janemarina

Är detta ett skämt?

Häromdagen skulle jag och min lillebror plocka blommor. Vi cyklade ganska långt för att komma mer in till landet. Påvägen dit ser vi vuxna människor som springer runt på åkern och jagar pokemons. Gissa om jag fick mig ett skratt. Det var då min lillebror förklarade hur det hela går till.

Väl hemma så skulle vi ta bilen till affären. Då var det en stor folksamling vid ett ställe där folk stod och ”fyllde på med pokemons” Jag har förstått att spelet har blivit riktigt stort och jag tycker själv att det faktiskt verkar kul. Då även många vuxna verkar ha fastnat för detta så blir det ju en kul grej att göra ihop med barnen.

Men en sak, efter att ha läst och hört hur det blivit olyckor av att man inte sett sig för när man gått över vägen så blir man lite mörkrädd. Och de som spelar medan man kör bil… Inte så bra! Livsfarligt.

Fördelen med det här spelet är ju att man verkligen får motion. Mina små syskon går flera kilometer om dagen. Vilket är jättebra som en aktivitet!

Har någon av er spelat det spelet? Är det värt att prova? jag personligen gillar oftast inte att spela spel. Jag håller mig till bloggen. Det känns som att den räcker för mig!

Precis innan jag tog den här bilden så kommer dom springandes över åkern…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma åhlmans

    Hehe lite små kul är de. Men ja spelar bara när ja är påg någonstans t ex badstranden eller jobbet, affären osv . Lite underhållande sådär om man inte tar de så seriöst :p

  2. alexandrai

    Jag spelar faktiskt, hihi! Och det här med att det är så många olyckor… Det kan man egentligen inte klandra själva spelet för, det är fruktansvärt oansvarsfullt av den som spelar att gå och stirra ner i skärmen och bege sig ut på vägar, klättra på klippor osv! Man får ju tänka till lite själv! Man behöver dessutom inte gå och stirra ner i skärmen hela tiden, det räcker att man håller telefonen i handen medan man rör på sig så vibrerar det till när man har hittat något! ?

  3. Katarina

    Haha! Ja, visst har alla blivit Pokemon-galna! Fördelen är ju att folk kommer ut och rör på sig, men å andra sidan… är inte hela meningen med att komma ut och röra på sig att man ska TITTA UPP och ta in omgivningen. Och inte ner i mobilen, haha… Ha en fin kväll.

  4. Madde Livet som mamma lärare och doula i Dalarna

    Jag provade för första gången idag. Vad jag fått veta skulle man inte ens kunna spela det från bilen eftersom man i bilen rör sig för snabbt. Dock ska det funka på cykel, men kanske är fel då? ?

  5. En liten tanke..

    Håller med om att det verkar kul, men jag blir riktigt irriterad på att folk tar sig friheten att springa över planterade åkrar! Allemansrätten gäller INTE där. Det är ju någon som lever på att den skörden blir så god som möjligt och om de trampar ner säden förstörs en del av vinsten för den bonden. Bönder har det tufft som det är ekonomiskt -utan att folk ”letar pokemons”. Så urbota nonchalant gentemot andras slit. Ville bara väcka en tanke hos folk.. Förövrigt så vill jag passa på att säga att du har en jättefin blogg och verkar ha en fantastisk liten familj. Kramar