janemarina

JAG HÅLLER INTE MED!

Det finns några saker som jag har fått höra väldigt ofta som jag verkligen INTE håller med om. Här kommer några.

”Vänta tills du får barn, då kommer du inte hinna göra dig lika fin” – Jag vet inte vem som satte den regeln, men den biten har inte ändrats överhuvudtaget sedan vi fick barn. Sminkar mig nästan varenda dag!

”När Melina börjar gå så ryker alla dina prydnadssaker” – Kan säga att det har dom inte gjort och ska ej heller göra! Jag ska lära min lilla tjej att dom rör man inte! Om jag så får tjata ihjäl mig!

”När du väl fått barn så kommer du inte hinna träna mer”- Jag har tränat mindre än innan jag fick barn, helt klart, men jag tränar fortfarande tre dagar i veckan.

”Du är smal och fin nu, men du ska se efter graviditeten att då blir det svårare”- Den här är en klassiker som jag fått höra. Kroppen förändras, det gör den, men varför skulle man sluta ta hand om sig bara för att man fått barn? Dummaste jag hört.

Du kommer inte hinna lägga ner tid på dina projekt i hemmet när du fått barn” – Också knäppt. Det har jag visst gjort. Jag förstår inte varför andra ska avgöra den saken.

När du får barn så kommer du inte hinna städa lika mycket som innan” – Också en sak som jag ville se och avgöra. Kan då tillägga att jag städar lika ofta som innan. Speciellt nu när Melina dammsuger vårat golv med sina smaklökar. ALLT ska in i munnen just nu och därför känns det viktigt att ha städat!

Har ni saker som ni fått höra som ni inte håller med om? Berätta gärna vad! Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Hej!
    Vilken fin blogg du har!
    Håller med om mycket, kände precis som du efter vi fick vårt första barn. Vissa sa att nu får du nöja dig med din kropp. Du kommer aldrig se ut som förr igen.. Jag tyckte allt gick enkelt och att jag han. Med mycket..
    Men nu efter tre flickor under 6 år så är det annorlunda☺️
    Nu är det svårt hinna ned nåt.. Så är nog när man får fler barn som folk menar med allt de säger.
    ??

  2. JoannaO

    På mig stämmer det mesta, men det är ju så individuellt ? Dumt av människor att säga hur det kommer bli när alla mammor, barn, familjer och situationer är individuella.

  3. CarolineK

    Att inte få sova ? Har fått sova mycket mer sen jag fick barn! Liksom rätt anledning att få ligga kvar, vara utvilad när barnet vaknar. Nu (snart 10 månader senare) börjar det bli lite rubbade nätter, men sånt får man väl ta ?

  4. Doaa

    Hoppas att du kan berätra om Melina om det är möjligt..hon ser ut som en lätt barn .. Min dotter vill att jag bär henne alltid och detta gör att jag kan inte hinna massor .. Om du har lite tips också ?

  5. Granyanser

    Oj på mig stämmer typ allt in. Inte prydnadsaker för de har vi bara plockat bort, orkar inte ha sånt framme som jag är rädd om eller som KAN gå sönder. De får röra sig bäst de vill hemma ?Men resten har mer ändrat sig för jag inte tycker det är lika viktigt längre. Alltså det är jag som prioriterar om. Dock ser jag inte ut som en vandrande disktrasa för det? men jag prioriterar hellre lek med ungarna än som tidigare en timme framför spegeln kanske. Måste ju inte vara allt eller inget liksom men nog har jag ändrat uppfattning om vad som faktiskt är viktigt ?

  6. Myhomebyjenny

    Vår lilla Sigrid går inte men hon står mot möbler. Jag var dock fått plocka undan allt pynt för säger man till blir hon bara intensivare haha. Men det är ju sån skillnad mellan barn. Mamma sa att jag aldrig plocka med pynt medans Sigrid ska ta allt?