janemarina

Din missunsamma idiot

Precis det rubriken säger ska jag skriva om. För gud vad less jag blir ibland! När vi pratar med människor i eller utanför vår omgivning så frågar de flesta oss om vi får sova om nätterna. Varje gång så svarar vi att vi absolut får sova våra 8 timmar varje natt. Det har vi fått göra sen Melina var 1 månad gammal. Hon har i princip sovit hela nätter från dag 1.

Då kommer nästan alltid den här kommentaren ”Ja njut av det ordentligt! För nästa barn blir nog inte lika lätt, hahaha” ALLTSÅ?! Vad är det med människor att vara så jävla missunsamma?? Är det så svårt att bara säga ”Vad skönt för er” Måste man alltid klämma in svidande kommentarer?

Våran nästa bebis kanske har kolik eller är en riktig nattuggla, men är det så svårt att vara trevlig och faktiskt bara hålla käften med dessa onödliga saker om hur vårt nästa barn kommer att vara.

Jag älskar verkligen att vara mamma och jag är så glad och stolt över att jag är så stark som börjat säga ifrån när det kommer till sådant som handlar om oss och vårat barn. Om jag ändå hade vetat hur man ska stå upp för sig själv för 10 år sedan, hur man säger ifrån. Då hade jag både varit retoriker och politiker idag.

En av våra mysmorgnar. Melina sov sin förmiddagslur och jag passade på att plugga lite.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. CarolineK

    Det är en sak att ge tips och en annan att påpeka "hur barn fungerar". Visst, statistiken visar på att nästa barn blir annorlunda med rutiner jämfört med första, men man vet inte alls hur det är förrän man är där. Jag hoppas jag får en lika sovglad bebis nästa gång, hon sover nästan 12 timmar varje natt. Visar medlidande för de som bara får sova några ynka timmar, men jag tillägger aldrig att vi får sova gott, det är bara taskigt. Det är inspirerande att få läsa allt du delar med dig av, du är en klok människa! ?

  2. Anna

    Det är dwn där svenska jäkla Jante sim folk måste böra omkring på! Håller fullständigt me dig i dina svordomar! Och jag har fått två kolikbarn, men då va det ingen som sa "nästa sover nog" utan man bara skrattar lite o säger nåt halvtaskigt som ska menat roligt, eller nåt? Vad? Så tur att du är så stark i dig fina människa, för många är avundsjuka på ditt driv. Kram ❤

  3. Jessca

    Folk är knäppa. Många har nog haft barn som inte sovit mer än 3 timmar åt gången (jag är en av dem ?) och det tär extremt på både kropp och psyke, men jag skulle aldrig komma på tanken att missunna någon annan ett sjusovande barn. Hur trött och sliten jag än var fram till min lilla var 1,5 så var jag alltid snäll mot andra. Alla vi möter bär på sitt eget lass och förtjänar sin medvind. Lite ödmjukhet och tacksamhet kommer man långt med. Och förmågan att sätta ner foten när folk kommer med missunnsamma kommentarer ❤️

  4. Hannah - mamma till Charles

    Håller med dig! Vår son är snart 4 månader och han har också sovit hela nätter sen dag 1. Men det är knappt man vågar berätta det för folk. Alltid ska det kommenteras "ni ska inte tro det blir lika lätt med nästa" och "snart vänder det" är bara några exempel…

  5. Granyanser

    Åh Melina vilket underbart fint namn?det heter vår dotter med:) jag känner igen det där och tycker det är helt sjukt, jag själv är fasen alltid glad å andras vägar, men förstår inte det där med att pikas/trycka ner.. Mig funkar det då inte på tycker mest personen i fråga är en idiot, typ ?

  6. clundkvist

    Sådana människor finns det alldeles för många av! Att pika för att må bättre själva =/
    Hur funkar det att plugga och va hemma med Melina? Att du fixar det är helt fantastiskt ? Jag är nybliven mamma och har pausat mina studier för att jag inte tror att jag klarar båda samtidigt. Är dock sugen på att hoppa på studierna till hösten igen men är rädd att inte fixa både och.
    Vi har ett liknande fönster som ni har med kort i och jag är sugen på att använda det på liknande sätt som er med bilder, men hur fick ni fast bilderna så bra? ?