janemarina

Defeat ALS!

I augusti 2014 så fick en följare till mig veta att hennes mamma blivit sjuk i ALS. Det är en sjukdom som sakta bryter ner alla muskler i kroppen, till slut så dör man. Vanligaste orsaken är kvävning på grund av lungorna inte orkar längre. Det allra flesta orkar kämpa i 2-4 år. En fruktansvärd sjukdom!

När min fina följare Ida skrev i sitt brev att ”vi har ingen aning om hur länge vi har kvar med våran mamma” så brast det inom mig, tänkte genast om det vore min mamma… Det här är verkligen en mardröm!

Ida och hennes lillasyster Elina bestämde sig för att för göra någonting och började göra armband som en symbol för att kämpa för ALS. På drygt ett år har de fått in 100.000 kr till forskningen. Vilka hjältar!! Det måste verkligen gå framåt, de finns inget botemedel och bromsmedicinen som finns ger dom kanske ett par extra månader med sin mamma, om de har tur.

De måste få in mer pengar till forskningen. Armbanden kostar 80 kr eller 120 kr per armband. Armbanden kan ni antingen beställa via instagram @idalouisekarlsson eller via deras Facebook grupp som heter defeat ALS.

Ida och hennes lillasyster Elina tackar så hemskt mycket!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.