jag upp saker jag tänker på, mkt handlar om att inte glömma. Så vet jag att jag inte glömmer ?

  3. Josefine

    Kan jag inte sova så går jag upp och tittat på tv eller läser. Ligger jag kvar i sängen så blir jag bara stressad för att jag inte somnar ?

  4. Josefina

    Se serier i telefon som du somnar till. Kan ta någon dag innan det ger effekt, men tillslut vill jag lova att det hjälper. Dey sista du ska göra är att aktivera dig med att sitta och skriva saker, då kan du aldrig koppla av i kroppen och huvudet går ännu mer på högvarv. Sätt upp telefon mot en kudde och lägg dig ner när du ser, du kommer somna! Drick heller inte kaffe/te efter kl 19 och skippa sockret på kvällarna. Har varit där och detta funka för mig ?

  5. emiliaparon

    Samma här! Jag ligger vaken till runt 03 jag också.. Kan verkligen inte sova på några villkor. Är också väldigt pigg och sprallig av mig på dagen ändå, men sen när klockan är runt 6-7 då blir jah trött som tusan, men Signe vill sova senare och då är det precis som det gått över en gräns när jag blivit övertrött.. Jätte jobbigt! ??

  6. fotografemmaludvigsson

    jag brukar läsa bloggar, eller lyssna på ljudböcker / poddar i öronlurar om sambon är hemma. Somnar nästan alltid till tvn på och det brukar alltid funka super bra när man har svårt att somna <3

  7. Caroline

    Jag hatar att ligga vaken, så för att verkligen sova även om det känns som att det tar tid så försöker jag lägga mig i en skön sovställning, sen blundar jag. Helt plötsligt är natten över och man fick lite omedveten sömn. Brukar somna mitt i allt tänkande ?

  8. Sofia

    Pröva ta fram ett block och penna, så skriver du ner allting du tänker på, alla problem som stör dig, eller funderingar du tänker på. Tillslut tar de stop och på morgonen är säkert hälften löst eller inte lika stora problem längre!??

  9. eschutz

    Jag har också detta problem .. Men de antar ja beror på graviditeten & att ja sover oroligt för det. Sover en timma vaken en osv hatar att de ska vara så svårt o sluta fundera på allt möjligt när man vaknar på nätterna ?