janemarina

Sexig som mamma

I veckan när jag fikade med en vän på stan så uppmärksammade vi hur vi fick ”bitchblickar” och himlanden med ögonen. Vi skrattade mest åt det och gick vidare. När jag kom hem så kunde jag inte sluta tänka på det och började tänka om det blivit någon skillnad i hur jag uppfattas från omgivningen sedan jag blev mamma och det har det faktiskt blivit.

Många av mina vänner och Linus berömmer mig och säger att de är imponerade över hur jag kommit i form, att det är ”grymt bra jobbat!” Och det gör mig givetvis jätteglad! Får även så mycket positivt på instagram och här på bloggen. Men så kommer dom där kommentarerna (som jag väljer att radera) att jag redan är smal från början, att jag kommer märka när jag får fler barn att träning inte hinns med. Att man som förälder bör tänka hur man klär sig. Sådana kommentarer kan göra mig så frustrerad och jag undrar verkligen VEM det är som sitter där och knappar bakom dataskärmen. Så så onödigt!

Så kommer vi till oss kvinnor, inte alla vill jag tillägga. Vi borde bli så mycket bättre på att stötta varandra. Om jag får negativa kommentarer så är det oftast av kvinnor. Det granskas och analyseras. Påpekas om jag har en urringad tröja och kastas ibland onödigt dumma ord om att man bör tänka efter hur man klär sig när man är mamma. Jag klär mig väldigt likt idag som innan jag blev mamma. Varför ska jag inte få fortsätta framhäva det jag är nöjd över på min kropp? Det är ju då man känner sig som finast och det speglas även utåt.

Nää, jag tycker att man ska få fortsätta känna sig snygg och sexig som mamma. Oavsett ålder. Bara för att man blivit mamma så innebär väl inte det att man ska gå och gömma sig i en bordsduk.

Jag älskar att klä upp mig och bär gärna tighta tröjor. Detta för att jag trivs väldigt bra i det och tycker att det är så fint! Det är väl ändå ingenting som man ska behöva ta kritik för?

Att dessutom kasta onödigt dumma ord för att man väljer att träna och komma i form, det är ju någonting gott och positivt i det. Jag orkar så mycket mer i min vardag när jag får träna några dagar i veckan. Det är verkligen min terapi och ger mig extra energi!

Dom där blickarna och himlandena med ögonen. Dom där åsikterna och tyckandena. Allt det säger mer om personen än om mig som bara trivs med att klä upp mig litegrann. Vi borde berömma varandra istället och dessutom tänka efter två gånger innan man postar en dum kommentar.

Klär mig precis likadant nu som innan graviditeten. Med klackarna på fötterna trivs jag allra bäst! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. emmasvardagsglimtar

    Var och en gör som den vill! Att offra sig själv som människa för att man blivit förälder är inte sunt. Hur man väjer att klä sig är ens egen angelägenhet. Folk tycker så mycket. Om allting. Det viktigaste är att man gör det man själv och familjen mår bra av. Kram på dig!

  2. CarolineK

    Det är nästan ännu viktigare att få känna sig snygg och framförallt attraktiv efter man fått barn, allt annat tyckande är bara ren svartsjuka i grunden!

  3. Soffie

    Stört beteende! Jag har dock aldrig upplevt några "bitch-blickar" trots att jag är i bra form och klär mig som jag alltid har gjort, sminkar mig och fixar håret. Det är mest på nätet jag stöter på såna åsikter. Ibland frågar någon hur jag hinner träna men då brukar jag bara säga att jag har rutinen inne så att jag tänker inte på det, det går bara av farten. Jag känner att många är stöttande och säger att dom blir inspirerade och det är kul! Sen så vet jag med mig att jag är bra på att slå dövörat till ?

  4. Emlindstrom

    Vem bestämmer hur en mamma ska klä sig lr hur man väljer att leva. Är så trött på dessa mammor som ska klanka ner på andra. Det är helt upp till var och en. Mycket avundsjuka skulle jag tro.
    Du är super fin.

  5. ceciliaBl

    Man får klä sig precis som man vill. Att folk ens orkar lägga tid på att vara negativa. Men många som reagerar på det sättet är nog avundsjuka för att se själva kanske inte vet hur eller hinner ta sig tid att träna, tänka på kläder osv.

  6. Johanna

    Folk är bara avundsjuka! Jag förstår inte heller varför man ska behöva klä sig annorlunda bara för att man har blivit mamma (inte för att jag själv har barn men ändå) och träningen är väl upp till var och en att prioritera och planera in tid för.. Du är jättefin och duktig och jag älskar din blogg! ?

  7. JennyOchJames

    Du är en av de vackraste kvinnor som jag känner ♡ Du kommer alltid vara fin för det är den du är. Och som gammal kommer du klä dig lika vackert som alltid och trots dina fläckar och dregel kommer du bära upp allt med högklackat och svepa mattan under alla ???

  8. lisoball

    Håller med! Varför varför varför ska man va elak i stället för att stötta? ?
    Alla gillar inte allt, men har man inget snällt å säga för man banne mej va tyst!