janemarina

5 saker jag skäms över…

Jag tror att vi alla har någonting som vi skäms över. Innan jag slutade min utbildning så hade vi en lektion där vi alla fick möjligheten att räcka upp handen och berätta om något misstag vi gjort, något som vi skämts över. Såhär i efterhand så önskar jag att jag hade räckt upp handen och berättat något. Så istället så gör jag ett inlägg om några saker jag skäms över istället. Ut till hela världen! Varsågod.

Jag skäms över många dumma saker som jag gjorde när jag var yngre. Blir knäpp att jag inte förstod bättre!

Jag skäms över många fula ord som jag vräkt ur mig i onödan. Ord och handlingar gör aldrig att få ogjort eller få osagda. Idag tänker jag efter tre gånger innan jag säger vad som helst.

Jag skäms över vissa val jag gjort. En sak som kan låta världslig för er, men fortfarande värker i mitt hjärta är när jag tog sönder min pappas hårborste. Jag var arg och bröt av den i mitten. Jag minns hur det sårade honom jättemycket för den har han haft sedan han var liten. Skäms verkligen fortfarande (och förlåt igen pappa♡)

Jag skäms när jag tänker tillbaka på vissa situationer där jag inte agerade annorlunda. Att jag inte stod upp för den som behövde det mest.

Jag kan även skämmas oerhört mycket åt andra som beter sig illa, som säger idiot saker. Dom skäms inte uppenbarligen så då skäms jag åt dom istället.

Jag tror att vi alla har gjort saker som vi skäms över. Det bästa med livet är att man får ångra sig, man kan be om ursäkt och man kan lära sig att göra annorlunda. Fick vekligen en tankeställare när jag skrev inlägget. Känns skönt såhär efteråt.

Om du har något du skäms över, dela gärna med dig. Se det som att du lättar på ditt hjärta. Du kan ALLTID kommentera anonymt. Kram!

Bilden har egentligen ingenting med inlägget att göra, men jag fick skämmas när jag kom hem med spegeln från Ikea. Den var dyr och vi har flera speglar. Köpte den utan att fråga Linus och bar den dessutom när jag var höggravid. Han blev lagom arg. Idag tycker han att den passar fint här hemma!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gabriella Joss, 20 år, fru, toppbloggare och mamma

    Den spegeln måste jag ha!! Men den är slut på Ikea ? har önskat den såå länge och skulle köpa den efter vi hade flyttat men såklart hade dom slutat sälja den.. blää

  2. Endotterenson

    Läste inlägget ”det som inte fick hända” och såg bilden på spegeln nu. Ha den förankrad i väggen så händer inga olyckor där heller. ? Tur att hon inte slog sig när hon ramlade nerför sängen. ?

  3. eemilialindh @ instagram

    Jag skäms över att jag inte vågar visa vem jag egentligen är, att jag är missnöjd med mitt utseende. Jag skäms över att jag låtit mobbarna ta mig så hårt att jag slutat göra det jag älskar mest i hela världen (sjunga). Jag skäms över att jag lever i en dröm & ofta kommer på mig själv i att vara olyckligt fast i en lägenhet. Jag skäms över att inte ha varit tillräckligt stark över att klara av skolan & pågrund av det inte ha någon utbildning & jobb. Jag skäms över att jag inte skulle klara av att stå på egna ben & kunna försörja mitt barn om det en dag skulle ta slut mellan mig & hans pappa… Det finns så mycket mer, men också så mycket att vara stolt över. Mest stolt är jag över min son, att jag vuxit som person sedan han kom till världen.

  4. Sofie

    Jag skäms när jag tänker på situationer där jag inte varit mig själv helt för att jag vill passa in bättre.

    Sen som du skriver, när jag inte stått upp för någon eller mig själv när de behövts utan låtit folk säga dumma saker som sårat.

    Tack för ett fint och ärligt inlägg ❤️

  5. alexandrai

    bra inlägg, håller med dig på punkt ett! kan också skämmas en hel del av vissa saker man gjorde som yngre… samtidigt kan jag känna att det hjälpt mig bli en bättre människa idag!! ❤

  6. Caroline

    En fråga som inte har nåt med inlägget att göra – när och varför valde du att sluta amma? För att du inte ville eller för att du gick i skolan? Gick det enkelt att få till flaskan ? Förstår om det är en privat fråga som du inte vill svara på, anledningen att jag frågar är för att jag vill sluta amma min 8-veckors då amningen får mig att må psykiskt dåligt. Samtidigt skriker hon åt flaskan och kräks ac ersättning… Tips och råd? Kram !