janemarina

Mina 7 bästa städtips!

Tänkte dela med mig av mina 5 bästa städtips då jag just nu försöker få i ordning på vårat hus. Vad jag har förstått när jag läst bland alla mina kommentarer så tycker många att det är ganska svårt att städa och man känner att man absolut skulle kunna bli/göra det bättre. Så här kommer mina bästa tips! Kommer inte säga att ni ska dammsuga och skura för det tror jag att ni har stenkoll på!

1. Småsaker som ligger överallt, det är stökigt i andras ögon. Kanske inte i dina, men andra upplever det som stök. Plocka undan sånt som inte behöver vara framme för det samlar damm och ser stökigt ut.

2. Wc-duck! Den doftar ljuvligt och gör att badrummet känns extra städat. Har även hällt i det i handfatet, badkaret och toalettstolen. Låt det gärna dra litegrann och öppna badrumsdörren så kommer det dofta gott överallt!

3. Damma INNAN du dammsuger och skurar. Jag har en dammvippa och jag älskar den! Använder den i trappen, på hyllor där jag inte når upp. Verkligen så bra!

4. Disk! Jag är allergisk mot disk. Jag vill verkligen inte ha det framme! När man ätit så plockar man undan helt enkelt. Det ser så stökigt ut när man lämnar disk framme.

5. Badrumsspegeln. Den tar vi nästan varje dag! Det finns inget värre än när man ser tandkräm och vattendroppar på spegeln. Det ger direkt känslan av att badrummet är stökigt! Och när du ändå tar spegeln så glöm inte handfatet.

6. Kläder på golvet. Bort med det. Ha en korg vid sängen där du kan kasta ner dom i på kvällen. På golvet ser det genast så stökigt ut.

7. Skor i hallen. Det är något jag verkligen ogillar. Drar in grus och smuts och ser dessutom stökigt ut. Bort med skorna. Har man inte plats (som vi) så kan man ha en stor korg dit man hivar i dom. Stöket borta!

8. Smulor på köksbänken. Det kan verkligen få hela min kropp att klia! Smulorna ska bort efter att man ätit! Det ser genast mycket finare ut när man plockat bort det.

9. Handdukar. Jag får verkligen krupp när man tar nya handdukar varje gång man duschar och ännu värre när dom samlas hängandes på badrumsdörren. Bort med sådant. Ser genast mer städat ut!

10. Puffa kuddarna i vardagsrummet och bädda sängen. Det är något som DIREKT höjer känslan av städat i hemmet. Så litet knep, men gör så mycket!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mariinos

    Missa inte att jag har förlängt min frågestund, vilket betyder att man fortfarande kan vara med i tävlingen jag har i samband med frågestunden. Vill du vara med? Länk till inlägget hittar du i mitt senaste inlägg, kram ❤️