janemarina

Vårat sparkonto!

Många av kommentarerna och mailen som jag får handlar om ekonomi. Jag svarar alltid utifrån mig själv, mina tankar och erfarenheter. Om ni vill ha mer ingående om eran ekonomi och vad som funkar för er så vänd er till eran bank. Dom är kunniga!

Så, till en av de vanligaste frågorna som dyker upp här inne. Nämligen om vårat sparkonto. Vad sparar vi till?

Att spara pengar känns väldigt viktigt för oss. Jag måste ha en buffert för att känna mig trygg. Idag sparar vi till olika saker. Till dessa har vi olika konton för. Vi har även en fond som är Melinas.

Just nu sparar vi till…

* HUS! Även fast vi har ett sparande i huset som vi bor i idag så sparar vi utöver. Detta för att kunna använda dom pengarna till renovering, lagfart, oväntade utgifter som kommer med hus osv.

* Resa. Det har vi alltid ett sparande för, detta då resa är viktigt för oss. Sedan har vi haft månader där utrymmet för det sparandet inte varit lika stort.

* Melina. Till henne har vi ett sparkonto och en fond som hennes gudföräldrar öppnade. Känns tryggt och fint att spara till henne. Vill däremot tillägga en sak till er som inte sparar till era barn. Jag tycker INTE att man ska känna sig sämre för det! Vi alla har olika inkomster och förutsättningar. Hellre att barnet har det bra och tryggt under uppväxten än ett stort sparkonto. Alla har inte råd och så enkelt är det. Man är inte sämre för det.

* Bilbuffert. Jag blir galen på bilar och då lägger vi undan en slant till det kontot ifall att bilen skulle gå sönder.

* Annat konto. Dit lägger vi pengar om vi ska göra någonting speciellt. Vi brukar kalla det för  ”kul konto”

* Pensionssparande. Jag har pensionssparat sen jag var 18 år. Det känns bra att göra det. Dessutom är det kul att se hur beloppet växer. Och än är jag ung!

Jag tycker att det är kul att spara! Det är lite sport över det hela. Känslan när man lyckats spara ihop till något man velat ha är oslagbart! Jag och Linus bodde 1 år hemma hos min svärmor och sparade ihop handpenningen till vårat hus. Det gav mig en fin relation till min svärmor och möjligheten till att köpa hus.

Dela gärna med er om ni sparar. Vad sparar ni till?

Även fast vi spararunnar vi oss. Det gäller att hitta en balans. Naglar är vardagslyx och det gör jag varje månad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.