janemarina

Val av förskola

Klockan är inte ens halv elva och vi har hunnit åka runt och besöka Melinas framtida dagis. För att få en rättvis bild av alla så besökte vi de olika för att sedan välja. Efter första besöket på första dagiset så bestämde vi oss. Det kändes så rätt! Vi båda kunde se hur Melina sprang runt där på gården om några månader. Även fast vi bestämde oss ganska direkt så åkte vi vidare till de andra för att ge alla en ärlig chans.

Saker som vi vägt in i valet av dagis. Dem kommer inte i rangordning.

1. Miljön. Nära till skog och fin natur, men ändå inte ett ur och skur dagis för jag vill inte att Melina ska behöva vara ute i femton minus. Vi ska lämna Melina till det här dagiset i flera år så känslan i området ska kännas fint, men framförallt stimulerande för Melina.

2. Maten vill jag att ska vara ekologisk och gärna tillagad på dagiset men annars i närheten. Tänker på miljön och det Melina stoppar i sig. Det är inget måste att allt ska vara sockerfritt då Linus och jag inte lever på det sättet. Men helt enkelt hälsosam mat.

3. Utbildad personal och att Linus och jag får en känsla av trygghet vid första mötet. Vilket vi definitivt fick!! Så lättad över det! Vi tänkte även på hur många personal dom är på antalet barn, vilket också vägs in. Vi tänkte även mycket på hur personalen bemötte barnen. Vilket vi också fick en god känsla för!

4. Funktionaliteten. Vi kikade även på funktionaliteten i lokalerna. Om det tex gick att dela upp beroende på vad barnen har för behov, tex för att sova. Även är vill vi att inne och utemiljön ska vara stimulerande och utvecklande.

5. En tillgänglig ”rektor” dvs förskolechef. En person som man känner är engagerad och tar sig tid till föräldrar att få ställa frågor osv och är insatt i verksamheterna.

Jag vet att dagis numera kallas för förskola men jag tycker att ordet dagis passar alldeles utmärkt för en liten på 12 månader. Förskola kommer lite senare  (tycker jag)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tessan

    MYCKET bra funderingar på er lista, att checka av i val av fsk. (Dagis som tom jag också säger ?) Låter som att ni är riktigt insatta, så detta kommer bli bra för lillfia!!