janemarina

Dagen vi plussade

Jag tänkte berätta om dagen som jag plussade på stickan. Jag önskar att jag kom ihåg datumet, men det står helt stilla i huvudet. Det var i alla fall i slutet på november.

Kvällen innan jag plussade så hade jag en stark känsla av att jag var gravid. Jag bara visste det!! Men jag hade inte kollat än. Jag och Linus låg och myste i soffan och kollade på tv när jag frågade Linus om han var lite sugen på att skaffa barn snart. Förresten låter skaffa så fult! Vet inte varför man säger så! I alla fall så svarade han att ett barn skulle vara underbart kul och att han kände sig redo.

Jag sa till Linus att ibland kan det ta upp till flera år innan man blir gravid. Ville säga det så att han inte skulle bli ledsen beroende på hur månaderna framöver skulle bli. Man vet ju faktiskt aldrig.

Dagen efter så gick jag och kissade så fort Linus hade åkt till jobbet. Klockan var strax efter 08.00 och jag satt där på toaletten SÅ SJUKT NERVÖS!! Hjärtat dunkade och stickan låg där framför mig på badkarskanten och jag vågade inte att titta. Sekunderna innan svaret kändes evigheteslånga.

Plötsligt ser jag ett PLUS! Det kan inte vara sant! Ett plus!! Jag började gråta av glädje och pratade högt för mig själv och sa ”oj oj oj” haha! Den känslan där i badrummet är oförglömlig!

Jag ringde Linus och frågade om han kunde komma hem för att äta lunch. Timmarna till Linus kom hem var så sjukt långa! Ville skrika ut till hela världen att vi skulle ha barn!

När Linus väl kom hem så bad jag honom sätta sig ner i köket. Jag hade gömt stickan bakom ryggen och frågade honom ”vilken hand”? Varpå han gissade på en hand och jag visade stickan?

Han blev väldigt chockad! Speciellt när jag kvällen innan förklarade att det kunde ta två år för mig att bli gravid. Där satt vi med glädjetårar och grattade oss för att vi skulle bli föräldrar.

Våran lilla tjej är nu 8 månader! Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen. Allt känns som igår! 

Måste fråga er!! Har ni sparat graviditetstestet som ni plussade på??

Världens gladaste lilla fis.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. CarolineK

    Kommer ihåg att jag började ana den 7 januari, och gjorde testet några dagar senare. Har lagt testet i en liten plastpåse (zip-påse) som fortfarande ligger i badrumsskåpet. Tänkte sätta in det i Mina första år-boken ? Har till och med (tyck jag är äcklig?) tejpat runtom och sparat lilla stumpen av navelsträngen. Ska klippa en tuss av hennes hår när det växt lite mer o sätta in i boken med ?

  2. Gabriella Joss, 20 år, fru, toppbloggare och mamma

    Underbart! ? kommer inte ihåg datumet heller ? och nej, har inte sparat stickan ? KRAM <3

  3. Caroline

    Min kära man slängde testet , jag hade inte sagt att jag ville spara det :p jag blev väldigt ledsen först (dessa hormoner) men insåg sen att det ju inte var jordens undergång heller och jag vet inte riktigt vad jag skulle ha det till heller :p ett sånt digitalt lär väl ladda ur ?