janemarina

Frustrerad mamma

Just nu är min lilla tjej helt omöjligt att natta. Det går verkligen inte!! jag har försökt i två timmar och nu ger jag upp. Jag har låtit henne leka vidare i tron på att hon ska bli jättetrött, men icke! Hon bara skrattar och busar, även fast jag märker att hon är sååå TRÖTT!

Förut la vi ner henne i sängen och hon somnade på en gång, men nu funkar ingenting. Får så fruktansvärt dåligt samvete när jag tillslut blir irriterad och faktiskt vill slita håret av mig själv. Speciellt när jag känner att jag har en hel del att göra.

Det som dessutom gör det jobbigare att lägga ifrån henne är att hon har börjat ropa ”Maaa” när jag lämnar henne. Man hör verkligen hur hon ropar efter mig och då kan jag inte lämna henne i sängen.

Nu har hon precis somnat och istället är jag sjukt trött nu och orkar inte alls göra det som var tänkt. Mammalivet är underbart, men vissa kvällar har man helt enkelt mindre tålamod och orken räcker inte till.

Hur nattar ni era små? Tar emot ALLA tips. Kram och godnatt från en trött irriterad mamma.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Kasper var också superenkel innan. Nu vid 9mån är det lite mer bestyr! För det första ser vi till att ha det riktigt mörkt i sovrummet, han somnar inte lika lätt när det är ljust ute nu. Sen går jag upp med honom ca 30 min innan läggdags o smörjer honom, byter blöja o tar på pyjamas. Efter det lägger vi oss tillsammans o jag sjunger ett par visor lugnt för honom så han kommer ner i varv. Sen pussar jag honom godnatt ovh lägger honom i sin söng och efter ca 10 min brukar han sova. Rutiner funkar för oss! Hoppas det går bättre för er snart! Vi kämpar frustrerat med vilan på dagarna istället, han sover mindre än han klarar av så han blir supergnällig kvällstid, nu försöker vi ställa om till en vila runt 11 istället för en FM vila o en EM vila. KRAM

  2. Josefine

    Glömde tillägga att min lilla tjej sover alltid i vagnen ute på dagarna och har alltid gjort så hon känner sig väldigt trygg med det. Hur söver du Melina på dagarna?

  3. Josefine

    …komma till ro. Det tar lång tid nu men funkar och hon har börjat sova mkt bättre på nätterna så det är jag så glad för! Men snart nog kommer hon ju kunna kravla sig ur sin vagn o då funkar det ju inte. Får se vad man får hitta på då. Jag klarar inte av att låta mitt barn skrika sig till sömns. Man vet att sånt här går i perioder så man hoppas att det blir lättare snart igen. Lycka till! Kram

  4. Elin

    Det är så olika och går upp och ner känns det som. Rutinerna bryts så fort de skapas känns det ibland.
    Men brukar köra med "Är det lätt så är det rätt" Vill hon somna i famnen, gör det, vill hon sova i vagnen, gör det. Det vänder hela tiden och det kommer bli bättre☺

  5. Josefine

    Hej!
    Samma sak här med vår lilla 9 månaders tjej. Innan när hon fick en flaska ersättning somnade hon i famnen o jag kunde bara lägga ner henne i sängen o hon sov vidare lr att man fick stoppa in nappen nån gång. Men nu sedan ett par månader har jag börjat söva henne i vagnen o så får hon sova i den tills hon vaknar (vaknar fortfarande 1gång/natt o äter) o sen lägger jag ner henne i spjälsängen. Senaste kvällarna har hon varit jätte svårsövd o ledsen o hon gnuggar sig i ögonen o är jättetrött men vill inte sova så har fått gunga vagnen kraftigt för att hon ska…

  6. Jenny

    Har läst att barn ofta blir störda i sina rutiner när dom är precis i startgroparna att lära sig något nytt. Kanske kan vara det?. Jag tror att förberedelserna innan läggning är lika viktiga som själva nattningen. Hur många ggr sover barnet på dagen? Hur länge? Hur sent och nära inpå den stora läggningen? Oftast har mina barn bara gått att lägga precis som för er men har dom "bråkat" och inte velat sova så har jag kört 5 min metoden. Det har funkat?. Sen hör man ju såklart om barnet varit alldeles förtvivlat då har jag satt mig med barnet på en stol i rummet och lugnat ner men aldrig gått ur rummet. Lycka till

  7. livringstrom

    Åh när min dam här hemma hade svårt att somna bruka jag lägga henne hos mig , vände ryggen mot henne och vips hon stensomna, sa bara godnatt å låg med ryggen mot, ibland kanske hon försökte klättra lite på mig men jag ignorera å då gav hon upp, något som är kul är att hon idag är 6år och ibland när de e jobbigt å så så kan hon lägga sig bakom mig å säga "rygg mot rygg" å pang så sover hon hihi ?

  8. Belinda

    Majken har aldrig kunnat somna själv så hon får alltid somna i famnen eller vagnen.
    Tänker att det vänder väl någon gång förhoppningsvis.
    Frans däremot somnade själv redan jättetidigt och det håller fortfarande i sig .
    peppar peppar!!
    Men vid den här åldern är det många som säger att dom får separations ångest typ och det var märkts väldigt väl på Majo iallafall. Sjukt mammig och pappig och ..Jobbig!

  9. Josefine

    Vi har haft de jobbigt med nattningarna enda sen vår 6,5 månaders bebis föddes. Men det har blivit bättre och bättre som tur är! Den senaste veckan har vi lagt honom i sin säng, då har han gnällt en stund och efter en stund (ca 3min haha) tar jag upp honom och låter honom snutta på bröstet i 1-3min sen sover han oftast. Det är väl långt ifrån det bästa men det funkar för oss nu, och det är helt klart bättre än hur det har varit då vi innan har gått runt och vaggat honom i ca 30min ? kram och hoppas det blir bättre snart för er ?

  10. Therese

    Jag nattar våra tjejer i vår säng. Ligger i sängen tills dom somnat och ja det kan ta tid, i alla fall för den lilla. Den stora tjejen somnar fort, men de gjorde hon inte för ett årsen. Så jag tänker att det är "jobbigt" nu men blir bättre sen ?
    hopps denna fasen går över snabbt'

  11. Maricelaperedocruz

    Jag lägger mig alltid med våran lilla tjej i våran säng eftersom hon sover med oss. Läser böcker, pratar, sjunger, kramas och pussas och så småning om somnar hon och då kan jag göra mitt. Vissa dagar tar självklart längre tid än andra. Men närheten tror jag är den bästa. Lycka till i fortsättningen med sötisen ?

  12. Sandra

    Känner precis som du! Min son på 8 månader är omöjlig att somna själv, han vill att man sover bredvid honom och då får man ju ingenting gjort eller nån tid för sig själv.. Så behöver tips jag med!! ?