janemarina

En STOR lättnad!

Vet ni. Under flera månader har jag fått höra hur väldigt många tycker att våran dotter är vig. Jag har aldrig tänkt så mycket på det för att jag inte sett hennes överrörlighet som någonting konstigt. Jag har lyssnat till min magkänsla och den har sagt att ingenting är fel.

Gång på gång har vi fått kommentarer om att vi måste titta upp det. Att det är någonting som inte stämmer. Tillslut så började jag må så dåligt över att ständigt få 0höra att någonting skulle vara fel på våran lilla tjej, så jag bad om en remiss till röntgen för att få allting svart på vitt. Idag ringde dom tillbaka med provsvaren och allting är fullt normalt. Hon är vig precis som mig, precis det som jag alltid sagt!

På det sättet som en förälder känner sitt barn är något obeskrivlig unikt. Att gång på gång behöva övertyga människor att hon är vig, men ingenting är fel är väldigt jobbigt, tröttsamt och sårande. Som förälder vill man inte få tryckt i ansiktet om åsikter om ens barn. Dom kan man hålla för sig själv!

Det är en lättnad i alla fall att ha fått en bekräftelse på att allting är bra. En sak som är ganska otrolig när man tänker på saken. Jag tror vi alla föräldrar känner att vi inte vill höra onödiga kommentarer om våra barn, men ändå är det oftast en förälder som ger dessa kommentarer. Varför?

Man borde gå till sig själv innan man öppnar munnen och känna efter om man skulle vilja höra det man precis ska slänga ur sig. Om inte, då borde man bara vara tyst! Även fast det kan ligga en gnutta omtanke i det man säger, så blir det jobbigt för en förälder att gång på gång få höra saker om ens barn. Det är svårt att förklara, men så är det bara!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sarie

    Du får vänja dig Jane, när det kommer till ens barn och hundar har folk alltid en massa åsikter och synpunkter som de urskillningslöst vräker ur sig, sååå, på med några lager skinn på näsan och fnys bara åt dem sen?

  2. CarolineK

    Så länge DU känner dig lugn med ditt barn så är allting bra, klockan inombords larmar om det är nåt som är fel (ibland minsta lilla). Barn ska vara viga och kunna äta på sina fötter, ”annars är det nåt som är fel” ? Alla barn är som dom är! Alla är olika. Punkt slut! Varför kan inte bara alla tänka så, och acceptera alla för de dem är.

  3. Sandra

    Tråkigt att folk måste kommentera och ha åsikter om ens barn, som föräldrar känner man sitt eget barn bäst. Bebisar brukar väl också vara väldigt mjuka och rörliga i kroppen så att de är viga är inget konstigt alls, vissa är mer rörliga ä andra. ?
    Min dotter är 5 månader och är precis som din dotter väldigt vig och rörlig, har som tur är sluppit kommentarer om det.